Arkadaşlar, merhaba
Herkes iyidir umarım. Geçen hafta klima çalışırken elektrik kesilmesi azizliğine uğradık ve bir müddet sonrada evi terk ettik. Tabi enerji geri gelince Midea 12000 btu klimam 30 derece non stop 5 gün çalışıp durmuş. Bu süre içinde buz dolabı dahil toplam sarfiyat 120 KW seviyeleri. Neyse işin bu tarafında değilim
Bana 12000 midea ve 18000 LG için kaç amperlik klima yanına montajı yapılacak aç-kapa şalter almam gerekli. Bilgi verebilirseniz sevinirim.
Selamlar.
Herkes iyidir umarım. Geçen hafta klima çalışırken elektrik kesilmesi azizliğine uğradık ve bir müddet sonrada evi terk ettik. Tabi enerji geri gelince Midea 12000 btu klimam 30 derece non stop 5 gün çalışıp durmuş. Bu süre içinde buz dolabı dahil toplam sarfiyat 120 KW seviyeleri. Neyse işin bu tarafında değilim
Bana 12000 midea ve 18000 LG için kaç amperlik klima yanına montajı yapılacak aç-kapa şalter almam gerekli. Bilgi verebilirseniz sevinirim.
Selamlar.
Keder tanımı cuk oturmuş üstadMerhaba, bahsi geçen ses KASA GENLEŞME SESİ olarak geçer.
Yaz modunda yani soğutma yaparken de aslında vardır lakin saniyelerle ifade edilir ve çok düşük seslidir o nedenle farkedilmez.
Kış modunda ise süre ilk çalışma ve kapanışta daha belirgin duyulur, süre daha uzundur. Kış modunun dezavantajı ise ısıtmada termostata girince ani bir soğuma yapar üfleme nedeniyle, bu da ani sıcak ani soğuk nedeniyle plastik olan kasanın, metal olan eşanjör ile eklem yerlerindeki genleşme hareketine bağlı olarak ses çıkmasına neden olur.
Genel anlamda bu sesi, kış modunda ilk kullanmaya başladığım zaman farkedip vatandaşı bilgilendirmiştim.
Teknik bir arıza değildir ama keyfe keder kattığı da bir gerçektir.
Son düzenleme: