Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Merhaba. Sonunda Kızıltepeye gelip klimamı görebildim.Montaj fotoğrafları aşağıda.Elektrik hattı için kablo bırakmamışlar Arçelik geçen sene babamlara vermişti. O dahil değil mi ?

Sota Sota Erinç Erinç Adem Helvacı Adem Helvacı
IMG_20210826_131836.jpg

IMG_20210826_13190532d06ecb82160baf.jpg
IMG_20210826_13185608688e9a05544790.jpg
IMG_20210826_131839806f17a87f8e5c04.jpg
Kardeşim Hayırlısı olsun.

İç ünite bana mı öyle geldi bilmiyorum ama sağ taraf aşağıda gibi (Muhtemelen boru eğimi beni yanıltıyor)
Boru eğimi estetik değil
Giriş deliği dekoratif kapak içi macunlanmamış
Çıkış deliği alçılanmamış
Vibrasyon takozları takılmamış
Dış ünite tahliye piposu takılmamış ve drenajı çekilmemiş. Bahçe olsa ok ama balkon burası yahu.
Elektrik bağlantısı yapılmamasını anlarım zira yeni güvenlik yönetmeliği gereği klimacıların elektrik bağlantısı yapmaları yasak (Elektrikçi Ehliyeti zorunlu) ancak en azından bağlantısı hazır halde bırakılabilirdi.

Kimseyi kırmak veya üzmek istemem lakin montaj böyle yapıldı ise vakum yapılmışmıdır bilemedim şimdi :(

Sevgili Erinç Erinç , konuyu İlhan Müdürüme aktarabilir misin rica etsem.

Elektrik bağlanmasın yine eyvallah lakin eksiklerin giderilmesi gerekir.

T Çevrimdışı

Tugi136 

Süper Üye
20 Nis 2020
500
30

İç ünite bana mı öyle geldi bilmiyorum ama sağ taraf aşağıda gibi (Muhtemelen boru eğimi beni yanıltıyor)
Boru eğimi estetik değil
Dış ünite tahliye piposu takılmamış ve drenajı çekilmemiş. Bahçe olsa ok ama balkon burası yahu.
Elektrik bağlantısı yapılmamasını anlarım zira yeni güvenlik yönetmeliği gereği klimacıların elektrik bağlantısı yapmaları yasak (Elektrikçi Ehliyeti zorunlu) ancak en azından bağlantısı hazır halde bırakılabilirdi.

Kimseyi kırmak veya üzmek istemem lakin montaj böyle yapıldı ise vakum yapılmışmıdır bilemedim şimdi :(

Abi tekrar merhaba elektrik bağlantısını yaptırdım sıkıntı yok ama kabloyu yetecek kadar birakabilirlerdi. Diğer eksikleri sen bulmuşsun biz kendi gözümüzle anlamıyoruz.

Ürünü de senin tavsiyen üzerine sana güvenerek aldık.

Elektrik hattını çektirmeden son 1 foto çektim sonra lazım olur diye.

IMG_20210826_151422.jpg

IMG_20210827_075238.jpg

Son düzenleme:
teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
T Tugi136 ,güle güle kullanın ,kapı dışa açılıyordur diye düşündüm ama içe açılıyormuş ,klima dış ünitesinin yüksekliğinden dolayı böyle düşünmüştüm,acaba kapı için mi takozlar konmadı diye.

Erinç Çevrimdışı

Erinç

Aktif Üye
25 Kas 2020
262
39

Boru eğimi estetik değil

Aktardım abi, ekstra kontrol ettirdim de montajdan sonra İlhan beye. O bayi o konuda biz söylemesekte hassasmış, bayi ilk montajı yaptığı gün kontrol edildi.

E Çevrimdışı

EminYILDIRIM

Aktif Üye
17 Ağu 2021
50
35
Abi tekrar merhaba elektrik bağlantısını yaptırdım sıkıntı yok ama kabloyu yetecek kadar birakabilirlerdi. Diğer eksikleri sen bulmuşsun biz kendi gözümüzle anlamıyoruz.

Ürünü de senin tavsiyen üzerine sana güvenerek aldık.

Elektrik hattını çektirmeden son 1 foto çektim sonra lazım olur diye.

IMG_20210826_151422.jpg

IMG_20210827_075238.jpg
Sanirim kutu icinden cikan kablo okadar servis benim montaji yaparkende söylenmişti az daha kablo koysalar nolurmus diye :) tabi bilen servis kablo getiriyor yaninda

Erinç Çevrimdışı

Erinç

Aktif Üye
25 Kas 2020
262
39
Sanirim kutu icinden cikan kablo okadar servis benim montaji yaparkende söylenmişti az daha kablo koysalar nolurmus diye :) tabi bilen servis kablo getiriyor yaninda
Firmanın üretimine etki etme şansımız yok, o mükemmel mühendislik içinde atlanan bir ayrıntı olmuş. Ancak eğer nasip olursa belki ilerleyen aylarda direkt Midea yetkililerine durumu aktarma şansım olabilir.
Ancak şuan önemli olan ben ve diğer kullanıcılar gibi içinize sinerek kullanmanız. Herkese saygılarımla

T Çevrimdışı

Tugi136 

Süper Üye
20 Nis 2020
500
30
O halde ''eksikler giderilecek'' olarak kabul ediyoruz bunu doğru mu kardeşim?
Firma yakında Adem abi ve forumla ilişkisini kesecek.

Abi sen fanı hangi modda kullanıyorsun. Ben bu klimanın dış ünitesinin sessiz olduğuna pek ikna olmadım. Arçelik ekolojik ( LG Dual Eco) den bir farkını göremedim. Tabi Arçelik daha serin bir yerde kurulu acaba Kızıltepe çok sıcak olduğu için mi bu kadar sesli.

Şimdi şöyle bir durumda var ömrümüz klima kullanarak geçmedi burdan yok şöyle yok böyle diye ahkam kesmek istemiyorum. Ama bana dış ünite sessiz değil gibi geldi. İstersen sana WhatsApp tan video atabilirim.

Son düzenleme:
Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

Abi sen fanı hangi modda kullanıyorsun. Ben bu klimanın dış ünitesinin sessiz olduğuna pek ikna olmadım. Arçelik ekolojik ( LG Dual Eco) den bir farkını göremedim. Tabi Arçelik daha serin bir yerde kurulu acaba Kızıltepe çok sıcak olduğu için mi bu kadar sesli.

Şimdi şöyle bir durumda var ömrümüz klima kullanarak geçmedi burdan yok şöyle yok böyle diye ahkam kesmek istemiyorum. Ama bana dış ünite sessiz değil gibi geldi. İstersen sana WhatsApp tan video atabilirim.
Tugim, daha önce çok mesajda da yazdım klima konularında. İLK takılan klimalardan hem iklimlendirme hem de se skonularında bir şey beklemeyin bu ne marka olursa olsun böyledir. İklimlenme ile ses aynı paralelde ilerler.

Bu cihazların algoritmaları kodlanırken öncelik protokolleri girilir.

Bir klimanın öncelikli protokolü etkili performans, ikinci etkili protokolü ise verimliliktir.

Öncelik iklimlendirme olduğu için belli bir mantık çerçevesinde makineyi önce üst frekanslarda çalıştırır ki bu zamanda dış ünite sesini duymanız normal zira o bir twin rotary değil. İklimlemeyi sağladığında ve hatta başladığında frekans düşer, devir düşer, ses düşer :)

Ben testlerimi hep otomatik fan modunda bırakırım ki cihazın kendi algoritmasına göre aldığı verdiği tepkileri takip edebileyim :)

Test harici kullandığımda ise eğer evde yoksam, yeni gelmişsem, klimayı açar, en düşük değere setler, turboyu ateşler, fanı maximuma alır ve 30dk bu şekilde kullanır sonra kendi ev ortamım olan 27 28 e setler fanı otomatiğe alırım, tv seyredeceksem salondaki gree klimayı en düşük fana alıyorum zira o klimayı sevsem de eşek herif çok ses çıkartıyor :kiskis

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Firmaya kötülük yapıyor gibi görünsek de, bu yaz FG Europe yetkililerine, Eğer tüketicilerine güven telkin etmeyi başarırlarsa bu kalitede bir mal ile ne kadar güzel karşılık alabileceklerini ispat etmiş olduk.

Mesela Midea yetkilileri İSTESE bile, kendi markaları adına bir kulüp açıp, bu markanın adının 15 bin kere görüntülenip, 600 e yakın yorum alıp, yüzlerce satış yapabilirlermiydi?

Bunu kim başardı? Siz başardınız, Nasıl oldu? Biz firmaya ve ürüne dikkat çektik, siz bize güvendiniz (Teşekkür ediyorum) ürüne şans verdiniz, ürüne şans veren dostlar deneyimlerini paylaşınca sadece Adem Helvacı değil, bireysel tekil kullanıcıların da olumlu yorumları çoğaldı, onları gören diğer bireysel kullanıcılar daha çok güvendi ve onlar da ürün aldı, onlar da gelip olumlu yorum yazdı, olumsuz yorum yazan oldu biz şikayet ettik ve firma bununla ilgilendi ve yine artı puan aldı vs vs

Yarın bunu bozarlarsa, 15 bin görüntülenme ve 600 e yakın yorum almış bu sayfada sizce bizler neler yazacağız?

Yani biz firmaya iyilik veya kötülük yapmıyoruz zira aramızda bir çıkar ilişkisi yok.

Bizim forum olarak, Adem Helvacı olarak şartımız belli, VATANDAŞIN YANINDA OLUN. Başka bir şey istemiyoruz dedik o kadar. :)

T Çevrimdışı

Tugi136 

Süper Üye
20 Nis 2020
500
30
Tugim, daha önce çok mesajda da yazdım klima konularında. İLK takılan klimalardan hem iklimlendirme hem de se skonularında bir şey beklemeyin bu ne marka olursa olsun böyledir. İklimlenme ile ses aynı paralelde ilerler.

Bu cihazların algoritmaları kodlanırken öncelik protokolleri girilir.

Bir klimanın öncelikli protokolü etkili performans, ikinci etkili protokolü ise verimliliktir.

Öncelik iklimlendirme olduğu için belli bir mantık çerçevesinde makineyi önce üst frekanslarda çalıştırır ki bu zamanda dış ünite sesini duymanız normal zira o bir twin rotary değil. İklimlemeyi sağladığında ve hatta başladığında frekans düşer, devir düşer, ses düşer :)

Ben testlerimi hep otomatik fan modunda bırakırım ki cihazın kendi algoritmasına göre aldığı verdiği tepkileri takip edebileyim :)

Test harici kullandığımda ise eğer evde yoksam, yeni gelmişsem, klimayı açar, en düşük değere setler, turboyu ateşler, fanı maximuma alır ve 30dk bu şekilde kullanır sonra kendi ev ortamım olan 27 28 e setler fanı otomatiğe alırım, tv seyredeceksem salondaki gree klimayı en düşük fana alıyorum zira o klimayı sevsem de eşek herif çok ses çıkartıyor :kiskis
Eşim babamın evindeki Samsungdan daha sessiz sen boşuna yazdın adama diyor ?

Geri
Üst Alt