aynı cihazı amazondan arkadaşa aldık ses sorunu vardı 2 tvde denedik ses sorununu çözemedik arkadaş uğraşma soğudum cihazdan dedi bende hemen amazona geri iade ettim.Philips 40puk6809/12 4K tv için akıllandırmak maksadıyla satın adım. Cihazı bugün kurdum. Ses problemi yaşıyorum. Normalde tvnin sesi son olmasına rağmen az geliyor. Problemi nasıl çözebilirim?
Hdml cec volume control kapalı imiş. Aslında kumanda otomatik tv ile eşleşti. Onu açtım. Sonra gelişmiş ses özelliklerinden otamatik ses olarak gelen sesi none olarak seçtim. Cihazı yeniden başlattım. Ses düzeldi fakat none alınca sorround ses özelliği kapanıyormuş. Tekrar gelişmiş ses ayarlarından otamatik sese getirdim. Şimdilik Ses düzeldi. Fakat tekrar denemek amaçlı yeniden başlatınca tekrar ses azaldı. Sebebi ne olabilir? Yazılımsal bir hata olduğunu düşünüyorum.
Şimdide bir şey farkettim. Gelişmiş ses ayarlarından none seçip ardından tekrar otamatik sesi seçersem düzeliyor. Çok ilginç. Fikirlerinizi bekliyorum. Herseferinde none getiririp tekrar otamatik sese getirmek saçma.