Abi umarım doğru hatırlıyorumdur. Fotosunu çekip metre ile yayınlamıştım yine de sen 4cm kısmını bir sorgula derim
Tabi şu kondanser konusunu da irdelemek lazım
Bazı ürünler var çift sıra fakat sevgili
Sota nın çok güzel bir tespiti var. Adam tek sıra kondanser yapmış sallıyorum 1000gram gaz var. Çift sıra veya Büyük kondanser yapmış ama 500gram gaz var gibi bir sonuç ile de karşılaşabiliyorsunuz.
Büyüklük küçüklük kalınlık incelik mevzularına etkenleri gözardı etmeyin.
Mesela adam tek sıra kondanser yapmış ama boru toplam mesafesi 4 metre
Çift sıra kondanser yapmı ve sen ''Oooo adamlar çift sıra yapmış aaaabi'' diyorsun (ki genelde 1,5 sıradır o çünkü ikinci katmanı yarıda bitirirler) ama 3.80 metre boru çıkıyor gibi durumlarla da karşılaşabiliyorsunuz.
Bu konuya sanırım GREE üretimi OLEFİNİ klima incelemesinde değinmiştim.
Yani her büyük kasalı klima kaliteli klimadır diye bir şey yok, her çift sıra kondanser kalitelidir diye bir şey yok, her tek sıra kondanser kalitelidir diye bir şey de yok.
En makul olanı en iyi senkronizasyon tutturulabilmiş olanıdır.
Klimaların küçük kasa olması sıcaklık transferinde negatif etken olsa da kabul edelim ki artık afedersiniz hayvan gibi yer kaplayan 100 kilo dış üniteler de istemiyoruz. Gelişen teknolojinin nimetlerinden faydalanabiliyoruz.
Mesela eskiden dakikada 100 tur dönüp saatte 100 watt harcayan kondanser fan motorları varken, şimdi değişken devir ile kendisini senkronize edebilen ve İSTERSE dakikada 400 tur dönüp saatte 50 watt harcayan motorlara sahibiz.
Bu ne demek?
Sıcaklığı dışarı atabilmek adına YAYILDIĞIMIZ yüzey alanı yerine hava sirkülasyonunu yükselterek zaten aynı sonuca ulaşabiliyoruz demek
Yani eğer satıcının işi mal satamk ise öyle veya böyle size ürününü güzelleyip satacak.
Bazısı geniş alan iyi diyecek
Bazısı iki sıra iyi diyecek
Bazısı şu gaz iyi diyecek
diyecekler de diyecekler
Söylediklerinin elbette haklılık payı var olacak fakat her söylediklerine biz burada bir ''AMA'' diyebilecek durumda oluyoruz.
Aynen yukarıdaki örnekte olduğu gibi değerli bir ustamız gelip burada termodinamik kuralları gereği yüzey alanının geniş olmasının sıcaklık transferinde daha etkin olduğunu söyleyecek ve bu tamamen doğruluk payı olan bir yaklaşım olacak, gelin görün ki biz kendisine bir ''AMA'' ile başlayan cümle kurup, ''Kasa küçültüldü zira gelişen ITC/IPM teknolojisi sayesinde RPM sayılarını arttırıp enerji tüketimini düşürdük ve neticede eski sistemde 1,5m2 alanda saatte 4 birim transfer edip 2 birim enerji harcarken yeni sistemde 1m2 alanda saatte 6 birim transfer edip 1 birim tüketmeyi başardık'' gibi bir cümle kurabilecek durumda olacağız.
Verdiğim rakamlar elbette farazi, örnek olsun diye paylaşıyorum.
Size ne anlatılırsa anlatılsın ki buna ben de dahil, mutlaka bir AMA? sorgulayın sizler de dostlar.
Eğer karşı taraf bu AMA lara cevap veremiyorsa o zaman sıkıntı büyük demektir.