Migros güvenilir mi?

Domestos Çevrimdışı

Domestos 

Süper Üye
3 Tem 2018
4,206
51
Alkol satışı olan yerden, alkol alıp içmediğin sürece sorun olmaz... Alkolden, kumardan, fuhuştan alınan vergi ile her b.ku yiyeceksin ama satışı olan yerlerden kurbanlık olmaz öyle mi?

Vekalet usulünce alınıyorsa, kesim uygun yapılıyorsa her yerden kurbanlık alınır... Kişisel tercihtir alınmayabilir saygı duyarım ama geri kalan bahaneleri kabul etmek mümkün değil.

F Çevrimdışı

Fet1735

Süper Üye
25 Ağu 2018
780
Koç firmasında iken genel olarak beğenirdim.
Şimdi kapısından geçmiyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

2007 yılı itibarı ile Koç grubu tarafından satışa çıkarılmıştır. 14 Şubat 2008'de Koç Holding hisselerini Moonlight Capital S.A adlı İngiliz şirketine satmıştır. 2015 yılının ilk günlerinde şirketin %40,25 hissesini satın almıştır.
Yani şu an iki ortaklı görünüyor.

Son düzenleme:
meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
domuz eti, alkol satan bi yerden kurbanlık almak pek mantıklı gelmiyor.

fikrinize saygım sonsuz ancak ne alaka yani diyorum migros bir zincir markettir tabi ki her müşterinin ihtiyaçlarına hizmet etmektedir.Haliyle et satışı da vardır.Hatta kendi üretim etleri yanılmıyorsam izmir di üretim tesisleri var .Açıkcası üllemizde en güvenilir firmalardan birisidir .Bir akraba mahalledeki kasapa inanmam çünki ne yapacağı belli değil denetleyen gören yok diyordu aslında haklıda mantiken migrosa et konusunda güvenmekte.Her türlü denetimi raporu var. Biz alıyoruz Carrefour dan ile et konusunda çok önde.

Kurbanlık konusunda da bir yanlış olacağını düşünmüyorum.

( kurbana uygun olarak kesilip kesilmediğini geçtim) a 101- bim - migros vb yerlerden kurbanlık alınır mı fetva veremem elbette ama kurbanlığı göz ile görmek gerektiğini düşünüyorum

işin amacına odaklığında görmenize gerek yok.Lütfen saptırmayın.

İbadet olarak bakıldığında işin türü amacı ne şekilde yapılacağı mübah olarak belirtilmiştir .

Dileyen , niyetine giren her kişi istediği kişiye ,kuruma bağışta bulunabilir.Ancak ülkemizin bu denli zor zamanlarında mümkünse bağışların yurtiçi , gerçekten hayırlı ve hayırlara vesile olacağı düşünülen kurumlara ve kişilere yapılmasında fayda olacağını düşünüyorum.

Son düzenleme:
B Çevrimdışı

beyzabetül

Aktif Üye
24 Tem 2018
472
Domestos Çevrimdışı

Domestos 

Süper Üye
3 Tem 2018
4,206
51
Kesinlikle düşünmeyin kendi düşüncem.Diyanetin de zaten fetvası var diye biliyorum.
Diyanet öncelikle, toplum yozlaşmasının önüne geçecek fetvalara odaklansa iyi olur... Oruç gibi kurban gibi yüzyıllardır süre gelen ibadetler için verdiği fetvaların çok önemi yok maalesef...

B Çevrimdışı

beyzabetül

Aktif Üye
24 Tem 2018
472
Ben kurban eti özelinde konuşuyorum , yoksa İngilize , Yahudiye veya başka bir millete karşı olduğumdan değil. Migros'ta büyük ihtimalle bu domuz etini yazlık yerlerdeki marketlerinde satıyordur talep doğrutusunda , mesela ben tatilimi Didim'de yapıyorum , şu an gidin Didim'e nufusun yarısı İngiliz vatandaşı , eee adamlarda domuz eti istiyor , talep ediyor ? ama gel gelelim kurban eti buda , domuz eti satışı yapan bir kurumada yaptırmak bana doğru gelmiyor. İsteyen yaptırabilir tabi , herkesin özgür iradesi.
demekki her dine,her kesime hizmet eden market :)
alkol satıyorlarsa zemzem suyuda satmaları lazım :)

Alkol satışı olan yerden, alkol alıp içmediğin sürece sorun olmaz... Alkolden, kumardan, fuhuştan alınan vergi ile her b.ku yiyeceksin ama satışı olan yerlerden kurbanlık olmaz öyle mi?

Vekalet usulünce alınıyorsa, kesim uygun yapılıyorsa her yerden kurbanlık alınır... Kişisel tercihtir alınmayabilir saygı duyarım ama geri kalan bahaneleri kabul etmek mümkün değil.
alkol satışı yapılan yerden alışveriş yapmak doğru değil
haram işlenen bir yerde alınteriylede olsa çalışmak da uygun değil
alkolün satışının yasaklanması lazım.tabi bu zor :)
bunlardan alınan alınan vergide fakir fukaraya dağıtılmalı.belkide bu şekilde de yapılıyordur :)

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
demekki her dine,her kesime hizmet eden market :)
alkol satıyorlarsa zemzem suyuda satmaları lazım :)

alkol satışı yapılan yerden alışveriş yapmak doğru değil
haram işlenen bir yerde alınteriylede olsa çalışmak da uygun değil
alkolün satışının yasaklanması lazım.tabi bu zor :)
bunlardan alınan alınan vergide fakir fukaraya dağıtılmalı.belkide bu şekilde de yapılıyordur :)

siz bu kafada devam edin hocam aferin .????

ben alkol kullanmıyorum ancak dini boyutu yok.İçen içer başkasına zararı olmadığı sürece o kişinin kendi bileceği iştir.Kurban ile alkolün ne alakası var.Ne insanlar tanırım alkollü mekan da öyle bir çalışırkarki kazandıkları paralar işletme sahibinin kazandığından kat ve kat helaldir.

zem zem suyu dediğin sudur ne bir dini boyutu vardır ne de ibadetle alakası vardır .Kalite ve içim yönünden en şifalı sulardan biridir.ibadetle dinle alakası yoktur.isteyen kutsal sayar isteyen saymaz.

Son düzenleme:
The_SreT Çevrimiçi

The_SreT 

TFC Team
18 Kas 2017
4,323
Zamanında kimilerinin insanları laiklikten soğuttuğu , günümüzdede kimilerinin insanları dinden soğuttuğunun kanıtınıdır bu başlık ?

Ü Çevrimdışı

Ümit.

Yeni Üye
30 Tem 2019
19
33
Zamanında kimilerinin insanları laiklikten soğuttuğu , günümüzdede kimilerinin insanları dinden soğuttuğunun kanıtınıdır bu başlık ?
Laiklikliği sevme veya soğuma diye bir şey olamaz. Düzgün çalıştığı sürece normal insanı zerre ilgilendirmeyen, devlet kurumlarıyla alakalı bir sistem. Bir birini yalanlayan inaçlarla devlet yönetilemeyeceğine göre, insanoğlu için en ideal sistem bu, şimdilik. Kısaca bu yönetim biçimi ya desteklersin ya da desteklemezsin. laiklikten rahatsız olan iki güruh vardır: Dini aşırıcılar ve ideolojik saplantılar içerisindeki insanlar; bu insanlar başkalarının hayat görüşüne, yaşam biçimine, inançlarına saygısı olmayan, saygıyı geçtim adam öldüren herkesin kendisi gibi olmasını isteyen güruhtur. Dolayısıyla devlet yönetim biçimiyle kimseyi soğutamazsın, soğuyorsan bahane arayan yazdığım gurup içerisinde bulunuyorsundur(her kimse) Din konusuna gelirsek dinden soğumanın doğru olup olmadığı görece bir konu, iki farklı görüşte insanın din konusunda tartışmasını doğru bulmuyorum(görüşlerimiz illaki ayrı diye söylemiyorum) Ama görüşleri farklı insanlar bazı dini konularda takıntılı birilerini görünce şaşırıp garipseye biliyor, burada bir soğutma yok, hakaret yok.

catres Çevrimdışı

catres 

Süper Üye
26 May 2018
1,459
41
işin amacına odaklığında görmenize gerek yok.Lütfen saptırmayın.

İbadet olarak bakıldığında işin türü amacı ne şekilde yapılacağı mübah olarak belirtilmiştir .
Kurban vazifesini yerine getirmekse niyet hayvanı göz ile görmek , kanının aktığına şahit olmak gereklidir. Olayı saptırdığım fln yok.
Bende geçen sene bir market zincirinden hisse almıştım ona bakılırsa.
Allah herkrsin niyetini kabul eylesin.

Geri
Üst Alt