Deneyim Otomobil aküsü

B Çevrimdışı

baran5454 

Süper Üye
14 Kas 2019
559
Fren sistemi motora bağlıdır. motor üzerinden vakum yapar.
Motor stop etmediği sürece vakum devam eder.

siz ilginç tecrübe yaşamışsın bunu arasfiracağım.
Araç marka ve modeli neydi.
Benzinli araçlarda fren servosu emme manifoldundan vakumu alır. Dizel araçlarda ise ya mekanik ya da elektriksel olarak işlev görür. Arkadaşın aracı muhtemelen dizel ve elektriksel tipte servoya sahip bir araç. Alternatör yeterli akım üretemedigi için servo devre dışı kalmış gibi görünüyor.

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Benzinli araçlarda fren servosu emme manifoldundan vakumu alır. Dizel araçlarda ise ya mekanik ya da elektriksel olarak işlev görür. Arkadaşın aracı muhtemelen dizel ve elektriksel tipte servoya sahip bir araç. Alternatör yeterli akım üretemedigi için servo devre dışı kalmış gibi görünüyor.
Bende o yüzden marka model bilgisi olmadan demiştim. Çok teşekkürler.

I Çevrimdışı

independent

Süper Üye
12 Haz 2023
662
39
B baran5454 slowfood slowfood evet markayı yazmayı unutmuşum.Akşam ancak vakit bulup foruma gelebildim.Araç dizel evet bu kadar teknik bilgiyi nasıl biliyorsunuz 🙂 Ben de araçlardan anlarım ancak benim anladığım şanzıman,motor güçleri donanım vb. gibi.Böyle teknik bilgiler bilmiyorum açıkçası.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
B baran5454 slowfood slowfood evet markayı yazmayı unutmuşum.Akşam ancak vakit bulup foruma gelebildim.Araç dizel evet bu kadar teknik bilgiyi nasıl biliyorsunuz 🙂 Ben de araçlardan anlarım ancak benim anladığım şanzıman,motor güçleri donanım vb. gibi.Böyle teknik bilgiler bilmiyorum açıkçası.
Eee, herkesin ilgi alanı :)

B Çevrimdışı

baran5454 

Süper Üye
14 Kas 2019
559
Bende donanım kısmından ve motor güçlerinden pek anlamıyorum. teraspy teraspy hocamın dediği gibi ilgi alanı.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Bende donanım kısmından ve motor güçlerinden pek anlamıyorum. teraspy teraspy hocamın dediği gibi ilgi alanı.
Bense arabadan hiç anlamam ama düne kadar yağını kendim değiştirirdim köyde :) ,sökmek-takmak hoşuma gider ,hele ön yayları değiştirmem vardır korku filmi gibidir ,bir ara unutmazsam muhabbet konusunda anlatırım mutlaka :hihi

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Bense arabadan hiç anlamam ama düne kadar yağını kendim değiştirirdim köyde :) ,sökmek-takmak hoşuma gider ,hele ön yayları değiştirmem vardır korku filmi gibidir ,bir ara unutmazsam muhabbet konusunda anlatırım mutlaka :hihi
Allah korusun. Dinlemek isteriz tabii Sayın Emmi ama şöyle bir gözümün önüne geliyor, Allah korumuş diyorum. Tabii tahmin ettiğim gibiyse.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,456
sabah çalıştırdım sarj olmayan başlayınca 14v üzerine çıktı.

sürüsü az önce tamamladım tam dolu olunca motor çalışır vaziyette akü gerilimi
1-2 saat dinlesin onu ayrıca eklerim.

20230619_091631.jpg

20230619_091719.jpg

Geri
Üst Alt