Adem Helvacı
Süper Üye
- 17 Şub 2017
- 24,294
- 51
Sevgili Erinç irtibat kuracağınız nokta ve fiyatlandırma konusunda gerekli bilgiyi verecektir ben teknik kısmına yöneliyorum ve şu açıklamayı yazıyorum.Merhaba arkadaşlar. Evimde açık mutfak ve Güneye bakan 35 m² bir salonum var. Malum 25 yıllık teba klima ile veda aşamasındayım. Lg dual, airfel, daylux derken bu konuyu gördüm ve halen devam ediyorsa %20 indirim oranı birden media prime klimayı cazip hale getirdi. Tabi ki Adem beyin teknik incelemesi başlı başına bir sebep. Biz kaliteciler her zaman işin analitik tarafındayızdır
Tüm yorular, inceleme ve öneriler 12000 btu üzerine yoğunlaşmış olduğu için sormak gereği duyuyorum. Media prime 18000 btu da bu tavsiye niteliklerine uygun mudur ve montaj dahil nasıl fiyat alabilirim. İzmir den selamlar.
12 ile 18 arasındaki fark BTU gerekliliği gereği boru çapı, kompresör kodu ve soğutucu akışkan gramaj farkı olacak. Elbette serpantin ve kondanser çapları da buna paralel büyüyecek lakin mühendislik, özellikler ve kalite kıstası kesinlikle 12 ile aynı.
Tüketim verileri temel prensip olarak aynı mantalite üzerinden ilerleyecek olsa da elbette ki takdir edersiniz hem kompresörün daha büyük olması, hem de montaj yapılacak alanın özellikleri KW ve TL bakımından rakamları değiştirecektir.
Şunun şurasında ayın bitmesine 3-5 gün kaldı. Haziran sonuna doğru ciddi bir sıcak baskını bekliyordum ve bu gün ciddi derecede bunun farkını hissettim diyebilirim ve tahmin ediyorum ki nümüzdeki günler daha ciddi bir sıcaklık artışı hissedeceğiz kendi bölgem için.
Bu da tabi klimanın tüketim verilerini de etkileyecektir.
Dış basınç ne kadar yüksek ise klima direnç gösterebilmek adına o derece mücadele edecektir.
O nedenle tüketim verilerinin datalarını almayı bırakmıyorum ve TEMMUZ verilerini de yine kesintisiz 30 gün olarak takip edip onu da TEMUUZ sonunda yayınlayacağım.
Önümüzdeki sene MİDEA klimanın kıymeti daha iyi anlaşılabilecek diye düşünüyorum zira aklı başında herkes öncelikle bir klimada KONFOR ve VERİMLİLİK ilkelerine odaklanmak gerektiğini idrak edecek. Dolayısı ile önlerinde her ay için verileri tarafsız ve dürüstçe paylaşılmış bir klimanın sonuçlarını referans alacaktır diye düşünüyorum.
LG adı çok geçiyor gerçekten, GREE markasına yaptığımız gibi dilerlerse LG yetkilileri de diledikleri bir modellerini hemen bu klimanın yan odasına sadece bir aylığına taktırıp geri söktürebilirler. MİDEA kadar iddialı sonuç olabilecek mi ciddi merak içerisindeyim.
GREE yetkilileri çağrımıza cevap vermedi, yukarıdaki mesajımda d ayazdım ya bizi (Beni) önemsemediler ya da mallarının bu sonucu vermeyeceğinden korkuları var bilemiyorum. Kaldı ki zaten bir GREE klimam var evimde, onunla karşılaştırdık ve sınıfta kaldı ne yazık ki. Halbuki ne sevdiğim bir klima idi. Halen seviyorum o ayrı konu ama MİDEA gelince hakikaten ister istemez bakış açım değişti klimaya.
Netice itibari ile benim sevdiğim iş teknik analiz, ben aldığım verilere bakıyorum, kimin malı iyi çıkmış beni ilgilendiren bir durum yok ortada