Deneyim Otomobil aküsü

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,463
Sota Sota EFB ve AGM aküler genelde start stop olan araçlara takılır da o yüzden sordum
Elektronik yük arttıkça düz aküler çabuk bayılmayı başlıyor.

Örneğin benim araç uyku moduna geçmeden 15amper çekiyor.
lifte alıyorsun 1-2 saatliğine gerilim düştüğü için akü marş yaptırmıyor haydi ver takviyeyi.

EFB ve AGM bu konuda daha iyi olduğunu öğrenmiş olduk.
Zaten aynı amperdeki AGM ve EFB düz akü göre daha ağır.
içindeki plaka sayısı daha fazla.

I Çevrimdışı

independent

Süper Üye
12 Haz 2023
662
39
Elektronik yük arttıkça düz aküler çabuk bayılmayı başlıyor.

Örneğin benim araç uyku moduna geçmeden 15amper çekiyor.
lifte alıyorsun 1-2 saatliğine gerilim düştüğü için akü marş yaptırmıyor haydi ver takviyeyi.

EFB ve AGM bu konuda daha iyi olduğunu öğrenmiş olduk.
Zaten aynı amperdeki AGM ve EFB düz akü göre daha ağır.
içindeki plaka sayısı daha fazla.
Fiyat ne kadar fark etti?Senin araba cosmo donanım mı?

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
O soda işini bir araştırmak lazım diye düşünüyorum Sayın Emmi. Daha önce bende denedim, ardından bir içerikte kimyasal reaksiyonla ve iletken panellerin korozyonuyla ilgili birşey görmüştüm. bildiğiniz gibi panellerde korozyon oluşur ve gerekli olmayan kısımlarda iletkenlik olursa reaksiyonu tetikleyip patlama v.s. riski oluşabilir. Şu anda tamamen ampirik olarak yazdığımın farkındayım ama o içeriği bulayım tam bilimsel olarak konuyu aydınlatacağım.
Arkadaşım Tire'de traktör aküsünde denedi geçenlerde ,yaklaşık 25 gündür takviye ile çalışan traktör şimdi tek anahtarda çalışıyormuş ,hatta bana pide ısmarlayacakmış abisi :) ,ki traktör sık kullanılıyor bu arada, bayağı büyük arazilari var.Tabii iddia da etmiyorum neme lazım ,belki de şans eseri çalışmıştır :) Yıllar önce Almanya'da çalışan rahmetli kayın biraderim demişti bana :ok

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Arkadaşım Tire'de traktör aküsünde denedi geçenlerde ,yaklaşık 25 gündür takviye ile çalışan traktör şimdi tek anahtarda çalışıyormuş ,hatta bana pide ısmarlayacakmış abisi :) ,ki traktör sık kullanılıyor bu arada, bayağı büyük arazilari var.Tabii iddia da etmiyorum neme lazım ,belki de şans eseri çalışmıştır :) Yıllar önce Almanya'da çalışan rahmetli kayın biraderim demişti bana :ok
Yok Sayın Emmi. Kusura bakmayın bazı sıkıntılardan araştıramadım. Çalışmıyor demiyorum, tehlike oluşturabilir diyorum ama inanın şu an onu araştırabilecek durumda değilim. Ama söz araştırıp paylaşacağım.

Akigo35 Çevrimdışı

Akigo35 

Süper Üye
20 Tem 2020
1,124
44
12 senedir akü sorunu yaşamadım, sürekli araba değiştiriyorum 🤣 bakıyorum araba sorun çıkaracak uğraşmak zor geldiği için değiştirmek daha kolay geliyor. Toyota kullandığım için büyük sorun da çıkmıyor zaten. En son arabaya amfi taktım küçük birsey, sesi açınca amfi akü zayıf uyarısı verip kısa süreli korumaya geçiyordu, onda da amfi yi söküp attım kökten çözüm 🙃😁

BlackB Çevrimdışı

BlackB 

Süper Üye
25 May 2018
960
41
3 yıldır Toyota Auris kullanıyorum. aldığımdan beri ara ara elektronik direksiyon hatası veriyordu, 3-4 tane oto elektrikçiye gittim hepsi de ayrı ayrı şeyler söyledi, zemberek diyen oldu, denge sensörü diyen oldu vs. sonunda mevcut aküyü inci 75'lik ile değiştirince uyarı kesildi. 1 yıldır sorunsuz kullanıyorum...

birde 6 aylık yol yardım hizmeti vardı, nerede kalırsan kal yolda gelip ücretsiz en yakın servise çekiyorlardı aracı. Sorun aküden kaynaklanmasa bile.

Geri
Üst Alt