Samsung'un satış sonrası desteği şaşırttı!

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Google yerinde olsam önüme gelene cihaza lisans vermem.

Belirli Cpu, ram, depolama, Cam birimlerine lisans verip bu ürünlerden ürün kullanilması durumunda OS lisansi vermezdim.

Bak bakalım optimizasyon ozaman nasil oluyor.
Karıştırma o işleri Başkan bu Google yüzünden piyasaya çıkacak ama onay muhabbetine takıldığı için çıkamayan çok cihaz var zaten sıkıntılı işler sende vermesin diyorsun :kiskis

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,485
Yahu saçma sapan donanımlara izin verilmesin.!
zayıf donanımlı yada sorunlu olan donanım yüzünden markette ki uygulamalar
güçlü donanımı olan cihazlarda gerekli performansı veremiyor.

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Şuanda 1799 TL verip aldığım Redmi Not 8 ile yazıyorum THH ile iade talep ettiğim iade hakkını kazandığım zamları görünce geri vitese takıp iade etmekten vazgeçtiğim cihaz:hihi

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Ben parası olmayan telefon almasın demek istemiştim :cigara

Belirli donanım seviyesinin altında cihaz piyasaya sürülmesin diyorum.
Artık buna premium denir diamon denir o kısımı üretici bilir.
Belirli kalite altını artık gençler almıyor alıyorlar şöyle, onlar Anne Baba Dede telefonu olarak geçiyor onlara özel :haha1

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Ben parası olmayan telefon almasın demek istemiştim :cigara

Belirli donanım seviyesinin altında cihaz piyasaya sürülmesin diyorum.
Artık buna premium mu denir diamond mu denir o kısımı üretici bilir.
Yahu saçma sapan donanımlara izin verilmesin.!
zayıf donanımlı yada sorunlu olan donanım yüzünden markette ki uygulamalar
güçlü donanımı olan cihazlarda gerekli performansı veremiyor.
Firmaların (Yazılım-donanım bağımsız) yıllardır yapmaya çalıştığı şeyi anlatmaya çalışıyorsun. İroni mi ciddi mi anlayamadım ama;

Yazılım geliştiren paşalar bir zahmet yazılımlarını optimize etmenin bir yolunu bulsunlar. Adam akıllı debug etmedikleri yazılımları piyasaya salıp çok iyi öğrendikleri "Abi yaa yazılım çekirdeği desteklemiyor, çalıştırmıyor yeaa" modundan çıkıp yazdıkları kodu incelemeyi, geliştirmeyi öğrensinler.

"Abi var ya bir kod yazdım, dibin düşer en son sürümde yaptım, eski sürümler ölsün abi." modunda yazılımcılar da Kod altyapılarını oluşturan "Olm bütün donanım piyasası ayağımızda, siz yazın birşeyler, biz onu son kullanıcının cihazında debug ederiz. Yemişim fazla kaynak kullanımını. Herşeyi hazır son sürüm neymiş 35. güncellemede çözmeye yaklaşırız, hadi aslanlarım." paşaların gazıyla gitmeye devam ederlerse, boşverin yeterli donanımı yakında gereksiz kaynak kullanımından yeterli ENERJİ kalmayacak.

Hele bir de "Ehe ehe yapay zeka çıktı yav. Ben kod bilmesende yazarım. Çalışır çalışmaz yoluma bakarım. Yok bilmemkim ne kadar dirsek çürütmüş, ne yapayım." cılar da çoğalacak yakında. Bakın bakalım o zaman donanım mı yetecek, kaynak mı, enerji mi?

Ah Başkan ah. Bi de bööle düşün. (Kardeş Payı - Hilmi Kazmıkçı)

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Firmaların (Yazılım-donanım bağımsız) yıllardır yapmaya çalıştığı şeyi anlatmaya çalışıyorsun. İroni mi ciddi mi anlayamadım ama;

Yazılım geliştiren paşalar bir zahmet yazılımlarını optimize etmenin bir yolunu bulsunlar. Adam akıllı debug etmedikleri yazılımları piyasaya salıp çok iyi öğrendikleri "Abi yaa yazılım çekirdeği desteklemiyor, çalıştırmıyor yeaa" modundan çıkıp yazdıkları kodu incelemeyi, geliştirmeyi öğrensinler.

"Abi var ya bir kod yazdım, dibin düşer en son sürümde yaptım, eski sürümler ölsün abi." modunda yazılımcılar da Kod altyapılarını oluşturan "Olm bütün donanım piyasası ayağımızda, siz yazın birşeyler, biz onu son kullanıcının cihazında debug ederiz. Yemişim fazla kaynak kullanımını. Herşeyi hazır son sürüm neymiş 35. güncellemede çözmeye yaklaşırız, hadi aslanlarım." paşaların gazıyla gitmeye devam ederlerse, boşverin yeterli donanımı yakında gereksiz kaynak kullanımından yeterli ENERJİ kalmayacak.

Ah Başkan ah. Bi de bööle düşün. (Kardeş Payı - Hilmi Kazmıkçı)
Android 11'deki sıkıntıları çözemediler o iş bitmeden pat 12 ye geçiyorlar 12 çözülmeden 13'e hepsi yarım yamalak çıkıyor yama olarak yeni sürüm yeni özellikler deniyor :kiskis

Ömer Çolak Çevrimdışı

Ömer Çolak 

Süper Üye
17 Tem 2021
1,051
29
Çok doğru bir argüman fakat bir miktar problemli. Yazılımlar kökten yazılmayıp frameworkler üzerinde geliştiriliyor.

Örneğin ben “.Net 7” kullanıyorum ve oldukça eski olan “.Net Framework 3.0” ‘ı mecburen bırakıyorum. Zira oradaki algoritmaların çoğu Windows 11 ile çalışmıyor. Performansı da yoğun işlem gerektiğinde üzüyor. Paralel iş yapabilmek için 1 saniyeye yakın işi başlatma gecikmesi var.

Biz aslında en güncel sistemler için en güncel frameworkleri kullanmaya mecbur bırakılıyoruz ve nihayetinde eski sistemler veya donanımlar dışarıda kalıyorlar. Her ikisi için geliştirelim desek geliştirme maliyeti 2 katına çıkıyor zaman olarak ve yazılımcılar zaten hiç birşeyi yetiştiremiyorlarken 😂

Bazen mesela ek bir güvenlik gerekiyordur. Windows Hello’ya mecbur bırakırsak çoğu güncel bilgisayarda da çalışmıyor hale geliyor. Buna benzer özel algoritmalarda zorunluluk oluştuğunda donanımın eksikliği maalesef kabul edilemeyebiliyor.

Bu durum en çok NFC için geçerli. Giriş seviyesi telefonların çoğunda halen yok. E-Devlet bu yüzden mesela yeterince güvenli değil. Normalde kimlik kartını okutmadan giriş yaptırmamalı.

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Çok doğru bir argüman fakat bir miktar problemli. Yazılımlar kökten yazılmayıp frameworkler üzerinde geliştiriliyor.

Örneğin ben “.Net 7” kullanıyorum ve oldukça eski olan “.Net Framework 3.0” ‘ı mecburen bırakıyorum. Zira oradaki algoritmaların çoğu Windows 11 ile çalışmıyor. Performansı da yoğun işlem gerektiğinde üzüyor. Paralel iş yapabilmek için 1 saniyeye yakın işi başlatma gecikmesi var.

Biz aslında en güncel sistemler için en güncel frameworkleri kullanmaya mecbur bırakılıyoruz ve nihayetinde eski sistemler veya donanımlar dışarıda kalıyorlar. Her ikisi için geliştirelim desek geliştirme maliyeti 2 katına çıkıyor zaman olarak ve yazılımcılar zaten hiç birşeyi yetiştiremiyorlarken 😂

Bazen mesela ek bir güvenlik gerekiyordur. Windows Hello’ya mecbur bırakırsak çoğu güncel bilgisayarda da çalışmıyor hale geliyor. Buna benzer özel algoritmalarda zorunluluk oluştuğunda donanımın eksikliği maalesef kabul edilemeyebiliyor.

Bu durum en çok NFC için geçerli. Giriş seviyesi telefonların çoğunda halen yok. E-Devlet bu yüzden mesela yeterince güvenli değil. Normalde kimlik kartını okutmadan giriş yaptırmamalı.
Hocam detaylı yanıtınız için çok teşekkür ederim. Bizlerin bildiği gibi sizler bu işin akademik alanında bulunduğunuz için tabii ki bilgi açısından çok daha fazla detaya sahipsiniz.

Özellikle yazdığım mesajda bazı konuları açıklığa kavuşturmak adına bilgi paylaşmak isterim;

Bahsettiğim "yazılımcılar" aslında son dönemde sayıları artan, frameworklerin tüm detaylarına hakim olmadan, sizin paylaştığınız gibi performans kıyaslamaları ve çoklu platform uyumlulukları ile ilgili gereken düzeyde kendisini geliştirmeyen ancak aslen mesleğe sahip olan herkesle aynı düzeyde olduklarına inanan meslek sahipleri.

Dolayısıyla her zaman söylediğim gibi genelleme yapmak (Benim açımdan) yanlıştır ve istisnalar kaideyi her zaman bozar.

Framework zorunlulukları ve yazılımcıların yönlendirilmesi konusunda da dikkat ederseniz aynı tanımı kullanmama hatası yapsamda (Kod altyapılarını oluşturanlar) aslında aynı detaydan ikimizde bahsediyoruz. Frameworkun çekirdek yapısıyla uğraşırken, yazılımı geliştirmek, bir taraftan birden fazla framework uyumluluğu sağlamak hepi topu "İnsan" olan bir varlıktan beklenemeyecek derecede kompleks. Ancak bu koşula zorunlu kılanlarda yine "İnsanlar".☺️

Geriye dönük uyumluluk konusunda da şöyle bir detay geçerli. Özellikle işin hem donanım, hem yazılım kısmında yer aldığım için kısa bir örnek vermek isterim;

Donanım firmaları sürekli yeni ürün satmak peşindedir. Yazılım firmaları da buna altyapı oluşturmak zorundadır. Bundan dolayı ofis yazılımları bile maksimum 5 yılda bir yeni bilgisayar ister. (Sürekli güncellerseniz) Tabii artık şöyle bir yan kol oluştu. Yazılım firmaları bulut teknolojilerini keşfettiler ve artık donanım güncellemeye destek olmak yerine bulut üzerinden kullanıma bağımlı hale getirerek maddi kazancı tamamen kendilerine yönlendirebilmenin yolunu da bulmuş oldular.

(Yazdıklarımın özellikle uluslararası düzeyde çok büyük pazara sahip firmalar göz önüne alınarak değerlendirilmesini özellikle rica ederim. Boyutları o kadar büyük olmayan firmalar o boyuta geldikleri zaman yapı olarak o hale bürünmek zorunda bırakılıyorlar.) 😉

S Çevrimdışı

sadays

Aktif Üye
26 Eyl 2020
256
55
Başlarda öyle düşünüyordum da şu an Android’e geçtiğimde zincirlerimden kurtulmuş gibi hissetmiyorum 😂

Müzik, film, resim, dosya aktarımı gibi konular tamamen bulutlaştığı için sanırım ios kısıtlamaları bize dokunur durumda değil artık.

Ama bu kısıtlama konusu haricinde ios’un halen büyük bir şarj problemi var. Ve samsungun 15 yıldır sunduğu muazzam kaliteli ekranlarını 100 bin liralık telefonunda bile sunamıyor.

Ana avantajı donanım çeşitliliğinde boğulmamasından kaynaklı işletim sisteminin optimize ve stabil çalışması. Bu durumun getirdiği özgürlükle de kusursuz animasyonlar verebiliyor. Ama o parayı verdikten sonra her telefon o seviyeye çok yakın performansı hissettiriyor.
hayır işin kötüsü insanlar hep iphone kullandıkları ve bu kötü ekranlara alıştıkları için farkında bile değiller ben senelerce samsungun amoled ekranını kullandım iphone 14 pro maxe huawei mate 10 prodan geçtim eşek yükü ile para verdirdi çocuklar illa geç illa geç diye hayal kırıklığı yaşadım ya dedim bu nasıl oled ekran insan utanır herhalde çinin en kötü oled üreticisini bulmuş ona yaptırmış sarı sarı değil yeşil yeşil değil kırmızı kırmızı önce parlaklıktan sandım parlaklığı açıyorum açıyorum renkler değişmiyor Allah senin belanı versin haram zıkkım olsun dedim atsan atılmaz satsan satılmaz:sirit

Geri
Üst Alt