12000 btu olan modeli evimize kurduk. bu sıcaklarda serinleyebilmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. umarım memnun kalırız.
Bayi ile görüşmemizde wifi opsiyonu için fiyat aldığımızda 400tl denildi. Bizim bütçemize fazla geldiği için almadık. yukarıdaki yazılanlar gibi vibrasyon takozu kutudan çıkmadı. iç ünite sesi rahatsız etmedi beni.
daha önce klima kullanmadığım için sizlere sormak istiyorum. tasarruf edebilmek için nasıl kullanmalıyız? Fan hızının yüksek olmasının faturaya etkisi ne kadar olur?
İç ünite montaj estetiği güzel, Alçı yerine dekoratif kapak kullanmışlar fakat umarım içini macun ile doldurmuşlardır.
Dış ünite montajında borunun eğim veriliş şeklini de, dekoratif bant sargı şeklini de beğenmedim rekor kısımları açıkta kalmış. Bu kadar mükemmel bir ürüne sahip olmak okyanusu aşmak ise, bu kadar mükemmel üründe bu sargıyı yapmak derede boğulmak demektir. Kroşelemede sıkıntı yok sigorta işi güzel lakin drenaj borusundaki üstten ikinci kroşe estetik anlamda duvarın kesişme köşesi ile aynı paralelde olabilirdi zira zaten yeterince eğim verilmiş boruya. Takoz işi can sıkıcı zira toplasanız 12tl lik malzemeydi o bildiğim kadarı ile.
Şimdi gelelim sorduğun soruya sevgili kardeşim.
Kliması yüksek sıcaklık sezonunda YENİ takılmış herkese önerdiğim gibi sana da önerim klimayı ilk 24 saat mümkün olan en yüksek performansta zorla.
Zorla ki kütle sıcaklığı denen o kavramdan bir an önce kurtul ve o ilk 24 saat sonrası artık gerçek verimlilik boyutunda ürününü kullan.
Nedir bu kütle sıcaklığı?
Malum termodinamik 2 numaralı yasayı her zaman söyleriz. Kainatta sıcaklık akışı her zaman sıcaktan soğuğa şeklindedir.
Sizin amacınız havayı değil EVİ soğutmak olduğu için (Bilinmese de aslında istenen bu dur) havayı 26 derece yapmanızın anlamı olmuyor.
Neden?
Sebebi basit.
Diyelim ki senin evin ORTAM sıcaklığı 32 derece
Evin havası 32 derece ise, sizce evin duvarı kaç derecedir? Peki Evin sehpası? Koltuk?
Elbette ki onlar da 32 derece.
Peki klima çalıştı ve HAVA yı soğuttu diyelim.
Ne demiştik termodinamik yasası için? Kainatta sıcaklık akışı her zaman sıcaktan soğuğa şeklindedir. Bu durumda biz havayı 25 derece yapında ne oluyor? Duvarda bulunan SICAK, havada bulunan SOĞUK ile kaynaşıyor yani iki numaralı yasanın gereği soğuğa akıyor.
Burada azıcık matematik konuşalım.
30 ile 40 in ortalaması nedir? 35
Duvar sıcaklığı kaç? 32
Hava sıcaklığı kaç? 30
Peki yasa gereği duvar sıcaklığı kaç oldu? 31
İşte BTU ve ZAMAN kavramı burada devreye girer.
Yani klimanın soğutmaya çalıştığı hava ile ortamın mevcut sıcaklık değeri dengeye oturana kadar klima yüksek performansta çalışır.
Sonra bu akış döngüsü şöyle olur
Havayı sürekli 26 da tutmayı başardığınızda duvarlar ve evdeki eşyalar sıcaklığını havay bıraktığında o sıcaklık klimanın akış sistemi sayesinde dışarı atılır.
İşte buna Kütle Sıcaklık Değeri denir.
Yani siz evin mevcut eşyalarının sıcaklık değerini dışarı atana kadar klimayı en yüksek seviyelerde kullanın.
Biliyorum ortam 26 olsun istiyoruz ama siz geçici olarak 21 yapın önemli değil.
İlk gün biraz elektrik harcarsınız, sonrasında artık KORUMA moduna geçeceği için enerji verimliliğini üst seviyede kullanırsınız.
Fan hızını ben bütün testlerde otomatikte bıraktım fakat fan hızı ne kadar yüksek olursa sizin o derece avantajınıza olur bilginiz olsun.
Ayrıca çok yanlış bilinen bir konu var.
İç ünitenin fan motoru yüksek devirde çalıştı diye size yüksek elektrik faturası gelmez.
Abi Koca kompresörü 130watt gibi değerlerde çalıştırmayı başarmış bu adamlar, fındık kadar cross fan motoruna elektrik harcatır mı sizce ?
Kısa süreli kullanım değerlendirmenizi mutlaka bekliyoruz
Güzel günlerde kullanmanızı diliyorum.