ÖTV KDV Zam Şov

gercekrambo Çevrimdışı

gercekrambo 

Süper Üye
2 Şub 2020
1,778
Ne büyük zam yaptılar haa:kas
Emeklinin 7500₺ olan maaşı %25 zam ile yine 7500₺ oldu ,
dışarda biri bunu duysa g@tüyle güler dünyada eşi benzeri yok:rant1
ama emekli hak etti bunu o ayrı şimdi dövsün dizini
müstehaktır :krokop
"seyyanen" oyunu o. vereceği üç kuruşu bile direk vermiyor, maaş cücük kadar kalırken, sadaka gibi "seyyanen" paracık atıyor insanların önüne.

O Çevrimdışı

Ocico 

Aktif Üye
24 Ağu 2021
159
Geçen hafta cuma akşamı bir arkadaşla çay bahçesinde otururken, arka masamızda iki teyze hanım sohbet ediyordu, birinin dul maaşı 4800 TL imiş, 7500 olmuş, temmuz'da %25 zam geldi ama maaşın aynı kaldığından yakınıyor, diğer hanım daha donanımlı, tane tane anlatıyor kök maaşı ve neyin nasıl olacağını.

Ama teyzem anlamadı.
Yani sonuç olarak kadın soruyor; "İyi de benim %25 zam nereye gitti?" diye...

Her şey de bir katakulli, verdiği 3 kuruş para, kime neyi anlatacaksın ki?...

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Geçen hafta cuma akşamı bir arkadaşla çay bahçesinde otururken, arka masamızda iki teyze hanım sohbet ediyordu, birinin dul maaşı 4800 TL imiş, 7500 olmuş, temmuz'da %25 zam geldi ama maaşın aynı kaldığından yakınıyor, diğer hanım daha donanımlı, tane tane anlatıyor kök maaşı ve neyin nasıl olacağını.

Ama teyzem anlamadı.
Yani sonuç olarak kadın soruyor; "İyi de benim %25 zam nereye gitti?" diye...

Her şey de bir katakulli, verdiği 3 kuruş para, kime neyi anlatacaksın ki?...
Dedim ya ,bize %25 , bilete %48 zam :) Aslında çok mu zam aldık ne :hihi

@Herkese;

Bir arkadaşım kirada oturuyor ,emekli.Beni aradı ve "alocum ev sahibi ya çık ya kirayı 8bin yap" demiş,adam 8bin maaş alıyor zaten, bende "ali, merkezden kaç,köylere gidin yengeyle" dedim,bu gün geçti muhabbet. Hanıma "ya iyi ki ev kendi evimiz,yanmıştık valla" dedim.

A Çevrimdışı

ataseven 

Süper Üye
24 Tem 2017
1,975
Dedim ya ,bize %25 , bilete %48 zam :) Aslında çok mu zam aldık ne :hihi

@Herkese;

Bir arkadaşım kirada oturuyor ,emekli.Beni aradı ve "alocum ev sahibi ya çık ya kirayı 8bin yap" demiş,adam 8bin maaş alıyor zaten, bende "ali, merkezden kaç,köylere gidin yengeyle" dedim,bu gün geçti muhabbet. Hanıma "ya iyi ki ev kendi evimiz,yanmıştık valla" dedim.
emekliler aç kalırız gene chp oy atmayız diyorlardı gidişat ona doğru gidiyor allah dualarını kabul etti

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
25 kuruş olan poşet 38.5 kuruş olmuştur vatandaşın ümüğüne iyice yapıştılar :haha1

Çok güzel hareketler bunlar :hihi

gercekrambo Çevrimdışı

gercekrambo 

Süper Üye
2 Şub 2020
1,778
Emekli maaşı aginin iki katı olmadı hiç hep kafa kafaya gitti genelde son 2 yıldır agi ile emekli maaşı arasında makas açıldı.

2 katı dediğine göre memur kadrosu yada yüksek prim ödenmiş olabilir.
agi derken? asgari geçim indirimi falan fıstıktan mı söz ediyorsunuz? eğer asgari ücretten söz ediyorsanız, "en düşük emekli maaşı" saçmalığını siz de kabullenmişsiniz sanıyorum. ortalama emekli maaşı, asgari ücretin epey üzerindeydi zamanında. 2008 yılından itibaren, ödenen prim ve gün sayısı ile, emekli aylığı bağlama oranı hesaplanırken, bu oranı düşürdüler. biraz karmaşıktır konu ama şunu bilin, yıllar geçtikçe 2008 öncesi prim günü olmayanlar, çok daha düşük bağlama oranı ile, çok daha düşük aylık alacaklar. bundan 8-10 yıl evvel, asgari ücretin üstünde maaş alanlar, şimdi neredeyse asgari ücretin altında kaldılar.

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
agi derken? asgari geçim indirimi falan fıstıktan mı söz ediyorsunuz? eğer asgari ücretten söz ediyorsanız, "en düşük emekli maaşı" saçmalığını siz de kabullenmişsiniz sanıyorum. ortalama emekli maaşı, asgari ücretin epey üzerindeydi zamanında. 2008 yılından itibaren, ödenen prim ve gün sayısı ile, emekli aylığı bağlama oranı hesaplanırken, bu oranı düşürdüler. biraz karmaşıktır konu ama şunu bilin, yıllar geçtikçe 2008 öncesi prim günü olmayanlar, çok daha düşük bağlama oranı ile, çok daha düşük aylık alacaklar. bundan 8-10 yıl evvel, asgari ücretin üstünde maaş alanlar, şimdi neredeyse asgari ücretin altında kaldılar.
Yok biliyorum onu ssk Emekli maaşı hiç asgari ücretin iki katı olmadı diye hatırlıyorum az üstü olabilir.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,898
3 yıl milletvekili olan emekli oluyor. Ne güzel. Daha neler neler vardır. Bunlar devlet oluyor. Kutsallık şemsiyesi olarak millete işliyorlar. Ogan gibi adamlar vatan millet nağmeleri atarak piyasada hava atıyorlar. Ama askerliğini bedelli yapıyor.
7500 TL ile nasıl gecinilir bilmezler.
Şundan artık çok eminim birileri vatan milletten bayraktan yada kitap din vb. Şeylerden bahsediyorsa kesin bir boklar yiyordur .

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,791
Geçen sene ağzına telefon sokulan dayı konuştu.
Oyumu gene bunlara verdim.

images.jpeg-1968b1a1a64018786.jpg

Dakika 2.15

Son düzenleme:
W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,898
Sota Sota,
Bu ve bunun gibi insanlara güvenmek yada ne dediğinin bir önemi yok. Seçime beş kala maaşına yüzde 40 verir. Kendini gene satar. Oyunu onlara verir.
Bilmez ki ekmek 7.5 ise oydan sonra 15 olacak .
Bir ülkede hukuk, adalet demokrasi insan hakları yoksa bunun yerine otorite hukuksuzluk rüşvet yolsuzluk varsa. Böyle göte böyle adamlar gelir .
Toplumda yer alamayan küçük beyinli insanların oy vererek böyle düzeni savunmak işlerine gelir. Çünkü yapacak biseyleri yoktur. Ülke toplum insanlık için hatta ailesi ve çevresi içinde. Oy onun için bu şeyleri yapanları cezalandırma yöntemi onları böyle yaparak kendisiyle bir görüyor. Egosunu tahmin ediyorlar. Daha da kötü olsa ülke gene akp ye oy verirler

Geri
Üst Alt