Geçen sene bende midea alacaktım bir tane midea bayi nette uygun satıyordu forumda doğrulamak için sordum,
Sorduğuma pişman oldum hemen bayi aranmış fırçalanmış fiyat anında yükseldi midea dan vaz geçtim..
Kurulumsuz du ama ücretli kurulum yaptırsam da 1000 küsür cebimde kalıyordu ..
Bir daha uygun fiyatlı ürün görürsem firma yetkililerine sormadan alacağım sorunca fiyatlar şişiyor
Valla abi biz doğru bildiğimizi yazar çizer söyleriz. Yetkililer dikkate alır almaz o bizim sorunumuz değil.
Sota yukarıda çok güzel belirtmiş, uygun örgütlenme ve kendini halka düzgün anlatabilme becerisi önemli.
Başından beri diyorum ki;
BORUSUZ KLİMA SATILMAZ
MONTAJSIZ KLİMA SATILMAZ
Şimdi firmalar ticari bakış açısı ile kendilerince bu konuya açıklık getirmeye çalışıyorlar ancak benim tüketici mantığım bunu kabul etmiyor.
kardeşim internette adam klima satıyor, fiyatı diğer firmalara göre düşük göstersin diye ürün içerisinde tüketicinin HAKKI OLAN boruları çıkartıp satıyor. Haaa bu öyle kutu içerisinden fiziki olarak boruyu çıkarmak değil fakat bizler tüketici olarak klima satın aldığımızda bunun içerisinde borusu da dahildir.
Siz hiç araba satın alıp gidip jantlarını parayla satın aldınız mı haricen? Böyle saçmalık mı olur yahu? Jantı olmadan araba satılmaz ise borusu olmadan da klima satılmaz açık ve net.
İşçilik konusunu dahi ben kabul etmiyorum zira bu KURULUM HİZMETİ gerektiren bir ürün dolaysıı ile kurulum hizmeti olan bir ürün satın alıp kurulum için ayrı para ödemek de mantığıma yatmıyor fakat bununen azından bir açıklaması var. ''Kardeşim benim elimden geliyor, kendim kurarım, sen bunu bana sadece klima olarak kaça satarsın?'' dediği için bazıları, böyle bir satış kavramı da çıktı ortaya.
Dolayısı ile internetteki çakal satıcılar da ''Ulan madem işçilik fiyatı çıkabiliyor, o zaman boru fiyatını da çıkaralım bak klima oldu 5000'' diyor.
Klimanın montaj kiti borusu işçiliği dahil fiyatı 8000
Adam işçiliği montajı kiti kuşu boruyu çıkarıp listeliyor 5000 den.
Kim sattı klimayı? Rüstem.
Nereden sattı? Gaziantep
Nereye Sattı? istanbul
Kim takacak bunu peki? İstanbul Midea Servisi
Kaç lira İşçilik? 1500
Kaç lira boru?1500
Peki gelen servis üründe ezik büzük kırık hasar vs çıkınca karışıyor mu? hayır karışmıyor
Ne olacak şimdi? Satın aldığın yeri göbeğin çatlayana kadar ikna etmeye çalışacaksın ki sorunun oprtadan kalksın vs vs
Yahu kardeşim bu klimayı İstanbuldaki adam zaten 8000e veriyordu, kendi getirip kendi kurup gidiyordu, klimayı ucuz aldın diye Antepden getirmenin bir avantajı kalmamıştı ki zaten çıkartılanlar yerine konulduğunda.
Haaa piyasayı şişiren yok mu? elbette var ancak bunun da çözümü 8binlik arabayı JANTSIZ 5bine almak, sonjra da 3 bine yeniden jant taktırmak değil.
İşte bu bilgiler doğrultusunda ben de firmaya dedim ki yahu ya internette ürün satmayın, ya da satılacaksa o zaman bu boru çıkardım işçilik ekledim kuşu koydum tuşu aldım gibi saçmalıklara son verin. Sonra milletin kafa karışıyor kimseye laf anlatamıyoruz.
Kimse darılıp gücenmesin kardeşim ben bugün VESTEL den klima satın aldığımda ister Diyarbakırdan alırım İster Hollandadan, İstanbulda oturuyorsam ve faturasını ibraz ediyorsam İstanbul servisi gelip çatır çatır montajımı yapıyor mu? yapıyor. İçinden borusu kiti kuşu tuşu herşeyi çıkıyor mu? çıkıyor, Montaj ücretsiz mi? ücretsiz hem de kim gelirse gelsin ücretsiz. Yol parası ödüyormuyum? hayır ödemiyorum.
Abi ben tüketici olarak bunu bekler ve bunu isterim.