Adem Helvacı
Süper Üye
- 17 Şub 2017
- 24,294
- 51
Gördüm, körü körüne marka karalamak için yazdıkları komik, tuhaf olan ise bunlara hala prim veren insanlar.
Asıl primi yönetimin kendisi veriyor. Ekmek kapıları ne de olsa )
Gördüm, körü körüne marka karalamak için yazdıkları komik, tuhaf olan ise bunlara hala prim veren insanlar.
Asıl primi yönetimin kendisi veriyor. Ekmek kapıları ne de olsa )
Balık baştan kokarmış azizim, Memleketin başındakine bak, gerisini tartışmaya gerek yok bence"XXX marka xxx model 100hz va panel üst seviye dururken o cihaz alınır mı?" tarzında tavsiye veriliyor, tavsiye isteyen de garip bir şekilde biat ediyor, sanırım biat kültürü her alana hızla yayılıyor, başka açıklaması yok. Gidip bir mağazada görün bakalım tavsiye edilen nedir ne değildir.
Uydu alıcısı hdmi üzerinden ses özelliği devreye giriyor.TPV de eskiden beri menü performansı+bazı fonksiyonların çalışması+özelliklerin devreye girip-girmemesi v.s v.s
hep sıkıntılıdır,bunu bilin
Yazılımla da pek alalaksı yoktur adam kanser eder bunlar,bizde yıllardır kullanıyoruz yaklaşık aynı gibi dir ama
yeniler kısmen daha iyi! bunlara alışacaksınız artık
DTS TrueVolume filan da hikaye dir sadece yazılımla oynayarak bunları elde ediyorlar!
Normal de DTS-MA ve yeni nesil Audio sistemlerini panelle kullanmak için AVR kullanmanız gerekiyor
Peki siz de AVR varmıdır?
İncelemeye bir ek yapayım:
Menü, ayarlar, ses ayarları içinde gelişmiş seçeneği altında DTS TRUVolume özelliğini aktif ettiğimde tatmin edici bir ses efekti alıyorum ancak TV kapanıp tekrar açıldığında devre dışı kalıyor, tuhaf olan ise menüye girdiğimde aktif görünüyor, tekrar okey lediğimde devreye giriyor. TV'yi yeniden kurup denedim sonuç değişmedi, Philips'i aradım yazılım güncel mi diye kontrol ettik, güncel. Servis yönlendirdi, bakalım neden yapıyormuş.
TPV de bu ve benzer sorunlar her devir de vardır,bazılarına yazılım desteği gelir bazıları da hayat boyu böyle gider!
Menü sistemi+Kumanda performansı-işlevselliği v.s bunlar kronik TPV sorunları dır!
Merkez/Servis v.s ararsanız "komik cevaplar" alabilirsiniz(bazı durumlar için)!!
Örneğin en tipik sıkıntısı ise(bizim de başımıza gelmiştir) panel kendi kendine kapanır ve açılır veya bir kapanır bir daha hiç açılmaz!
Dandik PWB+yazılım bunu da hala çözemediler ama Servise gider düzelir,daha sonra 5/10 sene bozulmadan devam eder!
Servis DTS sinyali alamadığından manuel olarak devreye giriyor, ayarın öyle kalmaması büyük ihtimal yazılımsal bir durum, merkezi ileteceğiz, dedi. Ben de zaten her hangi bir değişik talebim yok çünkü ışık sızması, ölü piksel v.s olmadığı için gelen sorunlu olursa canım sıkılır dedim. Bir kaç ay manuel olarak aktif edip idare edin, güncellemelerle devam ederse duruma göre dönüş yaparsınız diye söylendi.Sonucu merak ettim ne çıkacak acaba
Bence Philips geliştirme işine pek masraf yapmadığı için durum böyle abi.
Menu nasıl sorunlu olur, aklım almıyor.
Ezelden beri Philips'e sövüyorlar bu konuda.
Evet bu bir kronik sorun oldu TPV ler de!
Ben 2012 de 5507 aldırmıştım çocuğa,bahsettiğim sorunların hepsi vardı,en önemlisi genel de şikayet edilen şuolayda olmuştu;
.....TV yi alalı 2 gün oldu dün akşam kapattık ama ertesi gün bir daha hiç açılmaz oldu..... bu sorun hala var yaw
Diğer Markalarda da bu WB sorunu olur/oluyor ama TPV bu konuda rekorlar kırıyor! neyse ki çözümü var,Servise gidiyor
geliyor bir daha bu sorun çıkmıyor!
Menü sistemi hep hastalıklı dır! daha eski modelleri hem sağırdır hemde illet derecede ağır çalışır v.s kafayı sıyırtır adama
sinir den kaldırıp panele atarsın kumandayı;hala aman aman bir ilerleme olmamıştır!
Android sinir bozucu çalışır hala aman aman bir düzelme yoktur!
gibi sorunları hep vardır,zaten TPV şikayetleri de görüntü problemlerin de olmaz herkes memnundur!
Diğer ıvır-zıvır işlerinden sürekli şikayet edilir,pratik adam bunları aşabiliyor
Örneğin biz akıllı bir kumanda aldık,kendi kumandasını kaldırdık!
Daha önemlisi Android hastalık dır bunlar da bunu da TVBox aldık yine aştık ohh be dedik!
Dahili alıcısı yaramaz(bana göre)onu da Receiver aldık aştık daha sonra da zaten D-Smart Receiver aldık işlem tamam
gibi yaparak olayı bitirdik,ama kimileri yok bir sürü para verdim Android neden çalışmıyor diye hesap sorar ama muhatap
yok ki kime hesap soruyorsun?? bilmem nesi olmuyor iyi de bunun için de muhatap yok v.s aşmak için bunları bazı şeyler
yapmak gerekiyor,yok ben para verdim istiyorum hepsini adam gibi yapsın diyen adamın zaten TPV ile de işi olmaz
almayın bu paneli!!! çok net yazıyorum almayın,gidin Samsung alın,onun yapmadığı atraksiyon yoktur zaten bu işleri o
buldu-geliştirdi ve en iyisini de bu beceriyor
TPV kullanacak adam bunları bilip ona göre almalıdır bu paneli,Kumandası eskisi gibi hastalıklı değildir! Menü sistemi de
eskisi kadar çok berbat değildir
Bir de zırt-pırt basarsanız kumandaya aleti kilitlersiniz fazla kurcalamayın kumandayı
++
Geçenler de bazı serilerin müşteri yorumlarını okudum TPV nin sayfasın dan;çoğunlukla böyle şeylerden şikayet edilmiştir!
Keendi kendime sordum;yaw bunlar bana engelmidir kesinlikle HAYIR dedim,yani bana uyan bir TPV panel varsa fiyatıda
tatlıysa aynen basar alırım;çünkü bunların nasıl aşılacağını çok iyi biliyorum kaldı ki kullanıyoruz bu meret paneli hala!
kimisi demiş ki;sesli kumanda varmış da kumanda dan çalışmıyormuş;yaw gidin işinize kardşeim bu da sorunmu
konuşmasa ne olacak ki bas kumandaya tıkla gitsin! sesli olmasa ne olur kardeşim,kimisi daha farklı hatta komik
şeyler yazmış ki okumayı kestim daha sonra! ve kalkmış "1yıldız" vermiş
TV'den memnunum, şimdilik bir sıkıntı yok. Görüntü, kontrast v.s bir mağaza da görmenizi tavsiye ederim. Ben Vatan'dan hafta sonu indirimi ile 4150 ye almıştım.LİMANarksadaşım nasıl memnunmusun tv den..bi sıkıntı yok değil mi..şu an gg de bu tv 3850 ye geliyor..@albanez hocam bu tatlı bi fiyatmıdır bu tv için