Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Merhaba arkadaşlar. Evimde açık mutfak ve Güneye bakan 35 m² bir salonum var. Malum 25 yıllık teba klima ile veda aşamasındayım. Lg dual, airfel, daylux derken bu konuyu gördüm ve halen devam ediyorsa %20 indirim oranı birden media prime klimayı cazip hale getirdi. Tabi ki Adem beyin teknik incelemesi başlı başına bir sebep. Biz kaliteciler her zaman işin analitik tarafındayızdır :)
Tüm yorular, inceleme ve öneriler 12000 btu üzerine yoğunlaşmış olduğu için sormak gereği duyuyorum. Media prime 18000 btu da bu tavsiye niteliklerine uygun mudur ve montaj dahil nasıl fiyat alabilirim. İzmir den selamlar.
Sevgili Erinç Erinç irtibat kuracağınız nokta ve fiyatlandırma konusunda gerekli bilgiyi verecektir ben teknik kısmına yöneliyorum ve şu açıklamayı yazıyorum.

12 ile 18 arasındaki fark BTU gerekliliği gereği boru çapı, kompresör kodu ve soğutucu akışkan gramaj farkı olacak. Elbette serpantin ve kondanser çapları da buna paralel büyüyecek lakin mühendislik, özellikler ve kalite kıstası kesinlikle 12 ile aynı.

Tüketim verileri temel prensip olarak aynı mantalite üzerinden ilerleyecek olsa da elbette ki takdir edersiniz hem kompresörün daha büyük olması, hem de montaj yapılacak alanın özellikleri KW ve TL bakımından rakamları değiştirecektir.

Şunun şurasında ayın bitmesine 3-5 gün kaldı. Haziran sonuna doğru ciddi bir sıcak baskını bekliyordum ve bu gün ciddi derecede bunun farkını hissettim diyebilirim ve tahmin ediyorum ki nümüzdeki günler daha ciddi bir sıcaklık artışı hissedeceğiz kendi bölgem için.

Bu da tabi klimanın tüketim verilerini de etkileyecektir.

Dış basınç ne kadar yüksek ise klima direnç gösterebilmek adına o derece mücadele edecektir.

O nedenle tüketim verilerinin datalarını almayı bırakmıyorum ve TEMMUZ verilerini de yine kesintisiz 30 gün olarak takip edip onu da TEMUUZ sonunda yayınlayacağım.

Önümüzdeki sene MİDEA klimanın kıymeti daha iyi anlaşılabilecek diye düşünüyorum zira aklı başında herkes öncelikle bir klimada KONFOR ve VERİMLİLİK ilkelerine odaklanmak gerektiğini idrak edecek. Dolayısı ile önlerinde her ay için verileri tarafsız ve dürüstçe paylaşılmış bir klimanın sonuçlarını referans alacaktır diye düşünüyorum.

LG adı çok geçiyor gerçekten, GREE markasına yaptığımız gibi dilerlerse LG yetkilileri de diledikleri bir modellerini hemen bu klimanın yan odasına sadece bir aylığına taktırıp geri söktürebilirler. MİDEA kadar iddialı sonuç olabilecek mi ciddi merak içerisindeyim.

GREE yetkilileri çağrımıza cevap vermedi, yukarıdaki mesajımda d ayazdım ya bizi (Beni) önemsemediler ya da mallarının bu sonucu vermeyeceğinden korkuları var bilemiyorum. Kaldı ki zaten bir GREE klimam var evimde, onunla karşılaştırdık ve sınıfta kaldı ne yazık ki. Halbuki ne sevdiğim bir klima idi. Halen seviyorum o ayrı konu ama MİDEA gelince hakikaten ister istemez bakış açım değişti klimaya.

Netice itibari ile benim sevdiğim iş teknik analiz, ben aldığım verilere bakıyorum, kimin malı iyi çıkmış beni ilgilendiren bir durum yok ortada :kiskis

Erinç Çevrimdışı

Erinç

Aktif Üye
25 Kas 2020
262
39
Wifi aparatı bana üstünde takılı geldi.
Aynı ürün wifi olmadan da alınıyor diye biliyorum lakin daha detaylı bilgiyi sevgili Erinç Erinç verebilir diye düşünüyorum.

ŞanlıUrfamızdan bu ürünü bana soran çok oluyor, neden o bölgede özel bir ilgi var anlamadım? :)

Açık ve net ifade ediyorum ki elimdeki veriler doğrultusunda hiç ama hem de hiç zorlanmadan o alanda inanılmaz rahat şekilde çalışacaktır. (Elbette ki montaj yapılacak yapının özellikleri önemli)
Selamlar wifi aparatı opsiyonel, bayilere ulaştığınızda onun için size yardımcı olacaklardır. Fiyat farkını şuan hatırlamıyorum ama malum bazı markalar gibi abzürt fiyatları yoktu, sormuştum ama şimdi hatırlamadığım için forumu yanlış bilgilendirmek istemem. Tüm bölgelerde bayilere ulaşabilirler. Forumu okuyanları bir konuda bilgilendirmkte isterim. Midea Prime youtube videosunda 25 tane bayi bulunan İzmirde bile olumsuz yorum yazmış olmak için bayi ve servislere laf etmeye çalışanlar oluyor, niye dikkate değer alınmaması gerektiğini adem abi gene veriler ile ispatlamışsın. Midea klimalar yaz kullanımı için harika ürün çıktılar. Diğer markaların yarattığı algı için diğer arkadaşlarada katılıyorum, milyonluk reklam bütçesi bu kadar başarabiliyorlar, ama anlatmaya gerek yok sonuçlar ortada. Bu noktadan sonra diğer markalar klima gönderse bile açıkçası tüketici Erinç olarak güvenmem, çünkü reklam için neler yapılabilineceğiini tahmin edebiliyorum. Herkese sevgiler

Erinç Çevrimdışı

Erinç

Aktif Üye
25 Kas 2020
262
39
Merhaba arkadaşlar. Evimde açık mutfak ve Güneye bakan 35 m² bir salonum var. Malum 25 yıllık teba klima ile veda aşamasındayım. Lg dual, airfel, daylux derken bu konuyu gördüm ve halen devam ediyorsa %20 indirim oranı birden media prime klimayı cazip hale getirdi. Tabi ki Adem beyin teknik incelemesi başlı başına bir sebep. Biz kaliteciler her zaman işin analitik tarafındayızdır :)
Tüm yorular, inceleme ve öneriler 12000 btu üzerine yoğunlaşmış olduğu için sormak gereği duyuyorum. Media prime 18000 btu da bu tavsiye niteliklerine uygun mudur ve montaj dahil nasıl fiyat alabilirim. İzmir den selamlar.
Tonat Bey selamlar, fiyatlara montaj dahil . siteden fiyatları alabilirsiniz.

Size en yakın bayi için bu linki kullanabilirsiniz. Ayrıca iletişim bilgilerinizi ve adresinizi benimle paylaşırsanız, en kısa sürede size ulaşmalarını sağlayabilirim. Saygılarımla

T Çevrimdışı

tonat 

Aktif Üye
30 Eyl 2018
104
62
Bu gün i18000 btu midea prime için servisle randevulaştık. Karar vermem de emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.
İnşallah memnun kalırız.

Selamlar.

Erinç Çevrimdışı

Erinç

Aktif Üye
25 Kas 2020
262
39
merhaba,
bu klimadan almayı düşünüyorum. wifi özelliğini kullanmak için ayrı aparat mı almak gerekiyor yoksa ürünün içinde mi? bu konu hakkında bilgi bulamadım. şanlıurfa gibi bir yerde 20 mt2 bir odada yeterli olur mu? kafamdaki sorları cevaplayıp bir an önce klima almak istiyorum. herkese iyi forumlar.
Selamlar size yardımcı olabildiler mi? İlgili bir durumda Şanlıurfa bölgesinden sorumlu arkadaşımızı size yönlendirebilirim. Özel mesajla bana iletişim bilgilerinizi paylaşabilirsiniz. Saygılarımla

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Bu gün i18000 btu midea prime için servisle randevulaştık. Karar vermem de emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.
İnşallah memnun kalırız.

Selamlar.
Hayırlısı olması dileklerimle.

Lütfen ürün ile ilgili OLLUMLU OLUMSUZ tüm görüşlerinizi paylaşmayı ihmal etmeyiniz.

Biliyorsunuz forumumuzda amaç ürün pazarlamak değil, GERÇEK kullanıcı deneyimlerinden hareketle insanların güvenle alışveriş yapmasını sağlamaktır o nedenle süreç size nasıl yansıdı ise o şekilde aktarmanızı dilerim :ok

T Çevrimdışı

tonat 

Aktif Üye
30 Eyl 2018
104
62
Arkadaşlar, Merhaba

Nihayet Midea Prime 18000 BTU klimamızı dün akşam itibarı ile montajı tamamlandı ve kullanımına başladık. Bu aşamada emeği geçenlere , bilgi ve birikimini karşılıksız paylaşan herkese tekrar teşekkür ederim.
İlk intiba tabiki soğuk havaya kavuşmamdan dolayı olumlu. Yapılan işçilik kesinlikle tatminkar. Buradan 35 teknik servisinede teşekkürlerimizi iletelim.
Klima gayet güzel soğutuyor. Ağaı yukarı flap hareketinin yanında sağ sola doğru kanatların olması bana süpriz oldu. Bu da güzel.
Dış ünite sessiz sayılabilir.
İç ünitede ses seviyesi öyle tısss seviyesinde değil ama TEBA sonrası çok çok iyi.

Ancak yapılan işlerin büyüsünü bozan bir şey var ki benim gibi Kalite kökeni olan birisini açıkçası rahatsız etti.
İç ünite ile dış ünite arasındaki yaklaşık 2,5-3,0 mertre uzunluğundaki boru içerisinden gelen gaz akış sesi. Bu güne kadar hiç duymadığım ve şu anda iç ünite fan sesinin üstüne çıkan bir gaz akışı. Bu ses özellikle boru ortasu birleşim bölgesinde yoğun. İç ünite çıkış borusunda o kadar ses yok. inanın çok rahatsız edici.

Konuyu Orkun beye ve Servis yetkilimiz Ufuk beye aktardım. İlk görüşmeleri yaptık . Tabiki bir çözüm önerilerini bekliyorum.

resim-2.jpg
resim-1.jpg
resim-3.jpg

The_SreT Çevrimdışı

The_SreT 

TFC Team
18 Kas 2017
4,295
Arkadaşlar, Merhaba

Nihayet Midea Prime 18000 BTU klimamızı dün akşam itibarı ile montajı tamamlandı ve kullanımına başladık. Bu aşamada emeği geçenlere , bilgi ve birikimini karşılıksız paylaşan herkese tekrar teşekkür ederim.
İlk intiba tabiki soğuk havaya kavuşmamdan dolayı olumlu. Yapılan işçilik kesinlikle tatminkar. Buradan 35 teknik servisinede teşekkürlerimizi iletelim.
Klima gayet güzel soğutuyor. Ağaı yukarı flap hareketinin yanında sağ sola doğru kanatların olması bana süpriz oldu. Bu da güzel.
İç ünitede ses seviyesi öyle tısss seviyesinde değil ama TEBA sonrası çok çok iyi.

Ancak yapılan işlerin büyüsünü bozan bir şey var ki benim gibi Kalite kökeni olan birisini açıkçası rahatsız etti.
İç ünite ile dış ünite arasındaki yaklaşık 2,5-3,0 mertre uzunluğundaki boru içerisinden gelen gaz akış sesi. Bu güne kadar hiç duymadığım ve şu anda iç ünite fan sesinin üstüne çıkan bir gaz akışı. Bu ses özellikle boru ortasu birleşim bölgesinde yoğun. İç ünite çıkış borusunda o kadar ses yok. inanın çok rahatsız edici.

Konuyu Orkun beye ve Servis yetkilimiz Ufuk beye aktardım. İlk görüşmeleri yaptık . Tabiki bir çözüm önerilerini bekliyorum.

resim-2.jpg
resim-1.jpg
resim-3.jpg
Öncelikle hayırlı olsun iyi günler de kullanın inşallah. Umarım sorununuz kısa zamanda çözülür ve herşey içinize siner, bahsettiğiniz sorunu başka bir forumda da okumuştum.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Arkadaşlar, Merhaba

resim-2.jpg
resim-1.jpg
resim-3.jpg
Bu fotoda gösterdiğim alan sarılmamış mı yoksa benimki göz yanılması mı?

Ayrıca vibrasyon takozları nerede?

Tavana fazla yaklaşacak seviyede hatalı ölçü alınıp da takoz takmaya mı yer kalmadı yoksa takmayı mı unuttular?

resim-297386bbd77f3b299.jpg

The_SreT Çevrimdışı

The_SreT 

TFC Team
18 Kas 2017
4,295
Bu fotoda gösterdiğim alan sarılmamış mı yoksa benimki göz yanılması mı?

Ayrıca vibrasyon takozları nerede?

Tavana fazla yaklaşacak seviyede hatalı ölçü alınıp da takoz takmaya mı yer kalmadı yoksa takmayı mı unuttular?

resim-297386bbd77f3b299.jpg
Adem abi sarmışlar ama galiba elektrik kablosunu dışardan çekmişler, birde kırıp bırakmışlar öyle evin içine bile alçı yapmamışlar, çok kötü bir görüntü var. İyi bir montaj yapılmış izlenimi vermiyor fotoğraflar. Ayrıca bu iç ünitenin sağ tarafındaki siyah kablo gibi şeyler ne sarkmış oradan.

Son düzenleme:
Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Adem abi sarmışlar ama galiba elektrik kablosunu dışardan çekmişler, birde kırıp bırakmışlar öyle evin içine bile alçı yapmamışlar, çok kötü bir görüntü var. İyi bir montaj yapılmış izlenimi vermiyor fotoğraflar. Ayrıca bu iç ünitenin sağ tarafındaki siyah kablo gibi şeyler ne sarkmış oradan.
Abi anladığım kadarı ile eski klima izleri ve kalanları var sanki. Tamam o kısmı inşaat işi ona bir şey diyemem lakin diğer hususların üzerinde durmak lazım.
Dostumuz yazsın bakalım bu konulara özel bir açıklama yapmış mı servis acaba?

T Çevrimdışı

tonat 

Aktif Üye
30 Eyl 2018
104
62
Abi anladığım kadarı ile eski klima izleri ve kalanları var sanki. Tamam o kısmı inşaat işi ona bir şey diyemem lakin diğer hususların üzerinde durmak lazım.
Dostumuz yazsın bakalım bu konulara özel bir açıklama yapmış mı servis acaba?
Evet abi, eski klimadan kalan kablolar vs. Artık oraları ben kapatacağım. Vibrasyon takozu takılmamış. Evet. Şimdi sizinle birlikte görüyorum bende.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Evet abi, eski klimadan kalan kablolar vs. Artık oraları ben kapatacağım. Vibrasyon takozu takılmamış. Evet. Şimdi sizinle birlikte görüyorum bende.
Şimdi servis yetkilisi arkadaşım vibrasyon takozları konusunda bana dönüş yaptı. Cihazların artık sessiz olması nedeniyle takılmadığını, paket içerisinden de çıkmadığını bildirdi.

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt