Panasonic CH 518X Amfi Kondansatör değişimi

By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
15,871
Benim müzik seti gibi 29 -30 yıllık müzik setlerinde kondansatörler neden değiştirilmeliye güzel bir örnek;
100 mikrofarad 6.3v kondansatör zaman içinde verdiği değer...

kondansator89b6c77cccfa4519.jpg

Kondansator-degeri.jpg
İçerisindeki kimyasal madde kurumuştur.

LİMAN Çevrimiçi

LİMAN

Aktif Üye
2 Nis 2018
280
55
Amfi anakart şemasında işaretlediğim, sağ ve sol ses kanalını üzerindeki iki Transistör de değişti.

Ekran-Goruntusu---2025-07-07-09-48-41.jpg

LİMAN Çevrimiçi

LİMAN

Aktif Üye
2 Nis 2018
280
55
bulduğunuz parçaların orjinal olma durumu nedir, nasıl emin oluyorsunuz
Salih Bey, klasik araba restorasyonu yapmıyoruz! Kondansatörler değişti ve markaları belirttim (zaten ses için kullanılan belli başlı markalar var) Transistör ise; yukarıda sizin de alıntıladığınız gibi anakart şemasında numarası belli! Son olarak; ses de durumu fark ediyorsunuz zaten.

Salih445 Çevrimdışı

Salih445 

Süper Üye
21 Mar 2021
917
Salih Bey, klasik araba restorasyonu yapmıyoruz! Kondansatörler değişti ve markaları belirttim (zaten ses için kullanılan belli başlı markalar var) Transistör ise; yukarıda sizin de alıntıladığınız gibi anakart şemasında numarası belli! Son olarak; ses de durumu fark ediyorsunuz zaten.
Hocam gayet mantıklı sorular sordum, transistörler kondansatör gibi kuruyabilen malzemeler değiller biliyorsunuz. Çalıştıkça değerlerinde oynama meydana gelir mi o kadar bilmiyorum.

Diyelim ki değişecek, transistörlerin orjinalliği böyle bir sistemde çok kritik öneme sahip. Ben amfide 3 çift pazar işi transistörü sadece müzik dinlerken bozdum. Orjinal çıkma buldum sorun çözüldü.

Dünya üzerinde belki on binlerce transistör modeli vardır lakin bunların muadil sayılabileceklerini elersek 3-5 bin tane anca kalır, çoğu sonradan alınan farklı transistörler aslında iç yapı olarak aynı ama farklı isimleri basıp piyasaya sürüyorlar. Siz orjinal bir transistör bulabildiniz mi?

LİMAN Çevrimiçi

LİMAN

Aktif Üye
2 Nis 2018
280
55
Hocam gayet mantıklı sorular sordum, transistörler kondansatör gibi kuruyabilen malzemeler değiller biliyorsunuz. Çalıştıkça değerlerinde oynama meydana gelir mi o kadar bilmiyorum.

Diyelim ki değişecek, transistörlerin orjinalliği böyle bir sistemde çok kritik öneme sahip. Ben amfide 3 çift pazar işi transistörü sadece müzik dinlerken bozdum. Orjinal çıkma buldum sorun çözüldü.

Dünya üzerinde belki on binlerce transistör modeli vardır lakin bunların muadil sayılabileceklerini elersek 3-5 bin tane anca kalır, çoğu sonradan alınan farklı transistörler aslında iç yapı olarak aynı ama farklı isimleri basıp piyasaya sürüyorlar. Siz orjinal bir transistör bulabildiniz mi?
Transistör değiştirme nedenimi açıkladım ama biraz açayım o halde; Transistör "kazanç"larının yaklaşık aynı değerde olması için çünkü sağ ve sol kanalları etkiliyorlardı. Ve "ses de durumu fark ediyorsunuz". Genelde, Karaköyde her kalite ürün bulunuyor.

Son düzenleme:
LİMAN Çevrimiçi

LİMAN

Aktif Üye
2 Nis 2018
280
55
Restarasyon esnasında Anakart Servis çizelgesi ne kadar önemli, kırmızı daire içine aldığım yarım Watt lık dirençler yerine fabrikasyon çeyrek watt takılmış, tesadüfen fark ettim ve bugün hemen değiştirdim.

Ekran-Goruntusu---2025-07-12-13-09-58.jpg

Geri
Üst Alt