Migros güvenilir mi?

B Çevrimdışı

beyzabetül

Aktif Üye
24 Tem 2018
472
Vayyy arkadaş muhabbete bak. Simdi ben hayvan pazarından kurbanlık aldığım vatandaşa haram kullanmadığina dair (buna sigara da dahil) teste tabi tutturmamakla günah mı işledim.
bilerek yada bilmeyerek işlediğin günahlar için bol bol tövbe edebilirsin :)
alışverişi tanıdık birinden yapmak gerek :)

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
Hz. Peygamber, haram bir maddeyi kullanan ile birlikte onu imal eden, taşıyan, aracılığını ve sunumunu yapan kişilerin de aynı günaha girdiğini bildirmiştir. (Bkz. Ebû Dâvûd, Eşribe 2; , Eşribe 6
İYİ BAYRAMLAR
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

DİN yan gelip yatmayıda söylemiyor
Yaratıcı kullarına gündüzleri çalışmayı,geceleri ibadet etmeyi emrediyor

kendim uğraşamayacağım için vekaletimi diyanet vakfına ucuz diye yurtdışında kesilmesi için vekalet verdim.benden sorumluluk çıktı.önemli olan niyettir
ALLAH kestiğimiz tüm kurbanlarımızı kabul eder İnşaallah.hayırlı bayramlar

hadislerin neyine güveniyorsunuz ?

niyet diyorsunuz ucuz diye diyorsunuz ?

Neyse Allah kabul etsin diyelim noktayı koyalım.İyi bayramlar.

B Çevrimdışı

beyzabetül

Aktif Üye
24 Tem 2018
472
Cevremdekile genelde buyukbaş kurbanlik etin kilosunu 45-50 tl den kesiyorlar.migros ta ise buyukbaş hayvan etinin kilosu 70 tl ye geliyor

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Hz. Peygamber, haram bir maddeyi kullanan ile birlikte onu imal eden, taşıyan, aracılığını ve sunumunu yapan kişilerin de aynı günaha girdiğini bildirmiştir. (Bkz. Ebû Dâvûd, Eşribe 2; , Eşribe 6
İYİ BAYRAMLAR

DİN yan gelip yatmayıda söylemiyor
Yaratıcı kullarına gündüzleri çalışmayı,geceleri ibadet etmeyi emrediyor

kendim uğraşamayacağım için vekaletimi diyanet vakfına ucuz diye yurtdışında kesilmesi için vekalet verdim.benden sorumluluk çıktı.önemli olan niyettir
ALLAH kestiğimiz tüm kurbanlarımızı kabul eder İnşaallah.hayırlı bayramlar
Benim size, ayetleri ile birlikte verdiğim devlet eli ile işlenen haramları görmezden gelip, içinizi rahatlatacak kendi doğrunuzu ön plana çıkartacak hadisler paylaşmak çözüm yolu ise, 'Allah kabul etsin" demekten öte laf düşmez bize.

Yine de helal haram ve hak dan bahseden diyanetin başındaki zat' ın, millet yiyecek ekmek bulamazken milyonluk makam arabasına bindiğini şuraya not olarak bırakayım :ok

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Cevremdekile genelde buyukbaş kurbanlik etin kilosunu 45-50 tl den kesiyorlar.migros ta ise buyukbaş hayvan etinin kilosu 70 tl ye geliyor
Bildiğim kadarıyla burada mevzu hayır işlemek. Bu hesap biraz şuna benziyor, "bu camide hayırlar 15tl, aşaaa camide 5tl Kanka oraya gidelim" :kiskis

Latife ediyorum elbette. Rabbım ibadetinizi kabul eylesin. Amin.

Domestos Çevrimdışı

Domestos 

Süper Üye
3 Tem 2018
4,206
51
Benim size, ayetleri ile birlikte verdiğim devlet eli ile işlenen haramları görmezden gelip, içinizi rahatlatacak kendi doğrunuzu ön plana çıkartacak hadisler paylaşmak çözüm yolu ise, 'Allah kabul etsin" demekten öte laf düşmez bize.

Yine de helal haram ve hak dan bahseden diyanetin başındaki zat' ın, millet yiyecek ekmek bulamazken milyonluk makam arabasına bindiğini şuraya not olarak bırakayım :ok
Ulaşılan yollar farklı olsa da, doğru tektir üstad. Günümüzde ise, herkesin kendi doğruları var maalesef... Bu sebeple insanlara reel, gerçek ve "kabak gibi" doğruları anlatmak iyi insanlar için imkansız hale geldi artık.

Özetle, kötü iyiyi doğruyu boğdu. Toplum, ahlaki, vicdani, hukuki değerlerini kendi elleriyle çöpe attı... İnandığı gibi yaşamayı bıraktı, yaşadığı gibi inanmaya başladı.

Hülasa, ne desek boş...

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Ulaşılan yollar farklı olsa da, doğru tektir üstad. Günümüzde ise, herkesin kendi doğruları var maalesef... Bu sebeple insanlara reel, gerçek ve "kabak gibi" doğruları anlatmak iyi insanlar için imkansız hale geldi artık.

Özetle, kötü iyiyi doğruyu boğdu. Toplum, ahlaki, vicdani, hukuki değerlerini kendi elleriyle çöpe attı... İnandığı gibi yaşamayı bıraktı, yaşadığı gibi inanmaya başladı.

Hülasa, ne desek boş...
Yaşasınlar da dayatmasınlar kimseye üstadım.

Sonumuzun buralara gitmesidir tek korkum.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Birisi bana, Yemen ile o çok Müslüman ülke Suudi Arabistan'ın yerini haritadan gösterebilir mi? Hani şu her sene bir milyon kurban kesilen Suudi Arabistan ve insanların açlıktan yaprak yiyerek kurtulmaya çalıştığı Yemen.

muratala5361 Çevrimdışı

muratala5361 

Süper Üye
3 Şub 2019
1,906
22
Yaşasınlar da dayatmasınlar kimseye üstadım.

Sonumuzun buralara gitmesidir tek korkum.

Kim ne derse desin umrumda olmaz. Bilim akıl fen teknoloji 1. Sırada gelir benim skalamda. Bunlar olmazsa yada önemsizleştirilmeye çalışılırsa en iyi müslüman ol bi halt yapamazsın. Güzel ülkemizin %98 inden fazlası müslüman. Ne işe yarıyoruz biz müslümanlar. Üretiyomuyuz geliştirebiliyomuyuz. HAYIR kardeşim. Beleşçiliğe alışmışız. Para ver et ithal et para ver mercimek ithal et onu ithal et bunu ithal et sonra dünya gücü biziz. Biz değiliz kardeşim. Bu devletin o kadar sorunu varken halkın sorunu varken biz burda migrostan et alınır mı et alınmaz mı alkol satılan yerden ekmek su alınır mı alınmaz mı bunu tartışıyoruz. Alın kardeşim ne olacak devlet ruhsatı vermiş kaçak satmıyo adam. Baştaki arkadaş erkekse kaldırsın sigarayı kaldırsın alkolü bak ülke 2 ayda ne oluyor. Kurbanlıklarınızı diyanete yada kızılaya bağışlamayın markete bağışlamayın. Gidin LÖSEV'E, MEHMETÇİK VAKFI'NA felan bağışlayın sevabı daha çok olur. Diyanetin bütçesi çoğu bakanlıktan fazla. Kes baba kurbanları dağıt memleketin fakir halkına. Ne dileniyon fakir halkından!!

Geri
Üst Alt