Hoşbuldum tekrardan.
Erinç bey sizinle irtibatımız olmuştu elektronik posta vasıtasıyla wifi aparatı için hatırlarsanız. Bir arkadaşımda aldı ona alırken bir yerine iki tane kit almasını rica ettim o şekilde çözüme kavuşturdum bilginiz olsun.
Bu arada postama öyle hızlı cevap aldım ki rekor olabilir. Sabah saatlerinde yazmıştım, ben telefon elimde iken gelen spam postalara o hızla karşılık veremiyorum. İşinizi hakkıyla yaptığınız belli.
Bundan sonra da deneyimlerimi aktarmaya devam edeceğim. Burdan ilginiz için teşekkür ederim tekrardan.
Ticaret Bakanlığı fakat gümrük muayene memuruyum abi taşra teşkilatı İstanbul Bölge Müdürlüğü uhdesinde. İç Ticaret kısmı ve sizin içeriklerinizde seslendiğiniz bizim de desteklediğimiz Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü tamamen branşım dışında. Beyzbol sopasına

ile karşılık verip dış ticaret ve gümrük mevzuatıyla ilgili naçizane her konuda destek verebileceğimi belirtmek isterim

.
Yine videonuz üzerinden gidecek olursam bahsettiğiniz hibrit kullanımın merkezi sistem pay ölçer kullanılan dairelerde çok daha verimli ve kârlı olabileceğini düşünüyorum, şöyle ki;
videoda evi 17 derecede tutmak için 30 derece kombi su sıcaklığında harcanan tutar olarak 600 TL belirtmiştiniz.
Benim wattmetrem, loglarım, problarım veya mekanik kumpasım yok

. Ama maliyeti direk hesaplayabileceğim aidat listelerim ve elektrik faturalarım var. Örnek olarak aşağıda atacağım fotoğraf Nisan 2021 dönemine ait aidat listesidir. İşaretlediğim alan bana düşen yakıt bedeli tutarını göstermektedir.
Bu dönemde evdeki tüm termostatik vanalar 3.5-4 aralığında kullanılmakta oda sıcaklıklarıda stabil olarak kazanın açık olduğu saatlerde (06:30-22:30) 23 derece +/- 0.5 derece aralığında seyretmektedir. (Bu arada 23 derece benim konfor şartlarım. Kimi insan 19 derecede rahatça oturabilirken kimi insan 27 derecede yazlık kıyafetlerle gezmeyi tercih edebilir.)
Bu arada merkezi sistem/pay ölçerli binalarda; apartmana gelen doğalgaz faturasının %30’u dairelere eşit oranda pay edilir, kalan %70’lik tutar ise her dairenin kullanımına göre pay ölçerin uzaktan okunması marifetiyle pay edilir.
Nisan/2021 ayı için 448 TL ısınma bedeli ödediğim görülecektir. Meskenlerde kullanılan doğalgaza Mayıs ve Haziranda birer puan Temmuz 2021’de ise %12 zam yapıldığı bilinmektedir. Pratik olsun diye %15 zamlı kabul edebiliriz Aralık/2021 itibariyle. 515 TL bugünkü değeri pratik olsun diyede 500 TL diyelim. Nisan ayı ile Kasım ayını güneşlenme süreleri aynı olmasa bile ortalama sıcaklık olarak(13.4 , 13.7 sırası ile) birbirine denk kabul edebiliriz İstanbul için;
Yani konutun ısınma ihtiyacıda denk diyebiliriz doğrudan(her iki ay 30 gün).
Şimdi Kasım/2021 ayı itibariyle gelen aidat listesine bakalım.
Yalnızca salona takılan Midea prime 12000 btu klimanın salonu 24.5 derecede sabit tuttuğunu, diğer tüm odalarıda en arka oda hariç 23 derece değerinin üzerinde tuttuğunu önceki mesajımda göstermiştim. Bu aidat listesindende görüleceği üzere altta isaretledigim hiç termostatik vanalarını açmadığını tahmin ettiğim dairelerin, %30 genel ısınma payı giderinden 103-104 TL ısınma bedeli ödeyeceği, kendi daireme düşen 168 TL bedelin yalnızca bir petek açık durum olduğunu göstermek istedim. Önceki mesajımda evin hiçbir şekilde(gece dahil) 18 derece altına düşmediğini belirtmiştim.
Sözün özü kombili bir evde 600 TL ödeyerek evi ancak 17 derecelere getirebilirken, merkezi sistemli bir evde hiç termostatik vana açmayarak aynı koşula 103-104 TL ödeyerek ulaşabileceğimiz, konfor koşullarına ise klima takviyesi ile çok daha ekonomik bir şekilde ulaşabileceğimizdir. Tabi burada İstanbul şartları esas alınmıştır.
Testlerinizi merakla bekliyorum abi. Görüşmek üzere.
Saygılarımla…