Adem Helvacı
Süper Üye
- 17 Şub 2017
- 24,294
- 51
Ado hocam panellerin iç kısmına toz nerden giriyor?. tv nin ön tarafında çerçevenin köşelerinden falan mı giriyor. en az 8 senelik samsung monitörüm var sobalı evde yaşıyorum inanılmaz toz oluyor ev ama monitörümün iç kısmına en ufak bir toz kaçmamış beyaz renklerde nokta toz yok içinde. fakat daha yeni aldığım awox marka led tv de çerçevenin içindeki ekran sabit değil hafiften kımıldıyor ve çerçeve ile ekran arasında özellikle üst kısmında boşluk var burdan toz rahatlıkla girebilir tozu geçtim o kısımda sivri sinek bile geçer. tv iyi montajlanmamış mı sizce içindeki ekran sabit olması gerekmezmı ekrana hafif bastırdığımda ileri geri oynuyor. şimdiden içinde dikkatli bakınca çok küçük bir kaç leke oluştuğunu gördüm. kullanmadığım zaman üstünü örtüyorum başka ne önerebilirsin. çerçeve ile ekranın boşluk kısmına siyah bandmı çeksem faydası olurmu ne dersin? teşekkürler.
Azizim üretim kalitelerinin düşmesi ve üretim koşullarının basitleştirilmesi nedeniyle (AWOX markasına özel değil genel üretim kalitesi) artık o eski sağlam ve kaliteli ürünler de yok bunu çok defa yazdım forumlarda.
Buna paralel polarizer katmanların kırılgan ve esnek yapısı nedeniyle bir yere monte edilebilme, sabitlenme durumları yok maalsef. Polarizer katman ve en önde bulunan hücre katman maalesef herhangi bir yere vidalanamaz, sabitlenemez. ancak siz isterseniz bazı uygulamalar yapabilirsiniz. Yine de bu toz denilen şeyin girişini ne derece engelleyebilirsiniz o biraz tartışiılır.