Polislerin Yetkileri Hakkında.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Koro96 Çevrimdışı

Koro96 

Süper Üye
24 Şub 2019
2,531
Günaydınlar Konuyu özellikle Gündeme Açtım Malumumuz Bazı Polisler Kendilerine Rozet Ve Silah Verildimi Kendilerini Bi Halt Sanmaktan Maalesefki Başka Bişey Değiller Şimdi Son Zamanlarda Kontroller Çok Artmaya Başladı Ben ve dayım Akşam Yol boyuna çıktık bir baktık Trafik polisleri Ve yunus polisler Neyse kontrol noktasına yaklaştık Şimdi Olan konuşmaları Dinleyin

Polis:Hayırlı Akşamlar Beyler Kimlikleri Alalım üst aramasıda yapacaz çakı silah tarzı bişeyler varmı ?

Ben:Yok abi Ne arasın.

Polis:Ya Yakalarsam Canınızı yakarım.

Dayım:Yok abi Buyrun Arayın göreviniz sonuçta.

Ben:Yok abi Buyrun ara.

Polis:Telefonlarıda Alalım.

Ben:O neden nerden çıktı bu uygulama?

Polis:Bizlere Talimat Verildi Yapıyoruz uzatmayın Kardeş.

Ben:Tamam tabiki Buyrun Abi.

Dayım:Özelim var burda memur bey buna hakkınız varmı?

Polis:İsterseniz Merkezde Devam Ederiz Hakkımız Var bakacaz.

Dayım:Buyrun Tamam.

Ben:Buyrun Abi.

Arkadaşlar iki polis memuru Başımızda telefonlara girip resimlere göz gezdirdi Sosyal Medya olan Facebook,İnstagram,Mail Felan Hepsine Göz Gezdirdi Son Aramalara Bakıldı Sonra bizlere Teslim Edildi.

Ben:Memur Bey Bir Sorun varsa Bizede bildirin Yardımcı olalım bir olaymı var birinimi arıyorsunuz.

Polis:Alkol Kontrolüde Yapalım Araç Kullanıyormusunuz?

Ben:Yayalara Alkol Kontrolü Ne zamandan Beri yapılıyor?

Dayım:Evet nerden çıktı bu yasa?

Polis:Arkadaşlar İşleri zorlaştırmayalım Rutin Kontrol Bunlar.

Ben:Peki tamam.

Dayım:Tamam Nasıl isterseniz.

Polis:Alın Kimlikleri Hadi güle güle.

Sizlere Soruyorum sizin Yaşadığınız Yerlerde bu tip bu tarz yaklaşımda polisler varmı bunlara hakları varmı daha doğrusu?

Son düzenleme:
devrimeren Çevrimdışı

devrimeren 

Aktif Üye
1 Mar 2019
279
herşeyi anlarımda telefonu kurcalayıp resimlere hesaplara girmek nedir? bu bence yasada olmayan ve tamamen keyfi yapılan bir uygulama. Ben olsam asla o telefonu onlara vermezdim. Bu aynen şuna benziyor. Savcılık izni olmadan evine girip her tarafı kurcalayıp dolap çekmece ne kadar özel alan varsa karıştırmak. Çok saçma bir uygulama ve belli ki birilerinin canı sıkılmış. Hadi ihbar olsa ve bunu sana açıklasa sende anlayış gösterirsin ama rutin kontrol de telefonu kurcalamak diye birşey yoktur.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
EDİT: Düşündüm de, yazdıklarımın hiç bir anlamı olmaması nedeniyle silmeye karar verdim, Sadece alttaki satır kalsın yeter.
Nefret ettim artık bu ülkenin siyasi oyunlarından o nedenle teknoloji dışında birşey yazmamak en güzel.

Ver dediyse vereceksiniz uzatmayın, AĞA da onlar, PAŞA da onlar, KRAL da onlar.

devrimeren Çevrimdışı

devrimeren 

Aktif Üye
1 Mar 2019
279
EDİT: Düşündüm de, yazdıklarımın hiç bir anlamı olmaması nedeniyle silmeye karar verdim, Sadece alttaki satır kalsın yeter.
Nefret ettim artık bu ülkenin siyasi oyunlarından o nedenle teknoloji dışında birşey yazmamak en güzel.

Ve bunların üstüne bir haber daha okudum. Zamanında idam cezası alan idam kalkıncada ağırlaştırılmış müebbete çevrilen birini Cumhurbaşkanı yetkisini kullanarak cezasını kaldırmış...

Koro96 Çevrimdışı

Koro96 

Süper Üye
24 Şub 2019
2,531
herşeyi anlarımda telefonu kurcalayıp resimlere hesaplara girmek nedir? bu bence yasada olmayan ve tamamen keyfi yapılan bir uygulama. Ben olsam asla o telefonu onlara vermezdim. Bu aynen şuna benziyor. Savcılık izni olmadan evine girip her tarafı kurcalayıp dolap çekmece ne kadar özel alan varsa karıştırmak. Çok saçma bir uygulama ve belli ki birilerinin canı sıkılmış. Hadi ihbar olsa ve bunu sana açıklasa sende anlayış gösterirsin ama rutin kontrol de telefonu kurcalamak diye birşey yoktur.
Acaba siyasi bişey varmı onlaramı baktılar siyaset asla yapmam.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
Ülkenin geçtiği/geldiği durumlar itibarıyla,bu tür polisiye tedbirler çok normal Beyler
yani siz kendinizi Norveç veya İsviçre de filanmı yaşıyor sanıyorsunuz acep?

Gerçi bazı uygulamalar saçma ve dahi komik gibi görünse de,örneğin yaya ya Alkol muayenesi nereden çıktı şimdi!!
ya da diyelim ki iki duble rakı içmişsin,alkolmetre de çıktı neticesi;sana şimdi cezamı yazacaklar!

Bazı zamanlar da polisler de selahiyetlerini aşıyorlar! bir de sen veya sizler "sapsanız" ya da tip den biraz kayıp filan
görünüşünüz varsa adamlar bu sefer daha da işi zorlaştırıyorlar!

Şimdi yanında araba da kadın varsa farklı yanaşıyorlar ya da yaşlı ise bunlar zaten yanaşmıyorlar!
ama yanında genç bileri varsa "tip" de önemli bu arada,tipin bozuksa adamı uğraştırırlar,"manita" türünden
birisi varsa yine ayrı bir alem!

yaw adamlar da şaşırmışlar ama bu dediklerim aynen bu devirde de geçerlidir,özellikle "TİP" in çok önemli!
şimdi bizim burada Lara sahil yolu var,hergün senelerdir yürürüm,bu polisler sürekli çevirme-arama v.s yaparlar!

ülen ne kadar tipsiz varsa alayını çeviriyorlar,adamlar işi biliyor valla:mutlu
araçlar dışında,yayaları da çeviriyorlar,ne kadar tipi bozuk adam varsa!

ben bazı ekipleri artık tanıyorum arada selamlaşıyoruz filan,bakıyorum bazı tipleri hemen yanaşıp çeviriyorlar,
adamın tipi zaten faul,bende işi şakaya vurup,yaw ne kadar tipsiz varsa çeviriyorsunuz diyorum,düzgün tipli
adamlar dan bir şey çıkmazmı diyorum;çıkmaz diyor polisler,biz biliriz abi kimin ne mal olduğunu diyorlar:haha

Kral dan çok Kralcı lafı valla çok doğru söylenmiş yaw
Bir de vur dedinmi öldürürler!

kısaca seni çevirdiler mi ağzını açmayacaksın ne derlerse eyvallah diyeceksin

Ben de telefon yok,saat yok,kimlik yok hiç birisini yürüşe çıkınca yanıma almam,ya Allah Bismillah der çıkar giderim

ama en komiği ise Alkol muayenesi yaw,ülen araç kullanan adam olsa amenna,ancak yaya ya alkol kontolumu olur?
bakın nasıl olur;polis seni olası/şüpheli davranışlı sarhoş gibi görür,hatta götürür bile:kiskis

Koro96 Çevrimdışı

Koro96 

Süper Üye
24 Şub 2019
2,531

Abi önümüzde Haksız şekilde Kırmızı ışık ihlali araç içinde sigara bile içiyorlar Bu ülkedeki yasalar sadece Vatandaşlar için geçerli oklar bunu gösteriyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Vermesen Sıkıntı Uğraş Dur.

D Çevrimdışı

Daidalos 

✌ ✌ ✌ ✌
Süper Üye
22 Kas 2018
810

Hocam insanlara lanse ettirilen; hırsızlık, gasp, taciz gibi genellikle gece işlenen suçların önüne geçilmesi adına kurulan bir kolluk kuvveti. Gel gelelim uygulama başladığı tarihten 1 sene sonrasına kadar bu suçlarda azalma olacak mı ? Bu doneler bizlerle paylaşılacak mı ? Zamanında kaldırılması uygun görülmüş bir kuvvet neden daha fazla yetki ile sokaklara salınmış ve bu kişilerin göreve getirilme esnasında sağlık dışında önlerinde bir kriter yok. Komplo teorisi gibi olacak fakat bu arkadaşlar olası bir Millet ayaklanmasına karşı alınmış bir tedbir olabilir mi diye düşünmeden edemiyorum.

Koro96 Çevrimdışı

Koro96 

Süper Üye
24 Şub 2019
2,531
Ülkenin geçtiği/geldiği durumlar itibarıyla,bu tür polisiye tedbirler çok normal Beyler
yani siz kendinizi Norveç veya İsviçre de filanmı yaşıyor sanıyorsunuz acep?

Gerçi bazı uygulamalar saçma ve dahi komik gibi görünse de,örneğin yaya ya Alkol muayenesi nereden çıktı şimdi!!
ya da diyelim ki iki duble rakı içmişsin,alkolmetre de çıktı neticesi;sana şimdi cezamı yazacaklar!

Bazı zamanlar da polisler de selahiyetlerini aşıyorlar! bir de sen veya sizler "sapsanız" ya da tip den biraz kayıp filan
görünüşünüz varsa adamlar bu sefer daha da işi zorlaştırıyorlar!

Şimdi yanında araba da kadın varsa farklı yanaşıyorlar ya da yaşlı ise bunlar zaten yanaşmıyorlar!
ama yanında genç bileri varsa "tip" de önemli bu arada,tipin bozuksa adamı uğraştırırlar,"manita" türünden
birisi varsa yine ayrı bir alem!

yaw adamlar da şaşırmışlar ama bu dediklerim aynen bu devirde de geçerlidir,özellikle "TİP" in çok önemli!
şimdi bizim burada Lara sahil yolu var,hergün senelerdir yürürüm,bu polisler sürekli çevirme-arama v.s yaparlar!

ülen ne kadar tipsiz varsa alayını çeviriyorlar,adamlar işi biliyor valla:mutlu
araçlar dışında,yayaları da çeviriyorlar,ne kadar tipi bozuk adam varsa!

ben bazı ekipleri artık tanıyorum arada selamlaşıyoruz filan,bakıyorum bazı tipleri hemen yanaşıp çeviriyorlar,
adamın tipi zaten faul,bende işi şakaya vurup,yaw ne kadar tipsiz varsa çeviriyorsunuz diyorum,düzgün tipli
adamlar dan bir şey çıkmazmı diyorum;çıkmaz diyor polisler,biz biliriz abi kimin ne mal olduğunu diyorlar:haha

Kral dan çok Kralcı lafı valla çok doğru söylenmiş yaw
Bir de vur dedinmi öldürürler!

kısaca seni çevirdiler mi ağzını açmayacaksın ne derlerse eyvallah diyeceksin

Ben de telefon yok,saat yok,kimlik yok hiç birisini yürüşe çıkınca yanıma almam,ya Allah Bismillah der çıkar giderim

ama en komiği ise Alkol muayenesi yaw,ülen araç kullanan adam olsa amenna,ancak yaya ya alkol kontolumu olur?
bakın nasıl olur;polis seni olası/şüpheli davranışlı sarhoş gibi görür,hatta götürür bile:kiskis
Abi Askere Polise Tamam Eyvallah Çekeriz De Geçende Bizim Mahallede Bir adamla sohbet ediyoruz iki tane bekçi arabaya yanışıp Israrla Kimlik İstemişler Adam yanında Nişanlısıyla Otururken adam demişki benim kimliğimi alın diğerini vermiyorum ayrıca biz burda oturmuşuz sohbet ediyoruz bu kimlik istemede nerden çıktı? Bazıları Çizgiyi aşıyor yani.

Hocam insanlara lanse ettirilen; hırsızlık, gasp, taciz gibi genellikle gece işlenen suçların önüne geçilmesi adına kurulan bir kolluk kuvveti. Gel gelelim uygulama başladığı tarihten 1 sene sonrasına kadar bu suçlarda azalma olacak mı ? Bu doneler bizlerle paylaşılacak mı ? Zamanında kaldırılması uygun görülmüş bir kuvvet neden daha fazla yetki ile sokaklara salınmış ve bu kişilerin göreve getirilme esnasında sağlık dışında önlerinde bir kriter yok. Komplo teorisi gibi olacak fakat bu arkadaşlar olası bir Millet ayaklanmasına karşı alınmış bir tedbir olabilir mi diye düşünmeden edemiyorum.
Yaw Ben polis olduğumu düşünüyorum Birini durdurdum kimlik ister Gbt bakar yollarım. Telefon ver Alkolmetreye üfle bune ya.

Hayır onu geçtim Yakalarsam Canınızı Yakarım.Tehdite bak.

A Çevrimdışı

albaywolf

Aktif Üye
17 Mar 2019
202
37
Son zamanlarda aranan şahısların tespitine yönelik uygulamalar çok arttı. İlk mesajı okudum polisin durdurması, üst araması, GBT sorgusu yapması, eğer araçla giderken durdurduysa alkol kontrolü yapması ve aracı araması normal. Bunlar ilgili mahkemenin önleme araması kararı ile yapılıyor. Ancak elinizden telefonları alıp kurcalaması, yaya giderken alkol kontrolü yapması tamamen hukuka aykırı. Bu konuda suç duyurusunda bulunabilirsiniz. Zaten "kardeşim telefonumu vermiyorum buna hakkın yok ne yaparsan yap" deseydiniz sırf bu yüzden o memurun ekip çağırması ya da sizi karakola götürmesi biraz sıkardı. Hatta size yaptığını somut delille ispatlayabilirseniz görevi kötüye kullanmaktan sağlam bir dsiplin cezasına kadar gider.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt