Abi olaya bu gözle bakarsak o zaman televizyonlarda DİNAMİK MOD - DOĞAL MOD - HDR MOD gibi ayrımların da nedenolduğunu sorgulamamaız gerekir.
Olmayan bir şeyi kod girip var etmiş olsalar itiraz ederiz, zaten fabrika çıkışı 4 tanımlı çıkan bir üründe tanımlardan bir başkası seçilmiş, ben halen kurcalıyorum cihazı, videosunu çekip yayınlamadığım bilgiler de var mesela ama işte kafa karışıklığına neden olur diye girmiyorum o konulara zira bak burada bile aklınıza ACABA lar geliyor.
Panjur açısı hafızası çalışmıyor desem çalışıyor, Neden diğerleri gibi çalışmadığını ben de merak ediyor olmamla birlikte kendim de girip denediğim kodlama neticesi gördüm ki bu bir arıza değil.
Yine de YASA yönünde bakarsak konuya, benim önüme böyle bir dosya gelir ve tüketici ''Yok aga ben bunu böyle istemiyorum'' derse, ŞAK diye veririm tüketici lehine kararı zira ''ilanda belirtildiği özellikleri taşımıyor'' derim.
Aslında yayınlamadığım videodan kısa bir bilgi vereyim madem.
Hatta sevgili
Golge46 gibi daha soğuk bölgelerde yaşayan dostlar için BELKİ lazım olur.
Isıtma modunda klimayı 16 dereceye getirdikten sonra iki kere daha eksi butonuna basın bakalım ne oluyor? ?
Ekranda çıkan kod, (FP yani Froozen Protection) klimanın donma önleyici moduna geçtiğini belirtiyor (tercümesi farklı olabilir ben yaptığı işe odaklandım)
Bu mod, evde yaşamayan, akşamdan akşama gelen, gelmeden bir saat evvel klimasını wifi ile açan veya wifi kit olmayan ama fazla elektrik de harcamak istemeyen, ama ev de 8 derecenin altına düşmesin isteyenler için aktif bir özellik.
Haaa biz istesek bu özelliğe gerek bile olmadan, 16 da bırakır gideriz böylece ev 16 derecenin altına inmez ama mevcut koşullarda elektrik faturasındanbiz altımıza ederiz. O nedenle bu kod aktif bırakıldığında klima, iç ortamın 8 derecenin altına inmesine izin vermeyecek şekilde temel olarak soğutucu akışkanın iyi yoğuşma seviyesinin altına inmesini engelleyen bir özellik.
Malum her soğutucu akışkanın daha iyi verim verdiği değerler vardır, tüketici evine geldiğinde klimasını açtığında ısınabilmek için yarım saat beklemesi yerine 5-10 dakikada içeriyi etkili şekilde iklimlendirmeye haızr şekilde kalabilmesini sağlıyor. Hem iç ortamı 8 den aşağı indirmiyor hem de akışkanın belli bir limitin altına inmesine izin vermiyor ama elektrik tüketimi de neredeyse yok gibi oluyor. 16 da da bırakabiliriz ama elektrik fazla gidiyor.
Kurcalamalarım devam ediyor, edecek