Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Dikkat kesilirsen duyuluyor. ?
Siz en azından dikkat kesilirseniz kendi klimanızı duyuyorsunuz. Ben salonumda ne zaman otursam üst kattakinin klimasını dinliyorum 18 lik Airfel. :kiskis

Dur hatta videosu olması lazım bende. Zemin kattayken uğultusunu çekmiştim 3 üncü katın klimasının :)

Yalnız sizin ses sorunu ile ilgilenmek lazım onun üstünde duralım.

T Çevrimdışı

tonat 

Aktif Üye
30 Eyl 2018
104
62
Siz en azından dikkat kesilirseniz kendi klimanızı duyuyorsunuz. Ben salonumda ne zaman otursam üst kattakinin klimasını dinliyorum 18 lik Airfel. :kiskis

Dur hatta videosu olması lazım bende. Zemin kattayken uğultusunu çekmiştim 3 üncü katın klimasının :)

Yalnız sizin ses sorunu ile ilgilenmek lazım onun üstünde duralım.
Konuyu Orkun bey ile tekrar görüştüm. Wifi aparatı getirme aşamasında servisim tekrar inceleyecek. Tabii bu ses normal denir ve sıva altı kararı çıkarsa boru maliyeti karşılığı yapılacak gibi. :) Yalnız her klimayı açtığımda acaba abartıyorum mu diye kendime soruyorum. Hayır.

A Çevrimdışı

ataseven 

Süper Üye
24 Tem 2017
1,975
miedea bunu klimasının sessiz çalıştığına güvendiği içinmi yapıyor yoksa parçadan tasarruf edip üç kuruşun hesabınımı yapıyor.aklımda deli sorular bunlar.

Son düzenleme:
C Çevrimdışı

Cmlaltas

Yeni Üye
30 Nis 2021
4
28
Merhaba cihazını hayırlı olsun.
Sorunun çözümüyle ilgili durum bilgisini sizden bekliyoruz.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Arkadaşlar, Merhaba

Nihayet Midea Prime 18000 BTU klimamızı dün akşam itibarı ile montajı tamamlandı ve kullanımına başladık. Bu aşamada emeği geçenlere , bilgi ve birikimini karşılıksız paylaşan herkese tekrar teşekkür ederim.
İlk intiba tabiki soğuk havaya kavuşmamdan dolayı olumlu. Yapılan işçilik kesinlikle tatminkar. Buradan 35 teknik servisinede teşekkürlerimizi iletelim.
Klima gayet güzel soğutuyor. Ağaı yukarı flap hareketinin yanında sağ sola doğru kanatların olması bana süpriz oldu. Bu da güzel.
Dış ünite sessiz sayılabilir.
İç ünitede ses seviyesi öyle tısss seviyesinde değil ama TEBA sonrası çok çok iyi.

Ancak yapılan işlerin büyüsünü bozan bir şey var ki benim gibi Kalite kökeni olan birisini açıkçası rahatsız etti.
İç ünite ile dış ünite arasındaki yaklaşık 2,5-3,0 mertre uzunluğundaki boru içerisinden gelen gaz akış sesi. Bu güne kadar hiç duymadığım ve şu anda iç ünite fan sesinin üstüne çıkan bir gaz akışı. Bu ses özellikle boru ortasu birleşim bölgesinde yoğun. İç ünite çıkış borusunda o kadar ses yok. inanın çok rahatsız edici.

Konuyu Orkun beye ve Servis yetkilimiz Ufuk beye aktardım. İlk görüşmeleri yaptık . Tabiki bir çözüm önerilerini bekliyorum.

resim-2.jpg
resim-1.jpg
resim-3.jpg
Bende almayı dusunuyorum tavsiyeniz nedir 12 btu dusunuyorumda memnunmusunuz

M Çevrimdışı

major24

Yeni Üye
1 Tem 2021
6
37
18btu da Vaillant vai8 ile midea arasında kaldım. Vaillant vai8 gerçekten çok sessiz , özellikle çalışma esnasında üfleme sesi dahi duyulmuyor. Her ne kadar bazıları Wi-Fi aparatı yok deseler de varmış sanırım. Ama Vaillant uygulaması iLe yönetilmediği için uygulamayı çok basit buldum.
Midea uygulaması üzerinden hangi bilgilere ulaşabiliyoruz ? Tüketilen kW miktarı belli oluyor mu ? En önemlisi de sessizlik konusu. Bazı markalarda kronik olan iç ünitenin havayı üfleme sesinin duyulması gibi bir problemi var mı ?
dış ünite de ise teknik verilerde 65dBA yazıyordu. Rakipler 58-60dBA diyor. Bu fark dış ünite için büyük bir sorun olur mu ? ( pen lerim çift cam ama çok adi olduğu için ses izolasyonu çok kötü )

T Çevrimdışı

tonat 

Aktif Üye
30 Eyl 2018
104
62
18btu da Vaillant vai8 ile midea arasında kaldım. Vaillant vai8 gerçekten çok sessiz , özellikle çalışma esnasında üfleme sesi dahi duyulmuyor. Her ne kadar bazıları Wi-Fi aparatı yok deseler de varmış sanırım. Ama Vaillant uygulaması iLe yönetilmediği için uygulamayı çok basit buldum.
Midea uygulaması üzerinden hangi bilgilere ulaşabiliyoruz ? Tüketilen kW miktarı belli oluyor mu ? En önemlisi de sessizlik konusu. Bazı markalarda kronik olan iç ünitenin havayı üfleme sesinin duyulması gibi bir problemi var mı ?
dış ünite de ise teknik verilerde 65dBA yazıyordu. Rakipler 58-60dBA diyor. Bu fark dış ünite için büyük bir sorun olur mu ? ( pen lerim çift cam ama çok adi olduğu için ses izolasyonu çok kötü )
Wifi aparatı henüz gelmediği için içeriği hakkında yorum yapamayacağım.Dış ünite öyle çok ses yapmıyor. Sorun olacağını sanmam. İç ünitede fan sesi tabiki var ama olması gereken kadar. Viessmanı bende araştırdım. Önermediler.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,485
Vaillant üretimini Gree yapmakta.
Gree mi Midea dersen gözü kapalı
Midea diye yıllardır yazarım.

Adem Helvacı Adem Helvacı her iki fırmanın cihazıda kullanmakta
Midea daha stabil daha ekonomik çalıştığı söyledi.
Bununla ilgili forumda kapsamlı içerik mevcut (video,doküman)

A Çevrimdışı

ataseven 

Süper Üye
24 Tem 2017
1,975
mıdea nın ürettiği klimalar ile grenin ürettiği klimaları liste halinde paylaşsanızda hangi markayı kim üretiyor kafamız karışmasın.

T Çevrimdışı

tonat 

Aktif Üye
30 Eyl 2018
104
62
Bu iki üretici çoğu firmaya fason üretim yapmakta.
Mesala Airfel daha önce Gree üretim yaptırıyordu şuan Midea üretiyor.
Bu yuzden liste sürekli değişiyor.
Burada esas olan Mieda Prime cihazının firmanın kendi üretimi olduğu. Yani kendi markası ile pazarladığı bir ürün ve Eurovent sertifikasına sahip.
Bu kapsamda fasaon ürettikleri ürünlerde müşteri ne isterse onu yapar ama Prime model de artık tecrübe ve bilgisini konuşturur. En azından öyle olduğunu umuyorum :)

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Burada esas olan Mieda Prime cihazının firmanın kendi üretimi olduğu. Yani kendi markası ile pazarladığı bir ürün ve Eurovent sertifikasına sahip.
Bu kapsamda fasaon ürettikleri ürünlerde müşteri ne isterse onu yapar ama Prime model de artık tecrübe ve bilgisini konuşturur. En azından öyle olduğunu umuyorum :)
Yok bana göre umut ötesinde gayet ispatlanmış bir durum bu fakat FG Europe CEO su Sn Ahmet Bey'in o nazik ziyaretindeki sohbetimizde bu PRİME modeli için ''O daha ne ki'' gibi bir ifade kullanıp arkasından (Modeli bilerek belirtmiyorum) ''Ben sana bir de X üretimi göndereyim de bir de onu gör'' dedi ve ben ?

Vallahi Ahmet Beycim, Halep orada ise Arşın burada :kas

Biz cihazları gurcuklamaktan çok büyük keyif alırız forum ailesi olarak bilmem anlatabildim mi :kiskis

Bu arada VESTEL üretimi REGAL gibi bir durum olabilir, Ana marka Ana üretim kavramları alt marka ve talep doğrultusunda üretime göre hep daha üstün kalite ve özelliklerde oluyor.

Şöyle örnek vereyim; Bir markanın X modelinde 1200btu klimada kullanılan boru çapı, kompresör, anakart vs vs vs her şey aynı markanın alt marka üretiminde olan Y modelin 12000btu olanı ile aynı iken ne yakaladık sevgili Sota Sota ile birlikte biliyor musunuz?

Cihazları söktük baktık ki Eşanjör ve Kondaser de birer hat atlanmış.

Paint ile çizerek izah etmeye çalışayım.

aaaa0dd1f698e89b6f02.jpg

İkisi de aynı mal, aynı eşanjör ve hatta sağdakinde yuvaları dahi duruyor düşünün fakat pas geçilmiş.

Bu durumu 9 ve 12 lik klimada da kullanıyorlar. 9 ve 12 lik ürünlerde ana marka alt marka kavramına da kullanıyorlar.

Kasa aynı kasa, Eşanjör aynı eşanjör, kart aynı kart, kompresör aynı kompresörü üreticisi fakat kodlar değişebiliyor, gelin görün ki dışarından farkedilmeyecek ince detaylarda kırpılmaya gidiliyor.

Görülmeyen bu ince detaylar performansı da verimliliği de etkiliyor işte. Yani toplamda birisinde 10 metre boru kullanmış ise diğerine 6 metre kullanmış oluyor. Sıcak havanın sürtünerek geçeceği yüzey de böylece azalmış oluyor, bu da performansı etkiliyor, performans düşünce verimlilik de düşüyor. Sonra ''İnverter klima aldım ama faturama farkı olmadı''

Nasıl olsun abi?

F Çevrimdışı

FG EUROPE SSH

Yeni Üye
2 Tem 2021
1
Değerli Midea Kullanıcıları ve Kullanıcı Adayları

Ürün, Yedek parça ve Servis hizmetleri konusundaki soru ve talepleriniz ile ilgili sizlere yardımcı olmaktan memnuniyet duyarız.
Görüş ve Önerileriniz, bizler için çok değerli ve önemlidir. Zira bu sayede gözümüzden kaçan eksiklerimizi gidermek için bir fırsattır.
Sizlere daha iyi Hizmet verebilmemiz ve memnuniyetiniz adına aşağıdaki iletişim kanallarımızdan bizlere ulaşabilirsiniz.
Bu platformu oluşturarak sizlerle bir araya gelmemizde emeği olan ve gönüllülük esasına göre hiç bir maddi beklentisi olmadan sizlerle bilgi ve deneyimlerini paylaşan Başta Sn. Adem Helvacı ve diğer site yöneticisi arkadaşlara da nezdinizde teşekkürlerimizi sunarız.

Web:
e-mail : info@fgeurope.com.tr
Tüketici Bildirim Formu :
t: 444 85 49
t: +90 216 587 45 00

Son düzenleme:
Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Değerli Midea Kullanıcıları ve Kullanıcı Adayları

Ürün, Yedek parça ve Servis hizmetleri konusundaki soru ve talepleriniz ile ilgili sizlere yardımcı olmaktan memnuniyet duyarız.
Görüş ve Önerileriniz, bizler için çok değerli ve önemlidir. Zira bu sayede gözümüzden kaçan eksiklerimizi gidermek için bir fırsattır.
Sizlere daha iyi Hizmet verebilmemiz ve memnuniyetiniz adına aşağıdaki iletişim kanallarımızdan bizlere ulaşabilirsiniz.
Bu platformu oluşturarak sizlerle bir araya gelmemizde emeği olan ve gönüllülük esasına göre hiç bir maddi beklentisi olmadan sizlerle bilgi ve deneyimlerini paylaşan Başta Sn. Adem Helvacı ve diğer site yöneticisi arkadaşlara da nezdinizde teşekkürlerimizi sunarız.

Web:
e-mail : info@fgeurope.com.tr
t: 444 85 49
t: +90 216 587 45 00
Bu bilgilendirme çok faydalı oldu. Bu mesajı olduğu gibi alıp ilk mesaja yapıştırayım İlk mesajlar her zaman daha etkili oluyor.

Sevgili Sota Sota Bu üyelik hesabı için gerekeni yapar mısın rica etsem.

Geri
Üst Alt