Ses sistemi hakkında.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945
Hocam sıfırindan buldum birtane bakarmisin bı hdmi arc yazıyor ama anlayamadım tam giriş mi çıkışımi

DTS desteği yok, HDMI girişi de yok. Sadece Dolby Digital destekliyor.
ARC özelliği TV bağlantısı için belirtilmemiş, o kısmı tam anlayamadım.
Deneyerek alma şansınız varsa TV'ye takıp deneyin.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945
Peki rca ile bağlantıda 5.1 performansı nasıl olur?
Sıralama yaparsak iyiden kötüye?

RCA dediğimiz bağlantı analog bağlantı.
5.1 yani 6 kanal deneyimi almanız için, TV'den 6 kanal analog çıkış almanız lazım.
Öbür türlü sadece kulaklık çıkışından 3.5 mm RCA dönüştürücü kablo ile Stereo yani 2 kanal çıkış alırsınız.
6 kanala da o 2 kanalın sesini dağıtırsınız sadece.
Örneğin filmi 5.1 oynatıyorsunuz ama sahnenin arkasında veya çevresinde oluşan sesleri olayın merkezinde gibi alamazsınız.
Tabi bu filmden filme de değişir, yani filmdeki ses mühendisliği iyi yapılmamışsa verimli olmayabilir.

HDMI girişi olan cihaz bulamıyorsanız optik girişi olan, DTS ve Dolby Digital çözen bir sistem alın.
Optikte kalite HDMI'a göre düşük olur ama sonuçta DTS ve Dolby'den yararlanmış olursunuz.

HDMI CEC özelliği olan ve optik girişi olan bir sistemde de, sisteminiz TV ile beraber kapanıp açılır.
Ses kontrolü her markada tam anlamıyla olamıyor maalesef DVD'li sistemlerde.
Ben de Panasonic marka bir sistem vardı, HDMI CEC destekli, Samsung TV'ye takmıştık; açılıp kapanma OK ama ses kontrolünü algılamıyordu.

Oynatıcıda HDMI ARC desteği olması TV sesini almaya yetmez diye düşünüyorum.
Çünkü ordaki ARC özelliği DVD'nin sesini başka cihaza aktarmak için diye düşündüm.

HDMI girişi olan sistemler de mevcuttu çünkü.
Ki o dediğiniz Philips'in kullanım kılavuzuna baktım öyle bir şey göremedim.
HDMI girişli cihaz yoksa piyasada ve şu an bir sistem almak istiyorum diyorsanız Optik girişli, CEC desteği olan bir cihaz alın geçin derim.

Teknoloji mağazalarına da gidip Soundbar bakabilirsiniz tabi ama Netflix izlemek istediğinizi belirttiğiniz için 5.1 yapılandırması olan bir sistem tavsiye ettim.
Gönlüm AVR+Hoparlör almanızdan yana ama güzel bir paket veya ürünler denk getirmek zor oluyor işte.
Forumda geçen sene bir tavsiye vermiştim o zaman HDMI'li AVR'si olan bir paket 1500 lira gibi bir rakama satılıyordu. İkinci eldi.
Üstelik 4K destekleyen bir AVR idi.

Linkini verdiğim Sony Pascal mesela, zamanının high end paketlerinden biri diye biliyorum, canlı dinleme fırsatım da olmuştu, gerçekten belirli bir seviye kullanıcı için gayet beklentileri karşılayabilecek bir paket ama 2000 TL gibi bir rakam da o yaşta bir ürüne artık verilmez bence.

İkinci elde temiz Logitech Z906 veya Z5500 uygun fiyata bulunabilirse, sayısal çözüsü hatrına (digital decoder), alınabilir.
Tweeter olmadığı için Logitech pek tavsiye etmem ama yine de uygun fiyata güçlü ve iş gören bir sistem almak adına düşünülebilir.

Onun haricinde bulabilirseniz arızasız Edifier S760D veya Creative Gigaworks & Megaworks ve beraberinde decoder DDTS 100 paketi de alabilirsiniz.
Bunlar da optik üzerinden işinizi görecektir.

Bahsettiğim Edifier modeli ülkemizde satıldı mı hatırlamıyorum tabi, S550 satılmıştı. Ama o tamamen analog girişlere sahipti.

Doğrudan analog bağlantı ile 5.1 sadece PC ile olur.
Onun haricinde TV'den 5.1 analog bağlantı alabilmeniz için araya decoder koymanız gerekir o da görüntü açısından çirkin olur.

Resimdeki gibi;

5-1-decoderda8395e8305e1ce7.jpg

Sefa06 Çevrimdışı

Sefa06

Aktif Üye
24 Haz 2018
142
RCA dediğimiz bağlantı analog bağlantı.
5.1 yani 6 kanal deneyimi almanız için, TV'den 6 kanal analog çıkış almanız lazım.
Öbür türlü sadece kulaklık çıkışından 3.5 mm RCA dönüştürücü kablo ile Stereo yani 2 kanal çıkış alırsınız.
6 kanala da o 2 kanalın sesini dağıtırsınız sadece.
Örneğin filmi 5.1 oynatıyorsunuz ama sahnenin arkasında veya çevresinde oluşan sesleri olayın merkezinde gibi alamazsınız.
Tabi bu filmden filme de değişir, yani filmdeki ses mühendisliği iyi yapılmamışsa verimli olmayabilir.

HDMI girişi olan cihaz bulamıyorsanız optik girişi olan, DTS ve Dolby Digital çözen bir sistem alın.
Optikte kalite HDMI'a göre düşük olur ama sonuçta DTS ve Dolby'den yararlanmış olursunuz.

HDMI CEC özelliği olan ve optik girişi olan bir sistemde de, sisteminiz TV ile beraber kapanıp açılır.
Ses kontrolü her markada tam anlamıyla olamıyor maalesef DVD'li sistemlerde.
Ben de Panasonic marka bir sistem vardı, HDMI CEC destekli, Samsung TV'ye takmıştık; açılıp kapanma OK ama ses kontrolünü algılamıyordu.

Oynatıcıda HDMI ARC desteği olması TV sesini almaya yetmez diye düşünüyorum.
Çünkü ordaki ARC özelliği DVD'nin sesini başka cihaza aktarmak için diye düşündüm.

HDMI girişi olan sistemler de mevcuttu çünkü.
Ki o dediğiniz Philips'in kullanım kılavuzuna baktım öyle bir şey göremedim.
HDMI girişli cihaz yoksa piyasada ve şu an bir sistem almak istiyorum diyorsanız Optik girişli, CEC desteği olan bir cihaz alın geçin derim.

Teknoloji mağazalarına da gidip Soundbar bakabilirsiniz tabi ama Netflix izlemek istediğinizi belirttiğiniz için 5.1 yapılandırması olan bir sistem tavsiye ettim.
Gönlüm AVR+Hoparlör almanızdan yana ama güzel bir paket veya ürünler denk getirmek zor oluyor işte.
Forumda geçen sene bir tavsiye vermiştim o zaman HDMI'li AVR'si olan bir paket 1500 lira gibi bir rakama satılıyordu. İkinci eldi.
Üstelik 4K destekleyen bir AVR idi.

Linkini verdiğim Sony Pascal mesela, zamanının high end paketlerinden biri diye biliyorum, canlı dinleme fırsatım da olmuştu, gerçekten belirli bir seviye kullanıcı için gayet beklentileri karşılayabilecek bir paket ama 2000 TL gibi bir rakam da o yaşta bir ürüne artık verilmez bence.

İkinci elde temiz Logitech Z906 veya Z5500 uygun fiyata bulunabilirse, sayısal çözüsü hatrına (digital decoder), alınabilir.
Tweeter olmadığı için Logitech pek tavsiye etmem ama yine de uygun fiyata güçlü ve iş gören bir sistem almak adına düşünülebilir.

Onun haricinde bulabilirseniz arızasız Edifier S760D veya Creative Gigaworks & Megaworks ve beraberinde decoder DDTS 100 paketi de alabilirsiniz.
Bunlar da optik üzerinden işinizi görecektir.

Bahsettiğim Edifier modeli ülkemizde satıldı mı hatırlamıyorum tabi, S550 satılmıştı. Ama o tamamen analog girişlere sahipti.

Doğrudan analog bağlantı ile 5.1 sadece PC ile olur.
Onun haricinde TV'den 5.1 analog bağlantı alabilmeniz için araya decoder koymanız gerekir o da görüntü açısından çirkin olur.

Resimdeki gibi;

5-1-decoderda8395e8305e1ce7.jpg
Çok iyi bilgiler hocam teşekkürler. Bir tane Sony sinema sistemine bakcam bugün anladığım kadarıyla TV den hdmi ile ses alabileceğimiz yazıyor hocam

IMG_20200302_081926.jpg

IMG_20200302_081739.jpg

L Çevrimdışı

LynXMaSTeR 

Aktif Üye
16 Ocak 2020
145
Umut Barış Umut Barış hocam bende logitech g51 ses sistemi var. 4 tane 3,5" lik ses çıkışı ayrıca 2 tane de LR analog çıkışlar var. 3,5" leri pc ye, analog olanı da tv ye bağladım. şu an tam olarak 5.1 ses alamıyorum ama sanallaştırma yöntemiyle arka hoparlörlere ses gönderebiliyorum. bu aparatı aldığımda tam bir 5.1 performansı alabilir miyim acaba? önerebileceğiniz marka model vr mı?

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945
Umut Barış Umut Barış hocam bende logitech g51 ses sistemi var. 4 tane 3,5" lik ses çıkışı ayrıca 2 tane de LR analog çıkışlar var. 3,5" leri pc ye, analog olanı da tv ye bağladım. şu an tam olarak 5.1 ses alamıyorum ama sanallaştırma yöntemiyle arka hoparlörlere ses gönderebiliyorum. bu aparatı aldığımda tam bir 5.1 performansı alabilir miyim acaba? önerebileceğiniz marka model vr mı?
Hangi aparatı? Yukarda paylaştığımı mı?
Evet, onunla alabilirsiniz.

G Çevrimdışı

galata0185

Aktif Üye
1 Ağu 2019
52
40
aynı aparatı kullanıyorum analog ses sistemime tv den gelen optik sesi 5.1 olarak verebiliyor tam anlamıyla 5.1 ses mi açıkçası emin değilim ama tatmin ediyor. ön sağ sol ve ortadan sesler ayrı ayrı geliyor yaptığım testlerde ama arka sağ ve soldan ses gelirken önlerden de azda olsa ses geliyor bu ne kadar doğru gerçek 5.1 seste de mi böyle oluyor onu bilmiyorum tek kafamdaki soru işareti bu yoksa çok keyifli film izlemek.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945
aynı aparatı kullanıyorum analog ses sistemime tv den gelen optik sesi 5.1 olarak verebiliyor tam anlamıyla 5.1 ses mi açıkçası emin değilim ama tatmin ediyor. ön sağ sol ve ortadan sesler ayrı ayrı geliyor yaptığım testlerde ama arka sağ ve soldan ses gelirken önlerden de azda olsa ses geliyor bu ne kadar doğru gerçek 5.1 seste de mi böyle oluyor onu bilmiyorum tek kafamdaki soru işareti bu yoksa çok keyifli film izlemek.

İçindeki chip nasıldır bilmiyorum, sonuçta ucuz bir alet ama, filmin sesleri nasıl kaydedildi onun da önemi mevcut.
Bazı filmlerde 5.1 deneyimi yaşamk güzel, bazılarında ise 5.1 deneyimi kötü maalesef.
Arka kanalların sesini kumandadan ekstradan yükseltmeyi deneyin.
Ben PC'de öyle yapıyorum çünkü, arka kanalların kazancını +10 dB yükseltiyorum ses kartından.

G Çevrimdışı

galata0185

Aktif Üye
1 Ağu 2019
52
40
İçindeki chip nasıldır bilmiyorum, sonuçta ucuz bir alet ama, filmin sesleri nasıl kaydedildi onun da önemi mevcut.
Bazı filmlerde 5.1 deneyimi yaşamk güzel, bazılarında ise 5.1 deneyimi kötü maalesef.
Ben PC'de öyle yapıyorum çünkü, arka kanalların kazancını +10 dB yükseltiyorum ses kartından.
ön, arka ve center hepsini 18 son seviyede kullanıyorum önleri kısıp deneyeceğim teşekkürler. atıl duran ses sistemini fazla masraf yapmadan 5.1 deneyimine en yakın hale getirdim o yeter bana yoksa ucu bucağı yok bu ses sistemi olayının tadında bıraktım. :mutlu

Sefa06 Çevrimdışı

Sefa06

Aktif Üye
24 Haz 2018
142
Umut Barış Umut Barış, hocam bi bakarmisiniz çok temiz buldum bı tane fiyatida uygun iş görür mü
1000 W, S-Master Dijital Amplifikatör, USB'den Kayıt ve Oynatma, BRAVIA® Sync, HDMI®, Xvid Ev

• Full HD 1080p kalitesine yakın DVD görüntü yükseltme
  • Film ve müzikleri USB üzerinden oynatın
  • CD'deki müzikleri doğrudan USB'ye kaydedin
  • 1000W 5,1 kanal surround ses - 2 uzun hoparlör (2 yönlü), merkez hoparlör ve ultra kompakt bir subwoofer'dan oluşan güçlü hoparlör sistemi
  • DVD görüntü yükseltmeli HDMI® - HD TV'lere kolay bağlantı ve DVD'leri Full HD 1080p'ye yakın görüntü kalitesine yükseltme özelliği
  • BRAVIA® Sync - Yalnızca tek bir uzaktan kumanda ile BRAVIA® TV'nizi ve diğer uyumlu ürünleri kullanabilmenizi sağlayan basit, tek tuşla tümleşik kontrol
  • USB kayıt ve çalma - MP3 parçaları USB'den oynatma ve kaydetme, film oynatma (DivX ve MPEG4 basit profil) ve CD'den doğrudan USB'ye kayıt
  • Xvid oynatma - Bilgisayar için MPEG-4 video codec'i videoyu sıkıştırarak bilgisayar ağları üzerinde daha hızlı iletim ve daha verimli depolama sağlar
  • Optik ses girişi - Set üstü kutusu veya oyun konsolu gibi diğer kaynakları muhteşem surround sesle dinleyin.
  • Dolby® Digital ve DTS® - Dolby® Digital, Dolby® Prologic II ve DTS Dekoder ile filmleri gerçekmiş gibi izleyin
  • S-Master Dijital Amplifikatör - Orijinal kaynağa sadık, kristal netliğinde ses
  • FM radyo - Yerleşik FM tuner ile daha fazla dinleme seçeneğine sahip olun ve RDS desteği ile istasyon isimlerini görüntüleyin

Sefa06 Çevrimdışı

Sefa06

Aktif Üye
24 Haz 2018
142
Hocam bi bakarmisin

B Çevrimdışı

beyzabetül

Aktif Üye
24 Tem 2018
472
bende ikinci el almayı düşünüyorum.bunlar hep kablolu mu oluyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

bu nasıl?

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt