Polislerin Yetkileri Hakkında.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Domestos Çevrimdışı

Domestos 

Süper Üye
3 Tem 2018
4,206
51
Yüzlerce paragraf, binlerce satır yazabilirim bu konuda ama sonuçta bir arpa boyu ilerleyemeyiz, Koray ve benzeri durumdaki insanların yaşadığı mağduriyeti veya vakit kaybını, sinir katsayısının yükselmesini telafi edemeyiz, özetle havanda su dövmüş oluruz.

Genel olarak belirteyim;
Her olay, tek taraflı değildir, etki ve tepki vardır, özellikle kamu görevlilerinin, polisin askerin görevi esnasında muhatap olduğu insanlarla etkileşim içindedir... Hal böyle iken, minimum hasar !! ile olayı atlatmak gerekir ki, kanun koyucu veya idare makamında olanların vatandaşın sahada kolluk kuvvetleri ile nasıl muhatap olduğu umurlarında değil. Maalesef.

* * *

Hiç bekçi ile muhatap olmamış, belki de hayatı boyunca muhatap olmayacak, sırça köşk yazarları, sosyal medya kalemşörleri "vay babam, bekçi nasıl kimlik sorabilir, nasıl bizi durdurabilir" diye yaygara yapınca, idare makamı "vay anam, biz nasıl bir hata yapmışız, hemen bütün bekçileri sahadan çekelim, bu teşkilatı kapatalım" demedi... Hemen iki satır kanun ile, ne isteniyorsa veya ne eksikse veya o yaygarayı yapan güruh neden şikayet ettiyse hemencecik düzeltiverdiler... Geçmiş olsun...

* * *

Eline rozet, beline silah verilen polislerin kendini bi halt zannetmesi kadar, sokakta insanlıktan çıkmış olarak hayatını idame ettiren, aşağılıklar yok mu? Dolu... Aşağılık insanlar ile kendisini bi halt zanneden görevlilerin hatasını, normal insanlar çekiyor bu ülkede maalesef. Ne zaman insanlar empati yapabilirse, bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın demezse, ne zaman Koray da, polis asker olunca aynı sisteme ayak uydurup, devam etmezse "belki" bir şeyler düzelmeye başlar. 2005 yılında yeni Tck ve Cmk hazırlanırken, bir tv programında 4 tane profesör var ve ha bire askere polise sallıyor, moderatör 4 profesöre de tek tek sordu; "varsayalım, çocuğunuz polis olma şartlarını taşıyor, onları polis/asker yapar mısınız?" Hepsi de; "hayır" dedi, hatta bir ikisi bu sorudan çok rahatsız oldu, bir an için oğlunun/kızının polis olduğunu düşündü herhalde...

* * *

Son olarak; Koray'ın yazmış olduğu gibi bir muameleye tabi tutulan olursa, haklı iken haksız duruma düşmeden, haklarını bilinçli olarak öğrenip ona göre davranırsa, yaşadığı mağduriyet giderilmez, kaybedilen zaman geri gelmez ama en azından kanunen davranmış olmanın vicdani rahatlığı olur, ne kadar işe yararsa !!

-Vatandaş olarak, hakkınızı hukukunuzu öğrenin lütfen
-Sizden istenilen şeyin hak hukuk kanun çerçevesinde olup olmadığını bilirseniz, "daha" iyi olur.
-Mahkeme kararı olmadan, telefon incelemesi yapılamaz, yapanlar için tutanak tanzimi talebinde bulunun ve o tutanak ile şikayetçi olun. O görevliyi oyarlar o zaman...
-Buradan öyle insan tipi çıkacağını tahmin etmiyorum ama; sizi durduran ve kimlik talebinde bulunan kolluk görevlisine; "senin kimlik sorma yetkin var mı?, (resmi kıyafetli görevliye) önce sen kimliğini göster bakayım, sen benim kim olduğumu biliyor musun? Biz de bu mahallenin çocuğuyuz, hayırdır, biz terörist miyiz? Adam mı öldürdük?" tarzından saçma sapan ifadelerle yaklaşmayın, çünkü sizin haklarınız arasında bu cümleler ile ifade etmeye çalıştığınız şeyler yok çok şükür.

Özellikle de; kendinizden eminseniz, her hangi bir suça karışmamışsanız, kimlik kontrolü sonrası işiniz bitecek, gideceksiniz, süreci gereksiz uzatarak, gerilmenin kimseye faydası yok. Bu sistem hoşunuza gitmiyor ve değiştirmek istiyorsanız, öncelikle de sandık önünüze geldiğinde bir kez daha mukayese yaparak değişim işine oradan başlayın... Çünkü; balık baştan kokuyor...

akrep2018 Çevrimdışı

akrep2018 

Süper Üye
16 Eyl 2018
1,276
63
Bence diğer yaptıkları kontroller aldığı emir ve kanun gereği.Cep telefonunu kontrol etmek,yayaya alkol testi yapmak,ancak şüpheli bir durum veya şikayet varsa yapılabilir.İşi iyice abartmaya başladılar.

A Çevrimdışı

albaywolf

Aktif Üye
17 Mar 2019
202
37
Bence diğer yaptıkları kontroller aldığı emir ve kanun gereği.Cep telefonunu kontrol etmek,yayaya alkol testi yapmak,ancak şüpheli bir durum veya şikayet varsa yapılabilir.İşi iyice abartmaya başladılar.
Hiç bir durumda cep telefonu kontrolü yapılamaz. Dijital materyal incelemeleri C.M.K. 134. maddesi gereği yapılır önleme aramasında böyle bir uygulama yok.

Koro96 Çevrimdışı

Koro96 

Süper Üye
24 Şub 2019
2,531
Son zamanlarda aranan şahısların tespitine yönelik uygulamalar çok arttı. İlk mesajı okudum polisin durdurması, üst araması, GBT sorgusu yapması, eğer araçla giderken durdurduysa alkol kontrolü yapması ve aracı araması normal. Bunlar ilgili mahkemenin önleme araması kararı ile yapılıyor. Ancak elinizden telefonları alıp kurcalaması, yaya giderken alkol kontrolü yapması tamamen hukuka aykırı. Bu konuda suç duyurusunda bulunabilirsiniz. Zaten "kardeşim telefonumu vermiyorum buna hakkın yok ne yaparsan yap" deseydiniz sırf bu yüzden o memurun ekip çağırması ya da sizi karakola götürmesi biraz sıkardı. Hatta size yaptığını somut delille ispatlayabilirseniz görevi kötüye kullanmaktan sağlam bir dsiplin cezasına kadar gider.
Benim Elim Kolum çok Uzun Ankarada bir sürü tanıdığım var Bakanlıkta olsun Ve diğer Tayin işleri ile ilgili Bunları sürmek lazımki akılları başlarına gelsin.

akrep2018 Çevrimdışı

akrep2018 

Süper Üye
16 Eyl 2018
1,276
63
Benim Elim Kolum çok Uzun Ankarada bir sürü tanıdığım var Bakanlıkta olsun Ve diğer Tayin işleri ile ilgili Bunları sürmek lazımki akılları başlarına gelsin.

Koray madem bu imkanın var değerlendir,bunları şikayet et,eğer vazife ve yetkilerini aşmışlar sa(öyle görünüyor) cezalarını çeksinler.

Koro96 Çevrimdışı

Koro96 

Süper Üye
24 Şub 2019
2,531
Konuyu boşuna açmışsın o zaman... Yazdıklarında ciddi isen, sana uygulanan hukuksuz muamele sana az bile... :saskin
Abi polisin görevini ne zamandan beri kınıyor yada sorgulama yapıyoruz Yazdığın şeyde ciddimisin sen? Hukuksuz muamele sana az bile oldu ozaman polis beyler ne isterlerse yapsınlar bizde seyirci kalalım.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Koray madem bu imkanın var değerlendir,bunları şikayet et,eğer vazife ve yetkilerini aşmışlar sa(öyle görünüyor) cezalarını çeksinler.
Var Var olmazmı şiddet içerekli yada ahlak dışı olsa 2-3 yere telefon açmam yeterli olur ama bende İnsanlık Vijdan denen bişey var zaten şiddet ahlaksızlık oldumu affetmem kimseyi.

Bu ülkede Poliste olsan Savcıda olsan hakimde olsan Her Ne olursan Önce Haddini Bileceksin arkadaş Ben devlet memuruyum bana bişey olmaz git istediğin yere şikayet et diye söylenenlerin daha sonrada tıpış tıpış özür dilediklerinide gördük.

Sevgili Domestos Domestos Abimin niye böyle dediğini gerçekten anlamış değilim şaşırdım Açıkçası ben suçluyum gibi hissettim kendimi Gerçekte şifreli konuşmalarına alıştım Adam Mitçi Gibi Mübarek :hihi:hihi:hihi

Son düzenleme:
I Çevrimdışı

ibrahimykr

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Kardeşim sizi yemişler ??? alkol testi sadece araçta giden birine yapılır ? hemdi ben yazayım alkol aldım polis ceza mı yazacak ahahahaha telefon olayına hiç girmiyorum öyle bir şey olmaz. Sen büyük ihtimalle çok büyük bir trollsün dediklerinin hiç biri yasada yok, seni sazan.avi yapmaktan kutluyorum. Öyle bir olayın yaşanma imkanı da neredeyse imkansız ????? kanmayın lan şuna sürekli bir hikaye üretiyor

Koro96 Çevrimdışı

Koro96 

Süper Üye
24 Şub 2019
2,531
Kardeşim sizi yemişler ??? alkol testi sadece araçta giden birine yapılır ? hemdi ben yazayım alkol aldım polis ceza mı yazacak ahahahaha telefon olayına hiç girmiyorum öyle bir şey olmaz. Sen büyük ihtimalle çok büyük bir trollsün dediklerinin hiç biri yasada yok, seni sazan.avi yapmaktan kutluyorum. Öyle bir olayın yaşanma imkanı da neredeyse imkansız ????? kanmayın lan şuna sürekli bir hikaye üretiyor
İnanıp İnanmamak Konusu Sana Kalmış Birşey Yoksa Konuya Yazma zorunluluğun yok Kapıyı biliyor olman lazım.

İnanıp İnanmamak Konusu Sana Kalmış Birşey Yoksa Konuya Yazma zorunluluğun yok Kapıyı biliyor olman lazım.
Uslubuna dikkat et Lan man felan hayırdır Sota Sota Adem Helvacı Adem Helvacı Top Sizde.

I Çevrimdışı

ibrahimykr

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Milletle dalga geçmekten vazgeç bildirdim zaten bu konuyu, sen sürekli hikaye yazıp milleti kandırmandan ciddi anlamda sıkıldım. Git bu hikayelerini donanım haber'de paylaş nede olsa bu tarz hikayeler orada yazılıyor

Domestos Çevrimdışı

Domestos 

Süper Üye
3 Tem 2018
4,206
51
Niye böyle dedim'in kaynağı bu yazdıkların... Bu düşüncede isen ve buna muktedir isen, gördüğün muameleden şikayet etmeye hakkın yok... Daha beter olabilirsin... İki yanlış bir doğru yapmıyor çünkü...

Koro96 Çevrimdışı

Koro96 

Süper Üye
24 Şub 2019
2,531
Milletle dalga geçmekten vazgeç bildirdim zaten bu konuyu, sen sürekli hikaye yazıp milleti kandırmandan ciddi anlamda sıkıldım. Git bu hikayelerini donanım haber'de paylaş nede olsa bu tarz hikayeler orada yazılıyor
Dalgamı Haha neyse terbiyem el vermiyor senin seviyene düşeyim İşine Bak Dalgaymış Kimseyle dalga geçtiğim yok benim beni bilen bilir burda 1 yıl olacak buradayım.Tekrar diyorum İŞİNE BAK.

Niye böyle dedim'in kaynağı bu yazdıkların... Bu düşüncede isen ve buna muktedir isen, gördüğün muameleden şikayet etmeye hakkın yok... Daha beter olabilirsin... İki yanlış bir doğru yapmıyor çünkü...
Ben burda fikir almak istedim çünkü sizlerinde yaşadığı yerde de aynı muamele olabilir amacım şu ki Devletin neyi olursan ol Haddini Bileceksin Bu kadar.

I Çevrimdışı

ibrahimykr

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Dalgamı Haha neyse terbiyem el vermiyor senin seviyene düşeyim İşine Bak Dalgaymış Kimseyle dalga geçtiğim yok benim beni bilen bilir burda 1 yıl olacak buradayım.Tekrar diyorum İŞİNE BAK.
SEN İŞİNE BAKACAKSIN. Yoksa ben sana iş bulacağım. Milletle dalga geçmene artık izin yok! Bundan sana primde yok Sota Sota

Koro96 Çevrimdışı

Koro96 

Süper Üye
24 Şub 2019
2,531
@ibrahimykr Mümkünse uzatmayalım Daha Fazla boş yere gerilmeyelim Nerde ne yapacağımı Kime ne yazacağımı sana soracak değilim Bu Sana Bu konuyla ilgili Son Mesajımdır gerginsin sinirlisin belki X bişeyden Gelip burda şerrini Dökme.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt