Migros güvenilir mi?

soner Çevrimdışı

soner

Aktif Üye
4 Tem 2018
68
Diyanet öncelikle, toplum yozlaşmasının önüne geçecek fetvalara odaklansa iyi olur... Oruç gibi kurban gibi yüzyıllardır süre gelen ibadetler için verdiği fetvaların çok önemi yok maalesef...
Sayın hocam diyanetin ne olduğu konusunda yeterince bilgim,kaynaklarım, yol gösterenlerim mevcut .Yukarıdaki tartışmaları önceden tahmin etiğimden soru soran arkadaşın da malum sorusu üzerine diyaneti otorite olarak görebileceği ihtimali ile ordan misal verdim.

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
Kurban vazifesini yerine getirmekse niyet hayvanı göz ile görmek , kanının aktığına şahit olmak gereklidir. Olayı saptırdığım fln yok.
Bende geçen sene bir market zincirinden hisse almıştım ona bakılırsa.
Allah herkrsin niyetini kabul eylesin.

bunu neye dayanarak söylüyorsunuz hocam ? İlk okulda din derside görmediniz yada sadece gördünüz dua mı ezberlediniz ?

defalarca söylenildi marketten kurban alımı yapılabilir , yapılmasında sakınca olsa sizce izin verirler mi ?
Vekalet yoluyla kurban kesilebilir mi?

Kurbanı, kişi kendisi kesebileceği gibi, vekalet yoluyla başkasına da kestirebilir. Zira kurban mal ile yapılan bir ibadettir; mal ile yapılan ibadetlerde de vekalet caizdir.

Vekalet yoluyla kurban kestiren kişi, bulunduğu yerde ki birisine vekalet verebileceği gibi, başka bir yerdeki kişi veya kuruma da vekalet verebilir. Vekalet, sözlü veya yazılı olarak verilebileceği gibi telefon, internet, faks ve benzeri iletişim araçları ile de verilebilir.

zaten form dolduruyorsunuz ki sözlü olarak ,yazılı olarak vekalet verebilirsiniz.

siz hala diyanet gibi amacı sapmış bir kurumu nasıl kaale alıyorsunuz anlamadım.Şimdi demekki birilerinin gözüne migros , Carrefour battı ona bulaşıyorlar.Zaten azıcık uyanık olursanız kurban değil olay neymiş alkol satılan yerden alınmazmış.Zaten alkol rafının yanından almıyorsunuz et , üretim , kesim tesisi apayrı bir yerde.

Yani her işimiz bitti kurban kaldı.Keşke herkesin imkanı olsa , alsa evinde 1 hafta beklese ,namazını kılsa sonra kasap tarafından bahçesinde uygun şekilde kesilse ,arta kalan kısımları evinin bahçesine gömülse .Merak etmeyin şuana kadar hep böyle yaptık 5 sene öncesine kadar.Ama artık ne bahçeli evimiz var nede bununla uğraşacak imkanımız.Dağıtacak komşu kalmadı da burada neleri konuşuyoruz.

Siz dediğim gibi amacına odaklanın Allah kabul etsin gerisi önemli değil.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Yorumları ancak yarıya kadar okuyabildim zira daha fazla okuyasım gelmedi.

Sap ile samanın, İt izi ile at izinin yıllardır karışmış olduğu güzel ülkemde DEVLET dahi hükumet eli ile Kuranı Kerimde açık ilan edilmiş yasakları deliyor ise biz burada Migrosta alkol satılmasını neden tartışalım onu anlamış değilim.

Ali İmran suresi 28
Maide Suresi 51
Tevbe suresi 34-35
Bakara suresi 275
Maide suresi 90-91

ve buna benzer onlarca ayet ile aslında YAHUDİ ve hatta HRİSTİYAN toplumu ile ilişkiler belli ve hatta ileri ölçüde sınırlandırılmış olmasına rağmen, Faiz yasaklanmış olmasına rağmen, Kumardan insanlar men edilmiş olmasına rağmen, Güzel ülkemin Yahudi ve Hristiyanlar tarafından ticari anlamda el atılmamış hiç bir yeri kalmamışken, Devlet kendi eliyle milletine kumar oynatıyorken (toto loto piyango vs) Alkol ve tütünden elde edilen gelir ile ülkede memur maaşı dağıtılıyorken, biz halen Migrostan kurban alıp almamayı tartışıyor isek cidden daha aşmamız gereken çok yol var demektir.

Bakınız güzel dinimizde temel olan her zaman için NİYET ve İYİ NİYET dir aslında.

Haydi madem öyle size, Devletin Diyanet görevlisi ile aramda geçen sohbet ve kendisine sorduğum bir soruyu anlatayım. (Kulakları çınlasın, şu an Denizlide görevli artık)
Cevabı da konuya bağlayayım.

Bir gün bir sohbetimizde, aklıma hep takılan bir durumu sordum kendisine. Dedim ki;

Sayın hocam, Malumunuz Yüce yaratanın adını tuvalet lavabo gibi ortamlarda anmaktan imtina ederiz zira buralar geçmiş tarihimizdeki hijyen koşulları nedeniyle Rabbımızın adının anılacağı ortamlar değillerdi. Bu günün koşullarında gelişen teknoloji, lavabo ve giderlerin durumu, fayans avantajı vs vs duruma bakıyorsunuz ve abdest aldığımız banyolarımız yeri geliyor oturduğumuz odalardan aslında daha temiz oluyorlar.

E şimdi alışkanlık var neticede abdest almak için önce niyet ediyoruz, Niyet etmek için de ''Niyet ettim Allah rızası için'' diye başlayıp devam ediyoruz. Abdest alırken ettiğimiz her duanın içinde de adı geçiyor ister istemez, Bu durumda ben Rabbımın adını bu ortamda anmak durumunda kalıyorum, anmasam ve yukarı doğru bakıp desem ki ''Bak sen niye burada olduğumu biliyorsun'' o da olmaz. Peki hocam ne yapmalıyız bu durumda?

Cevap şu şekilde geldi;

Adem hocam dinimizde her şey niyet ile ilgilidir. Sizin aslında kalbinizden geçenin ne olduğu önemlidir. Yapmaya çalıştığınız şeyi anlıyorum, haklısınız da, o nedenle siz en iyisi o ortama (Banyoya) girmeden evvel niyet ediniz.

İster istemez benden yine soru geldi;

''Değerli hocam eski evler ile yeni evlerin durumları farklı malumunuz, Çooook eski evlerde lavabolar dahi evlerin dışında inşa edilirdi, evin içinde olmazdı, lavabolar günümüzde evin içinde olmasıyla birlikte aynı zamanda artık ebeveyn banyosu adı altında yatak odalarımızda banyo var, ben de burada abdest alıyorum, dışarıda niyet et gir diyorsunuz ama orası da yatak odası zira bana, yatak odasında baş uçlarına kuranı kerim asanlar da bir garip geliyor. Ne yapayım evin de dışına mı çıkayım'' dedim. ve güldüm :)

Sohbet uzun o nedenle detaya girmeden yüzeysel geçtim ve kestim zira Bu mevzu böyle uzar gider arkadaşlar. Dinler tarihine bakın, her zaman için zamanın koşullarına uygun olamadıklarını görürsünüz. Bu gün kutsal kitabımızda YASAK denen 100 maddenin 90 ını günümüz koşulları nedeniyle ihlal ettiğimizi de aslında hepimiz biliyor ama dile getirmiyoruz.

Yazdıklarım bazılarınız için çok itici gelebilir lakin ''Tövbe tövbe ne diyor bu adam böyle'' demeden evvel düşünürseniz ne demek istediğimi gayet iyi anlayacaksınız da, Dini bakış açılarımız anlamamızın işimize gelmeyeceği yönde baskı yapıyor her birimize.

İslamiyeti huzur içinde yaşamanın yolunu camiye gitmemekte buldum ben arkadaşlar darılmayın lütfen bana, Çünkü camiye gidiyorum siyaset, Bayram namazına gidiyorum hükumet, Bağış yapmak istiyorum diyanet, iyi de dini özgürce yaşama özgürlüğümüz nerede kaldı? İbadet için yapılan bu yerlerde siyaset ve ticaretin ne işi var Allah aşkına?

Kuranımı evde okur, namazımı evde kılarım, Ülkemizde yüzbinlerce cami var ama ne yazık ki artık camiye giden, gitmek isteyen insan sayısı çok az, Ülkemde DİN olgusuna bakış açısı dahi bu hale gelmişken, Biz Migrostan Kurban almayı tartışacakmıyız yine de?

Ben kurban kesmiyorum, 3 yıl öncesine kadar gücüm var ise Mehmetçik vakfına bağış yapardım, artık ne halt edeceğimi ben de bilmiyorum zira hiç birisinin doğru yerlere gittiği konusunda içim rahat değil. Evet biz ALLAH rızası için yapıyoruz, artık günahları onların boynuna desekte o da olmuyor artık arkadaşlar, bünyem kaldırmıyor bu saatten sonra.

Ben kurbanımı KURBAN niyeti ile kesmek veya kestirmek istiyor isem, isterse yan tezgahta rakı satılsın o satanın sorunu benim değil der ve Kipa ise Kipa, Migros ise Migros alır keser geçerim ben niyetime bakarım. Sanki ülkemde TANSAŞ gibi gerçekten yerli, İzmirli iştirakçilerin kurduğu mağazaların arkasında devlet olarak duruldu da biz mi gidip yine de MİGROS tan alışveriş yaptık. :ok

Çok yazdım yine, kimsenin kalbini kırmadan düşüncelerimi yazmaya çalıştım, hatam oldu ise affola.

muratala5361 Çevrimdışı

muratala5361 

Süper Üye
3 Şub 2019
1,906
22

Sap ile samanın, İt izi ile at izinin yıllardır karışmış olduğu güzel ülkemde DEVLET dahi hükumet eli ile Kuranı Kerimde açık ilan edilmiş yasakları deliyor ise biz burada Migrosta alkol satılmasını neden tartışalım onu anlamış değilim.

Ali İmran suresi 28
Maide Suresi 51
Tevbe suresi 34-35
Bakara suresi 275
Maide suresi 90-91

ve buna benzer onlarca ayet ile aslında YAHUDİ ve hatta HRİSTİYAN toplumu ile ilişkiler belli ve hatta ileri ölçüde sınırlandırılmış olmasına rağmen, Faiz yasaklanmış olmasına rağmen, Kumardan insanlar men edilmiş olmasına rağmen, Güzel ülkemin Yahudi ve Hristiyanlar tarafından ticari anlamda el atılmamış hiç bir yeri kalmamışken, Devlet kendi eliyle milletine kumar oynatıyorken (toto loto piyango vs) Alkol ve tütünden elde edilen gelir ile ülkede memur maaşı dağıtılıyorken, biz halen Migrostan kurban alıp almamayı tartışıyor isek cidden daha aşmamız gereken çok yol var demektir.

Bakınız güzel dinimizde temel olan her zaman için NİYET ve İYİ NİYET dir aslında.

Haydi madem öyle size, Devletin Diyanet görevlisi ile aramda geçen sohbet ve kendisine sorduğum bir soruyu anlatayım. (Kulakları çınlasın, şu an Denizlide görevli artık)

Bir gün bir sohbetimizde, aklıma hep takılan bir durumu sordum kendisine. Dedim ki;

Sayın hocam, Malumunuz Yüce yaratanın adını tuvalet lavabo gibi ortamlarda anmaktan imtina ederiz zira buralar geçmiş tarihimizdeki hijyen koşulları nedeniyle Rabbımızın adının anılacağı ortamlar değillerdi. Bu günün koşullarında gelişen teknoloji, lavabo ve giderlerin durumu, fayans avantajı vs vs duruma bakıyorsunuz ve abdest aldığımız banyolarımız yeri geliyor oturduğumuz odalardan aslında daha temiz oluyorlar.

E şimdi alışkanlık var neticede abdest almak için önce niyet ediyoruz, Niyet etmek için de ''Niyet ettim Allah rızası için'' diye başlayıp devam ediyoruz. Abdest alırken ettiğimiz her duanın içinde de adı geçiyor ister istemez, Bu durumda ben Rabbımın adını bu ortamda anmak durumunda kalıyorum, anmasam ve yukarı doğru bakıp desem ki ''Bak sen niye burada olduğumu biliyorsun'' o da olmaz. Peki hocam ne yapmalıyız bu durumda?

Cevap şu şekilde geldi;

Adem hocam dinimizde her şey niyet ile ilgilidir. Sizin aslında kalbinizden geçenin ne olduğu önemlidir. Yapmaya çalıştığınız şeyi anlıyorum, haklısınız da, o nedenle siz en iyisi o ortama (Banyoya) girmeden evvel niyet ediniz.

''Değerli hocam eski evler ile yeni evlerin durumları farklı malumunuz, Çooook eski evlerde lavabolar dahi evlerin dışında inşa edilirdi, evin içinde olmazdı, lavabolar günümüzde evin içinde olmasıyla birlikte aynı zamanda artık ebeveyn banyosu adı altında yatak odalarımızda banyo var, ben de burada abdest alıyorum, dışarıda niyet et gir diyorsunuz ama orası da yatak odası zira bana, yatak odasında baş uçlarına kuranı kerim asanlar da bir garip geliyor. Ne yapayım evin de dışına mı çıkayım'' dedim. ve güldüm :)

Sohbet uzun o nedenle detaya girmeden yüzeysel geçtim ve kestim zira Bu mevzu böyle uzar gider arkadaşlar. Dinler tarihine bakın, her zaman için zamanın koşullarına uygun olamadıklarını görürsünüz. Bu gün kutsal kitabımızda YASAK denen 100 maddenin 90 ını günümüz koşulları nedeniyle ihlal ettiğimizi de aslında hepimiz biliyor ama dile getirmiyoruz.

Yazdıklarım bazılarınız için çok itici gelebilir lakin ''Tövbe tövbe ne diyor bu adam böyle'' demeden evvel düşünürseniz ne demek istediğimi gayet iyi anlayacaksınız da, Dini bakış açılarımız anlamamızın işimize gelmeyeceği yönde baskı yapıyor her birimize.

İslamiyeti huzur içinde yaşamanın yolunu camiye gitmemekte buldum ben arkadaşlar darılmayın lütfen bana, Çünkü camiye gidiyorum siyaset, Bayram namazına gidiyorum hükumet, Bağış yapmak istiyorum diyanet, iyi de dini özgürce yaşama özgürlüğümüz nerede kaldı? İbadet için yapılan bu yerlerde siyaset ve ticaretin ne işi var Allah aşkına?

Kuranımı evde okur, namazımı evde kılarım, Ülkemizde yüzbinlerce cami var ama ne yazık ki artık camiye giden, gitmek isteyen insan sayısı çok az, Ülkemde DİN olgusuna bakış açısı dahi bu hale gelmişken, Biz Migrostan Kurban almayı tartışacakmıyız yine de?

Ben kurban kesmiyorum, 3 yıl öncesine kadar gücüm var ise Mehmetçik vakfına bağış yapardım, artık ne halt edeceğimi ben de bilmiyorum zira hiç birisinin doğru yerlere gittiği konusunda içim rahat değil. Evet biz ALLAH rızası için yapıyoruz, artık günahları onların boynuna desekte o da olmuyor artık arkadaşlar, bünyem kaldırmıyor bu saatten sonra.

Ben kurbanımı KURBAN niyeti ile kesmek veya kestirmek istiyor isem, isterse yan tezgahta rakı satılsın o satanın sorunu benim değil der ve Kipa ise Kipa, Migros ise Migros alır keser geçerim ben niyetime bakarım. Sanki ülkemde TANSAŞ gibi gerçekten yerli, İzmirli iştirakçilerin kurduğu mağazaların arkasında devlet olarak duruldu da biz mi gidip yine de MİGROS tan alışveriş yaptık. :ok

Çok yazdım yine, kimsenin kalbini kırmadan düşüncelerimi yazmaya çalıştım, hatam oldu ise affola.
Sonuna kadar haklısın Adem abi. Üstüne laf olmaz yorumunun.

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32

Ali İmran suresi 28
Maide Suresi 51
Tevbe suresi 34-35
Bakara suresi 275
Maide suresi 90-91

Cevap şu şekilde geldi;

Hocam ağzına sağlık her yazdığına , her düşüncene katılıyorum bu konuda hocam.

"İslamiyeti huzur içinde yaşamanın yolunu camiye gitmemekte buldum ben arkadaşlar darılmayın lütfen bana, Çünkü camiye gidiyorum siyaset, Bayram namazına gidiyorum hükumet, Bağış yapmak istiyorum diyanet, iyi de dini özgürce yaşama özgürlüğümüz nerede kaldı? İbadet için yapılan bu yerlerde siyaset ve ticaretin ne işi var Allah aşkına?"

bende aynı düşüncedeyim hocam.Geçen seneye kadar iş yerinde arkadaşlarla her cuma gidiyordum hocam namaza , ne zaman ki cuma vaazında hoca 8 yaşında kız çocuklarınızı örtün ,saklayın gibi abuk subuk kelimeler edince o adamda hala orda görevli olunca tiksindim artık gitmeme kararı aldım.Oldu çocuk büyütmeyi de hacıdan hocadan öğrenicez.

Kalplerimiz , düşüncelerimiz aynı.Saygılar sunar iyi günler dilerim Adem hocam.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
8 yaşında kız çocuklarınızı örtün ,saklayın

Yetiştirilmiş erkek egemen zihniyet bu görsellerdeki gibi olduğu sürece çocukları örtsek ne olacak bu yaratıkların beynini düzeltemedikçe.

Biz, kız çocuklarımızı örteceğimize, Siz erkek çocuklarınızı İNSAN olarak yetiştirin sorun kalmasın ortada.

aa11969e85632a5773ba.jpg

aa22.jpg

Neyse ben bu konulara yazmayacağım yazmayacağım diyorum ama patlıyor insan bir noktada.

Bayram önü sıkmayalım canımızı boşver sevgili Mert. Allah sağlıklı hayırlı bayramlar nasip eylesin herkese.

M Çevrimdışı

metin1975 

Aktif Üye
15 Nis 2019
131
49
Alkolün, domuz etini satıldığı yerden kurbanlık alımı bana göre uygun değil. Arkadaş fikir sorduğu için fikrimi yazdım. Bu konuda cevabımı aılntılayarak mesaj yazılmamasını rica ediyorum. Her kezin düşüncesi ne saygı duyulmalı.

E Çevrimdışı

engerex

Yeni Üye
5 Ağu 2019
13
40
Merhaba,
Yetiştiriciler, kurban zamanı satış yapanların satış ve kesim yerleri mevcut oluyor. Ortak aramanıza gerek yok, onlar sizin gibi gelenleri ortak yapabiliyorlar. İstediğiniz alışveriş türünü bulabilirsiniz. Canlı hayvan kg ile satış, kesilmiş halde kg ile satış veya hayvan üzerinden pazarlık usulü. Kimi yerler size büyük parçalar verir kimisi ise nispeten daha ufak parçalar ve paketleyip verir. Siz hayvanınızın başında bekler kesiminden paketlemeye kadar görürsünüz. Tespit ettiğiniz ihtiyaç sahiplerine birinci elden ulaştırabilirsiniz.
Bence bunlar daha cazip.

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
Yetiştirilmiş erkek egemen zihniyet bu görsellerdeki gibi olduğu sürece çocukları örtsek ne olacak bu yaratıkların beynini düzeltemedikçe.

Biz, kız çocuklarımızı örteceğimize, Siz erkek çocuklarınızı İNSAN olarak yetiştirin sorun kalmasın ortada.

aa11969e85632a5773ba.jpg

aa22.jpg

Neyse ben bu konulara yazmayacağım yazmayacağım diyorum ama patlıyor insan bir noktada.

Bayram önü sıkmayalım canımızı boşver sevgili Mert. Allah sağlıklı hayırlı bayramlar nasip eylesin herkese.

Aynen öyle hocam.Sen ne zaman geleceksin onu söyle Adem hocam?

Sizin de ailecek bayramınızı kutluyoruz hocam şimdiden.Huzurlu ,mutlu güzel bir bayram geçirin inş.

B Çevrimdışı

beyzabetül

Aktif Üye
24 Tem 2018
472
siz bu kafada devam edin hocam aferin .????

ben alkol kullanmıyorum ancak dini boyutu yok.İçen içer başkasına zararı olmadığı sürece o kişinin kendi bileceği iştir.Kurban ile alkolün ne alakası var.Ne insanlar tanırım alkollü mekan da öyle bir çalışırkarki kazandıkları paralar işletme sahibinin kazandığından kat ve kat helaldir.

zem zem suyu dediğin sudur ne bir dini boyutu vardır ne de ibadetle alakası vardır .Kalite ve içim yönünden en şifalı sulardan biridir.ibadetle dinle alakası yoktur.isteyen kutsal sayar isteyen saymaz.
Sizede aferim.sizde bu okafayla devam edin?
Alkol konusun kurbanla alakali oldugunu soylemedimki.yukarida alkol satisi yapilan yerlerden alkol olmadikca sikinti olmaz yazmislar,bende alkol satisi olan yerden hicbirsey alinmaz ,boyle bir isyerinde de calisilmaz yazdim.sen belki alinterinle calisoyorsun ama sonucta oradakilere hizmet ediyorsun.zorunlu olmadikca boyle yerlerde calismak dinen dogru olmaz

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
Alkol konusun kurbanla alakali oldugunu soylemedimki.yukarida alkol satisi yapilan yerlerden alkol olmadikca sikinti olmaz yazmislar,bende alkol satisi olan yerden hicbirsey alinmaz ,boyle bir isyerinde de calisilmaz yazdim.sen belki alinterinle calisoyorsun ama sonucta oradakilere hizmet ediyorsun.zorunlu olmadikca boyle yerlerde calismak dinen dogru olmaz
din karın doyurmuyor ama hocam siz bulacakmısınız yada buldunuz mu birine iş böyle bir durumda.Çalışanın suçu ne ? fikrinize saygım sonsuz ancak böyle düşünceleri günümüzde yersiz ve gereksiz görüyorum tabi sizin düşüncenize dediğim gibi saygım sonsuz.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

Çok büyük çıkmaz bu bana göre. Sizin çalıştığınız işletme sahibi alkol kullanıyor ama siz kullanmıyorsunuz.
Bu durumda işletme sahibi alkol üreticisine çalışıyor, siz de işletme sahibine çalışarak bir nevi alkol üreticisine destek sağlamış oluyorsunuz.

Vazgeçtim sizin işletme sahibiniz de içmesin, onun alışveriş yaptığı toptancı içiyor, Toptancı alkolcüye, işletmeci toptancıya, siz işletmeciye çalışyor olsanız da bir şekilde alkol üreticisine destek oluyormusunuz, yoksa olmuyormusunuz ?

Veya siz, ''Vay argadaş, ben burada çalışıp üretiyorum ama bu ürettiklerimden faydalanan X kişisi Yahudilere çalışıyor o zaman ben ona bu üründen bir daha üretmiyorum'' diyebiliyor musunuz?

Zaten yukarıdaki yazımda da anlatmaya çalıştığım bu, bazen o büyük resimi görmek istemezsiniz çünkü büyük resmi gördüğünüzde yüzünüze vuran GERÇEK, sizin canınızı çok yakıyor o yüzden kendi küçük dünyanızda (Kendi küçük dünyamda) iyi niyetimize bağlı kendi alışverişlerimizi yapmak ve kendi ibadetlerimizi yerine getirmek bana daha makul geliyor.

Tabi Mert kardeşimizin de belirttiği üzere burada kurban keseni kesmeyeni, içki içeni içmeyeni, ibadet edeni etmeyeni zerre kadar ilgilendirmiyor kimseyi. Biz (Ben) sadece ama sadece İNSAN odaklıyım gerisi cidden zerre kadar umurumda değil.

Ben eğer Yahudi olsaydım, ''Adem Helvacı yahudi, o yüzden verdiği bilgilerden faydalanmayacağım'' diyecekmiydiniz cidden merak ediyorum.

(Sadece sohbet anlamında yazdım, tartışma amaçlı değil)

B Çevrimdışı

beyzabetül

Aktif Üye
24 Tem 2018
472
Çok büyük çıkmaz bu bana göre. Sizin çalıştığınız işletme sahibi alkol kullanıyor ama siz kullanmıyorsunuz.
Bu durumda işletme sahibi alkol üreticisine çalışıyor, siz de işletme sahibine çalışarak bir nevi alkol üreticisine destek sağlamış oluyorsunuz.

Vazgeçtim sizin işletme sahibiniz de içmesin, onun alışveriş yaptığı toptancı içiyor, Toptancı alkolcüye, işletmeci toptancıya, siz işletmeciye çalışyor olsanız da bir şekilde alkol üreticisine destek oluyormusunuz, yoksa olmuyormusunuz ?

Veya siz, ''Vay argadaş, ben burada çalışıp üretiyorum ama bu ürettiklerimden faydalanan X kişisi Yahudilere çalışıyor o zaman ben ona bu üründen bir daha üretmiyorum'' diyebiliyor musunuz?

Zaten yukarıdaki yazımda da anlatmaya çalıştığım bu, bazen o büyük resimi görmek istemezsiniz çünkü büyük resmi gördüğünüzde yüzünüze vuran GERÇEK, sizin canınızı çok yakıyor o yüzden kendi küçük dünyanızda (Kendi küçük dünyamda) iyi niyetimize bağlı kendi alışverişlerimizi yapmak ve kendi ibadetlerimizi yerine getirmek bana daha makul geliyor.

Tabi Mert kardeşimizin de belirttiği üzere burada kurban keseni kesmeyeni, içki içeni içmeyeni, ibadet edeni etmeyeni zerre kadar ilgilendirmiyor kimseyi. Biz (Ben) sadece ama sadece İNSAN odaklıyım gerisi cidden zerre kadar umurumda değil.

Ben eğer Yahudi olsaydım, ''Adem Helvacı yahudi, o yüzden verdiği bilgilerden faydalanmayacağım'' diyecekmiydiniz cidden merak ediyorum.

(Sadece sohbet anlamında yazdım, tartışma amaçlı değil)
Hz. Peygamber, haram bir maddeyi kullanan ile birlikte onu imal eden, taşıyan, aracılığını ve sunumunu yapan kişilerin de aynı günaha girdiğini bildirmiştir. (Bkz. Ebû Dâvûd, Eşribe 2; , Eşribe 6
İYİ BAYRAMLAR
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

din karın doyurmuyor
DİN yan gelip yatmayıda söylemiyor
Yaratıcı kullarına gündüzleri çalışmayı,geceleri ibadet etmeyi emrediyor

kendim uğraşamayacağım için vekaletimi diyanet vakfına ucuz diye yurtdışında kesilmesi için vekalet verdim.benden sorumluluk çıktı.önemli olan niyettir
ALLAH kestiğimiz tüm kurbanlarımızı kabul eder İnşaallah.hayırlı bayramlar

Son düzenleme:
Gök Kurt Çevrimdışı

Gök Kurt 

Aktif Üye
9 Eki 2018
129
Hz. Peygamber, haram bir maddeyi kullanan ile birlikte onu imal eden, taşıyan, aracılığını ve sunumunu yapan kişilerin de aynı günaha girdiğini bildirmiştir. (Bkz. Ebû Dâvûd, Eşribe 2; , Eşribe 6
İYİ BAYRAMLAR

DİN yan gelip yatmayıda söylemiyor
Yaratıcı kullarına gündüzleri çalışmayı,geceleri ibadet etmeyi emrediyor
Vayyy arkadaş muhabbete bak. Simdi ben hayvan pazarından kurbanlık aldığım vatandaşa haram kullanmadığina dair (buna sigara da dahil) teste tabi tutturmamakla günah mı işledim.

Geri
Üst Alt