Herkese merhabalar. İlk mesajım, İstanbul ve İzmir’de yaşıyorum. Devlet memuruyum Ticaret Bakanlığında. Kullanıcı adımda kosoglu yazsada soyadım Köroğlu
Adem abinin kış koşullarında klima kullanımı ile ilgili videosunun altına bir yorum yazmıştım buradada o yorumu paylaşmak istiyorum izninizle:
Özet: Midea prime 12000 btu klimadan ısıtma konusunda çok memnunum. Kışın oda/ev içi bağıl nem sıcaklıktan çok daha önemli(kendi fikrim). Yazın nem %45-%50 arasında konforlu hissettiriyorsa, kış içinde %35-%40 en ideali.
“
Merhaba abi,
Midea testlerine başlamış olmanıza çok sevindim.
Köy evimize 2021 temmuzda toshiba multi sistem klima taktırdık (2+1 ev, 70m2 civarı, 16+10 iç ünite>Dış ünite: 18 btu fabrika değeri; 21 btu max soğutma, 25 btu max ısıtma) İstanbul’dan İzmir’deki köy evimize vardığımızda iç sıcaklık 10 kusur derecelerdeydi her oda. Ancak 24 saat tüm kapılar açık çalıştırmadan sonra (banyo kapısı tam kapalı) 21li dereceleri bulabildik ev genelinde. Klimasız oda ve mutfak 20ye yaklaştı. Orada olduğumuz zaman diliminde evden çıkarken 23-24 Lü derecelerden 20-21de sürekli çalışır durumda bırakmak fikri çok mantıklı geldi. Böylelikle eve girerken kaloriferli daire gibi sıcak hava ile karşılaşmak hoş bir duygu olsa gerek.
İstanbul’daki dairemizede (salon) sizin klimayla ilgili tüm külliyatı izledikten sonra midea prime 12000 taktırdık kasım 2021 başında . Gece gündüz 23te ayarlı (gece 21-22, akşam 24 olabiliyor duruma göre bebeğimiz var). Sadece yatak odasında termostatik vana 4e ayarlı o da 23 derece üzerinde tutuyor o en uç arka odayı(merkezi sistem pay ölçer). Tabi hiç açmazsak termostatik vanaları ve klimayı ev gündüz 21 altini gecede 18 altina düşmüyor merkezi sistem avantajıyla. Ama 22.30da merkezi sistemi kapatıyorlar. Bizde yönetime bağımli olmamak icin taktırdık klimayı. İnanirmisiniz klima (midea) bütün evi 23 derece üstünde tek başına tutuyor, salonda 23e ayarlıyken istikrarlı şekilde hep 24.5 derece(gerçekten ya klima sensörü ya da termometre bozuk ama 24 altini hiç görmedik, kumandayla hiç bir şekilde uyuşmuyor. Bunu biri açıklasın artık ?). Midea kumandada “follow me” özelliğide var yani kumandayı sensör olarak kullanabiliyoruz ama bana kullanışlı gelmedi.
Velhasıl kelam sonlara doğru bahsettiğiniz karma kullanım gözlemlerim sonucu çok etkili ve ekonomik. (100 TL civarı artan elektrik faturası 200den 300lere, 400 TL civarı düşen ısıtma bedeli) 300 TL tam olarak tasarruf tutarı hemde artan konforla(3+1 ara kat daire istanbul koşulları gece merkezi sistemin kapanmasından dolayı çok oynamayan sıcaklık) + yazın serinleme opsiyonu.
İki evde yalıtımlı bu arada bunu da belirtmek gerek.
Termometre ile ölçümleme yapıyorum her odada sıcaklık ve bağıl nemi. Bu arada yazın yüksek nem nasıl dellendiriyorsa kışında delip geçiyor dışarıda ?. İzmir soğuğu> Ankara soğuğu durumu gerçek yani hissedilen sıcaklık açısından.
İç ortam bağıl nemi çok önemli %20 Li değerlere düşmemesi gerekli. Dudak çatlaması, burun kanaması ve bakteri ve virüsler daha kolay ürediği, yayıldığı, havada asılı durumda kaldığı için düşük bağıl nem çok tehlikeli. Tam tersine rutubette (>60% bağıl nem) küf ve mantarların üremesi için çok uygun ortam yaratıyor ayrıca %40 bağıl nem üzerinde camlarda buğulanma ve yoğuşma başlıyor.
Midea inceleme videonuzda; oda bağıl nemi konusunada kısada olsa değinmenizi bekliyorum. Ortam nasıl nemlendirilir veyahut rutubet varsa nasıl önlem alınır; örneğin biz tek odada yanan peteğin üzerine suluklar yerleştirdik amazonda var şık ve işe yarıyor, salondada çaydanlık kadar bir nemlendirici çalıştırıyoruz medisana diye bir marka soğuk buhar çıkartıyor. (%30-%40 ideal diye biliyorum kışın oda içerisinde)
Uzun olmadı video. Bende 1.25 hızda dinlemeye alıştım artık ?. Çok teşekkürler faydalı videonuz için.
Saygılar ??“