Panasonic CH 518X Amfi Kondansatör değişimi

Salih445 Çevrimdışı

Salih445 

Süper Üye
21 Mar 2021
920
Evet genelde dediğiniz gibi fakat bir direnci söküp ölçüp tekrar takmak da pek sağlıklı değil bana göre öncelikle bit kadar zaten ama en önemlisi sökerken de geri takarken de ısıya maruz bırakmış oluyoruz bu nedenle söküldüğünde yenisini takmak daha sağlıklı. Ben söktüğümü direk attım, normale yakın değer de verseydi tekrar takmazdım.
1megaohm direnci devrede bağlıyken gerçek değerini ölçmek imkansız gibi bir şeydir, kondansatör kuruması, yüksek wattlı dirençlerin termal stresinden değer yükselmesi, potansların paslanması, düğmelerin çalışmaması ve soğuk lehim dışında probleminiz olmaması gerekiyor, 20-30 yıllık parçaların orjinalliğini bozmanızı ben kendimce doğru bulmuyorum, bu kadar zaman çalışıp sağlamlığını ispatlayan parçaları yeni üretiminin neresi olduğu belli olmayan parçalarla değişmek beni düşüncede bırakıyor

LİMAN Çevrimdışı

LİMAN

Aktif Üye
2 Nis 2018
282
55
1megaohm direnci devrede bağlıyken gerçek değerini ölçmek imkansız gibi bir şeydir, kondansatör kuruması, yüksek wattlı dirençlerin termal stresinden değer yükselmesi, potansların paslanması, düğmelerin çalışmaması ve soğuk lehim dışında probleminiz olmaması gerekiyor, 20-30 yıllık parçaların orjinalliğini bozmanızı ben kendimce doğru bulmuyorum, bu kadar zaman çalışıp sağlamlığını ispatlayan parçaları yeni üretiminin neresi olduğu belli olmayan parçalarla değişmek beni düşüncede bırakıyor
Orjinalliğini bozmak mı? İçindeki tüm elektronik parçalar orjinal kalsın ama ses "varsın idare etsin" diyemem, bu müzik seti ve sesi doğru vermeli. Kaldı ki çoğu kondansatörün durumu iyi değildi ve bazılarının sökülmüş hali ile ölçüm fotoğraflarını bu konu başlığında paylaşmıştım. Dolayısıyla bir amfinin çalışır olması "sağlamlığının ispatı" değil bana göre. Bu arada, konuyu açmamın sebebi "Bir müzik seti orjinal mi kalmalı" değildi, birilerine yardımcı olur ya da feyz alır düşüncesi ile açmış olduğum konuyu sanırım fazla ilerlettim ki konu farklı noktalara evrilmeye başladı. Sorun değil burada nokta koyayım. Amfiler orjinal kalmalı bu konular yanlış düşüncesi oluştu ise de konu kaldırılabilir.

tobacco Çevrimdışı

tobacco 

Süper Üye
Top Poster Of Month
5 Ara 2020
671
37
Orjinalliğini bozmak mı? İçindeki tüm elektronik parçalar orjinal kalsın ama ses "varsın idare etsin" diyemem, bu müzik seti ve sesi doğru vermeli. Kaldı ki çoğu kondansatörün durumu iyi değildi ve bazılarının sökülmüş hali ile ölçüm fotoğraflarını bu konu başlığında paylaşmıştım. Dolayısıyla bir amfinin çalışır olması "sağlamlığının ispatı" değil bana göre. Bu arada, konuyu açmamın sebebi "Bir müzik seti orjinal mi kalmalı" değildi, birilerine yardımcı olur ya da feyz alır düşüncesi ile açmış olduğum konuyu sanırım fazla ilerlettim ki konu farklı noktalara evrilmeye başladı. Sorun değil burada nokta koyayım. Amfiler orjinal kalmalı bu konular yanlış düşüncesi oluştu ise de konu kaldırılabilir.
katılıyom sayın abim arabanın tekerleği de arabayı götürüyo ama kabak olduğundan frenyapınca kayıyo sonrada kaza oluyo o nasılda can güvenliğinden değişiyosa elektronik parçalarda kulak sağlığıiçin değişmeli ne dersin sayın teraspy teraspy abim sen müzisyensin ya daha iyi bilirsin :polis :cak

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,505
Ses işi de göreceli, kişiden kişiye değişen bir konu, bunun için birbirimizi kırmayalım arkadaşlar.
Somut ama soyut bir kavramdan bahsediyoruz biraz.
Ne kadar tarif edersek edelim, iş kişinin algılarında & ayırt etmesinde biter.
Birine güzel gelen ses diğerine kötü gelebilir.

Konu zaten mühendislik konusu, işin teknik tarafının doğruları ayrı.
Pratikte ömrünü doldurmuş bileşenleri değişmek çoğu zaman için iyidir.
Devreyi osilaskopta test eder, değişimi görürsünüz o zaman OK dersiniz.
Şahsen görüşüm bu.
Elbette ölçüm hassasiyeti farklı bir şey, elimizdeki aletlerin imkan verdiği kadarını görebiliriz.

Müzik seti gibi hazır sistemlerin de mühendislik seviyesi bir yere kadar zaten.
Ne kadar köfte o kadar ekmek hesabı.
Panasonic'in sistemleri Sony'e nazaran daha iyi duruyor bu konuda.
Sony daha çok pazarlama üzerine sistemler üretmiş bir firma.
Elbette kendince iyi ürünleri var ama ben Sony'de mesela bas-tiz gruplarının ayrı bağlandığı bir sistem görmedim hiç.

Bugün bir stereo sistem kurayım diyorum, hoparlörü ayrı para.
Ülkedeki piyasa da çok kötü durumda.

Reddit'te görüyorum adam 3.5 dolara Harman Kardon AVR almış, Stereo sistem kuruyor.
Biz o paraya ancak elektrikçiden dandik kablo alabiliyoruz.:kiskis

Geri
Üst Alt