Aslında konuya şöyle bir açıklık getirmek isterim; (En azından benimle ilgili olankısmına)
Özellikle belli aralıklarla yazılarımın sonuna ''Otorite, alim,ulema,bilgin,usta,üstad,hoca vs gibi tanımlamalardan uzağım, naçizane fikir telakki ediyoruz o kadar'' diye belirtme gereği duyuyorum zira her ne kadar ciddi ve profesyonel anlamda bu iş ile uğraşıyor olsak da, ben yine de hiç bir zaman buradaki yorumlarımda sıfat kullanmayı tercih etmiyorum.
Bu anlamda belirtmek isterim ki benim düşüncelerim sadece şahsi düşüncelerimdir, lakin doğru olduğunu ispat etmek adına elimden geldiğince argüman, doküman, kaynak, hesap, kod vs kullanırım o ayrı konu. Yine de ''benim dediğim doğru'' demedim, demem hiç bir zaman.
Bu doğrultudan hareketle ME MHI vs konularındaki yaklaşımım da şu şekilde olur genelde.
Ben Dh de bir piramit çizmiştim ve yayınlamıştım, bu piramitin en üstünde ME vardır ve tektir, bir altında ise MHI PANASONİC DAIKIN HİAER vs gibi markaları yazarım ki HAİER konusuna bu forumda inanılmaz karşı çıkılır, yine de ben yazarım lakin inat değildir bu, bunlar benim düşüncelerimdir. Ben ''X nedenlerle kaliteli markadır ancak bir üretiminde problem olmuştur doğrudur'' derim. Diğer arkadaşlar ise ''Hayır Y nedenlerden ötürü bizce KOMPLE kötü markadır'' derler. Bu aşamada ne diğer arkadaşlar ne de ben HAİER markasından bir beklenti içerisinde değilzi, aynen ME den bir beklentimizin olmadığı gibi.
Bu koşullarda bir bakış açısı ile sizin yazdığınız doğru, yani ben ME den sonra MHI yazmışım.
Lakin bir diğer bakış açısı ile ME yi tek başına en üste koyup, MHI yi ondan sonra gelen satıra diğer markalar ile yazmışım.
ŞİMDİ İKİ DAKİKADA SIRF ÖRNEK OLSUN DİYE ŞUNU ÇİZDİM
xxxxx
Şimdi bu demek değil ki MİDEA orada 3 üncü kademede olmayı hak ediyor, ben onu öylesine yazdım oraya. Belki de şimdi @Ghostkiller gelse ikinci sıralamada MİDEA yı koyar, hatta oraya 4 üncü bir kademe oluşturup HAİER markasınıoraya yerleştirir. Doğrudur belkide.
Lakin dediğim gibi bizler burada teknik dayanaklar ve tecrübeler ile hareket edip tavsiye ve tecrübe paylaşımında bulunan insanlarız otorite değiliz, Çoğul konuştum lakin diğer arkadaşlar da buna katılacaktır diye düşünüyorum yine de onların adına yazmış olmayayım ben ama, genel sonuç bu.
ME ye ben düşmanmıyım? Hayır canım niye düşman olayım? Ama bana sorduklarında ''ben almam, alana da maniolmam'' derim bu bu kadar net, her şeytden önce fiyat politikaları, ve nedense estetik olgularının olmaması nedeniyle bana hitap eden bir klima değil.
Ben biraz daha şekilciyim, değişikliği severim, enteresandır ki LG nin çamaşır makinelerine hayranım, UZAY MEKİĞİ mi yapıyorlar çamaşır makinesimi belli değil. Sağlam mı? hayır %100 garanti ederim ki VESTEL o makineden daha sağlamdır. Estetik mi? Evet, %100 VESTEL i ikiye katlar. Bana hitap ediyor mu? Vallahi ediyor ne yalan söyleyeyim :kıskıs:
Diyeceğim o ki, burada gerilmenin bir anlamı yok, bizim tepki göstereceğimiz hedef kitle, tüketicisine gerek ekonomik gerekse estetik açıdan hitap edemeyen üreticilerdir.
:
Kahrolsun ME, yaşasın proleteryaya ucuz klima veren iş gücü
: