Deneyim 🔥🔥 Next Start Pro 4K TV Box 2/32 - Yapay Zeka Destekli Lisanslı - 1645 TL 🔥🔥

blaki Çevrimdışı

blaki 

Süper Üye
18 Eyl 2018
528
Bu cihaz için

20250320_022636.jpg

Sistem boştayken çevilen amper
20250320_022702.jpg

YouTube 4k video açıkken çekilen amper
20250320_022945.jpg

2Tb HDD takılı iken çekilen amper
20250320_023329.jpg

Genel olarak kendi adaptöriyle HDD ile kullanımda bir sorun olacağını sanmıyorum

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,479
theozan theozan
sorun olmaz 12V/2A ile o Disk
zaten bir sıkıntı olursa diskin içinde tıktık sesleri gelir:kiskis
yani bu güç bana yetmiyor der

S Çevrimdışı

sadays

Aktif Üye
26 Eyl 2020
289
55
theozan Çevrimdışı

theozan 

Aktif Üye
13 Ocak 2020
151
36
Arkadaşlar cevaplar için çok teşekkür ederim. Cihaz geldi kurulumu yaptım. Bu yapay zeka görüntü netleştirme ve daha canlı görüntü için hangi ayarları aktif etmem gerekiyor. AIPQ ve Aisr yi nerden acicam ve aktif olduğunu nasıl anlıyorum. Arkadaş konunun ilk başında gorselleri koymuş kapalı halı açık hali diye. Onu nasıl yapıyoruz test etmek için ?

E Çevrimdışı

erhan

Yeni Üye
21 Haz 2018
5
38
Arkadaşlar cevaplar için çok teşekkür ederim. Cihaz geldi kurulumu yaptım. Bu yapay zeka görüntü netleştirme ve daha canlı görüntü için hangi ayarları aktif etmem gerekiyor. AIPQ ve Aisr yi nerden acicam ve aktif olduğunu nasıl anlıyorum. Arkadaş konunun ilk başında gorselleri koymuş kapalı halı açık hali diye. Onu nasıl yapıyoruz test etmek için ?
Sizin testlerinizi bekliyorum hocam. Bende de KM2 Plus var. 4K remuxlarda görüntü farkı olursa ben de alacağım. Şu an 2TB HDD ile izliyorum.

theozan Çevrimdışı

theozan 

Aktif Üye
13 Ocak 2020
151
36
E erhan, benim cihaz geldi testlerini yaptım. cihaz içinde bazı uygulamalar yüklü geliyor. amazon disney plus netflix tabii exxen gibi. örneğin disney exxen kaldırdım. ama amazon tabii bazı uygulamaları kaldırmaya izin vermiyor. cihazda yeni nesil bir işlemci olduğu için daha hiç güncelleme almadı. sanki işlemci ile yazılım daha tam senkron olmamış gibi arayüzde aşırı bir akıcılık yok. bunu hissediyorsunuz. zate google tv araüyüzü normaldede yavaş. umarım güncelleme alır ve akıcı bir cihaz olur. ama korkmayın öyle bir yavaşlıktan bahsetmiyorum gayet güzel bir cihaz ben beğendim. 10 yıldan fazladır bir çok tv box modeli kullandım , amlogic tüm işlemcileri rockchip ve alwinner hepsini bütün serilerini kullanmış biri olarak hep Realtek görüntü kalitesini merak etmişimdir. Zidoo ve Dune gibi en iyi görüntü kalitesine sahip üst düzey media player bile Realtek işlemcisini kullandığı için aklım bu işlemcideydi o yüzden satın aldım bende.

Görüntü kalitesi konusunda takıntılı biri olarak LG OLED G4 65 inç modelini kullanıyorum. Dün akşam taktım cihazı Kodi ile 4K Remux filmleri tek tek oynattım görüntü kalitesi beni mutlu etti diyebilirim. Youtube 4K gayet akıcı ve sorunsuz. Stremio daha kurmadım özellikle onuda test edicem bugün. Ben cihaz genel olarak beğendim. Type C girişi olmasıda ayrı bi güzel. Lakin tek bir sorun yaşadım oda sorun mu değilmi çözemedim. 2 tane aynı tipte 1 TB HDD mevcut. Birinde pc programları ve backup yedekler bir çok datalarım mevcut diğer hdd ise 4K film arşivim. Ben yanlışlıkla aynı tip olduğu için program data olan hdd takmışım tam eject yapıp çıkarım derken cihaz kendi kendine restart yaptı ve açıldı. Sonra çıkardım o hdd yi film arşivi olan HDD taktım sorunsuz Kodi ile sorunsuz oynattım. Niye cihaz restart yaptı o biraz canımı sıktı diyebilirim. Ama film arşivi hdd taktığımda uzun bir test süresince hiç yapmadı.

Cihazda bir sevdiğim özellik ise ayarlardan görüntü ayar kısmından HDR komple kapatma şansınız var. Herkesin TV'si 1500 2000 Nit değerinde değil. O yüzden adam Netflix Amazon veya Disney Plus üyeliğinden film açıkcak film direk HDR modunda açılıyor , düşük ve orta seviye tv'lerde HDR parlaklığı düşük olduğu için SDR 'den daha kötü kap karanlık bir görüntü ile film izliyor. Normal SDR daha parlak daha canlı izliyor halbuki adam. O yüzden HDR en az 1500 2000 Nit parlaklık olmalıki zevk alasın. Bu cihazda ise HDR komple kapatırsan bütün platformdaki filmleri SDR ile daha parlak canlı bir şekilde zevkle izlersin bu düşük ve orta seviye tv'ler için bulunmaz bir nimet. Biraz fazla uzun oldu ama ben cihazı tavsiye ederim arkadaşlar.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,479
cihaz HDD seçiyor!
2Tb bende hiç çalışmadı(Seagate marka)1Tb larda sanırım yine sorun var gibi,bedeki çalıştı ama sendki 1Tb da sorun çıktı yine
exFAT/NTFS her ikisini de denedim bu arada aynı durum oluyor

bende restart bile yapmadı direk cihaz OFF a geçiyordu ayrıca diskleri hem USB2.0 hem de Type-C denedim durum aynı idi

sonuç olarak her ext.HDD yi tanımama gibi sorunu var

2GB RAM genel de bu tip cihazlar için yeterli gelmez

AML ler bana göre hem AllW den hem de Realtekler den biraz daha hızlı ama stabilite konusunda AMLogic ler daha iyi
Rockchip ler ayrı bir alem kağıt üstünde daha iyi ama pratikde adeta saç baş yolduran Box lardır!
ben üst seri tüm RC leri kullandım geçmişte yeni ne kadar RC çıktıysa aldım bir türlü adam gibisine rastlamadım
belki bir tek KHADAS lar da iyi olabilir zira Khadas yazılımda süper!

Box da hala AML bence rakipsiz

S Çevrimdışı

serci

Yeni Üye
21 Şub 2025
20
27
bir şeyi merak ediyorum kutudan çıkan hdmi kablosu yeterli değil mi 4k izlemek için bilmediğimden soruyorum

S Çevrimdışı

serci

Yeni Üye
21 Şub 2025
20
27
1650 ye bu alet bedava arkadaşlar. Aynı işlemcili aleti hiremco 5200 e satıyor. Ben de aldım çok memnunum.

Tabi ki alınır. Tivimate yüklersiniz iptv de işinizi fazla fazla görür. 32 gb hafızaya fazla fazla uygulama sığar zaten
selamlar tivimate yi uygulamalarda göremedim nasıl indireceğim

C Çevrimdışı

cihanbozkir

Yeni Üye
23 Ara 2022
17
34
cihaz HDD seçiyor!
2Tb bende hiç çalışmadı(Seagate marka)1Tb larda sanırım yine sorun var gibi,bedeki çalıştı ama sendki 1Tb da sorun çıktı yine
exFAT/NTFS her ikisini de denedim bu arada aynı durum oluyor

bende restart bile yapmadı direk cihaz OFF a geçiyordu ayrıca diskleri hem USB2.0 hem de Type-C denedim durum aynı idi

sonuç olarak her ext.HDD yi tanımama gibi sorunu var

2GB RAM genel de bu tip cihazlar için yeterli gelmez

AML ler bana göre hem AllW den hem de Realtekler den biraz daha hızlı ama stabilite konusunda AMLogic ler daha iyi
Rockchip ler ayrı bir alem kağıt üstünde daha iyi ama pratikde adeta saç baş yolduran Box lardır!
ben üst seri tüm RC leri kullandım geçmişte yeni ne kadar RC çıktıysa aldım bir türlü adam gibisine rastlamadım
belki bir tek KHADAS lar da iyi olabilir zira Khadas yazılımda süper!

Box da hala AML bence rakipsiz
Genelde yorumlardan ben de öyle anladım ama Homatics için de hiçbir incelemede bahsedilmeyen bugları var diyen yorumlar da okudum. Daha pahalıya Homatics S905x4 tercih etmeye değer mi sizce? Bir yorumda g31 MP2 artık alınmaz demişsiniz ama bilemedim.

Geri
Üst Alt