H Çevrimdışı

hardcrss

Aktif Üye
26 May 2021
136
33
Sizin emeğinizi hiçe saymak değil bence bu mesaj ama burdaki sorun şu oluyor. Yani forum firmanin değil şuan belki temsil ediyorsunuz ama yarın etmeyebilirsiniz. Sıkıntı burada başlıyor. İyi şeyler yapıyorsunuz ama bu bir eksiklik ben bu forumu kullanmıyor ama klima almak istiyor olabilirim. Yoksa ben sizin ne kadar yardımcı olma odaklı cabaladiginizi görüyorum. Hatta geçen bir kaç servis sorunu hızla çözmeniz de memnun etti bizleri. Ama siz olmasanız da ben firmaya ulaşmak isteyebilirim. Bu durumu firma göz önüne alması lazım. Yoksa benim sizden yana bir şikayetim yok. Benim yazmamdaki amaç ta şirkete iletilmesi düşüncesiyledi.

Yakın zamanda telefon değişikliği yaptım. Eski telefonumda kaldı konuşmalar tatil dönüşü atabilirim. Çünkü yaklaşık bir iki hafta oluyor mesele. Sadece ısrarcı olmadım. Israrcı olsaydım ulaşabilirdim size veya adem hocama dm atardım.

Ben şöyle düşünüyorum. Hatay da servis ve bayi yok sanırım tam ulaşamadığım için sitede yazanlar üzerinden fikir yürütüyorum. En yakın Adana'dan gelecekler. Ben bugün satın almak için ulaşamadıysam yarın arıza ve ya başka bir ihtiyaç duyduğumda peşlerinde koşmak zorunda kalabilirim. Ve yarın bu forum olmayabilir. O yüzden eleştirim.
sonuna kadar haklısınız sonuçta bu markayı alanların hepsi bu forumu bilmiyor, yarın bir sorun olduğunda ilgili olmayacaklarsa bir anlamı yok. her koşulda ilgili geri dönüş beklerim.

Erinç Çevrimdışı

Erinç

Aktif Üye
25 Kas 2020
262
39
Sizin emeğinizi hiçe saymak değil bence bu mesaj ama burdaki sorun şu oluyor. Yani forum firmanin değil şuan belki temsil ediyorsunuz ama yarın etmeyebilirsiniz. Sıkıntı burada başlıyor. İyi şeyler yapıyorsunuz ama bu bir eksiklik ben bu forumu kullanmıyor ama klima almak istiyor olabilirim. Yoksa ben sizin ne kadar yardımcı olma odaklı cabaladiginizi görüyorum. Hatta geçen bir kaç servis sorunu hızla çözmeniz de memnun etti bizleri. Ama siz olmasanız da ben firmaya ulaşmak isteyebilirim. Bu durumu firma göz önüne alması lazım. Yoksa benim sizden yana bir şikayetim yok. Benim yazmamdaki amaç ta şirkete iletilmesi düşüncesiyledi.

Yakın zamanda telefon değişikliği yaptım. Eski telefonumda kaldı konuşmalar tatil dönüşü atabilirim. Çünkü yaklaşık bir iki hafta oluyor mesele. Sadece ısrarcı olmadım. Israrcı olsaydım ulaşabilirdim size veya adem hocama dm atardım.

Ben şöyle düşünüyorum. Hatay da servis ve bayi yok sanırım tam ulaşamadığım için sitede yazanlar üzerinden fikir yürütüyorum. En yakın Adana'dan gelecekler. Ben bugün satın almak için ulaşamadıysam yarın arıza ve ya başka bir ihtiyaç duyduğumda peşlerinde koşmak zorunda kalabilirim. Ve yarın bu forum olmayabilir. O yüzden eleştirim.
Çok teşekkür ederim, bu konu üzerinde duruluyor. Hatayda bayi bulunuyor ve bölge sorumlusu ilhan beyde sürekli o bölgede takip halinde. Sadece oradaki bayinin özel durumu nedeniyle web sitesinde yer verememiştik. Eski mesajlarda görmüşsünüzdür belki ordaki bir arkadaşımız güzel bir montaj ile ürüne ulaştı. Sadece sizin durumunuzda bir iletişim kopukluğu olmuş, anladığım kadarı ile çünkü numaranız ilgili kişilere de aktarılmış ama size bilgi verememiş olmak benim eksiğim olmuş. Bu sizin yazdığınız konular ile ilgili arkadaşımla ben takip halindeyiz her zaman. Ancak her süreç her zaman daha iyi şekle sokulabilir. Benim de firmadaki görev ve amaçlarımdan biri de bu zaten. İleri ki süreçte sizlere Midea ve Fujitsu General Klimaları ile iyi bir deneyim yaşatmayı isteriz. Saygılarımla iyi pazarlar

Son düzenleme:
B Çevrimdışı

baran5454 

Süper Üye
14 Kas 2019
559
Erinç Erinç beye teşekkür ederim hemen aksiyon alarak gerekli incelemeleri yaptığı için. Eksiklikler tabiki olabilir önemli olan eksik varsa düzeltmek gerekli önemi göstermek. İnşallah 3. Klima da midea olur diyeyim şimdiden.

E Çevrimdışı

EminYILDIRIM

Aktif Üye
17 Ağu 2021
50
35
Hayirli geceler cümleten simdi gecenin bu saatinde tek derdim bu degil ama aklima takildi iki gündur oku et yok en iyisi sorayim dedim.
Yer İstanbul kartal sahili.
Ayarlar resimdeki gibi

Screenshot_20210823-003921908.jpg

Simdi düşmüyorum bu sicaklikta insanoglu rahat yatar ama yatilmiyor nem yuzde 80 diyor. Nem alma modunda 25 yapsam bu sefer sarfiyat ucacak dis unitenin sesinden anladim bunu :) sogutmada çıt yok devreye girdiginde de dusuk devirde. E bunu 23 yapsam sabaha donuyoruz...
Ne onerirsiniz? Bu arada klimayi benchteste tabi tutuyorum 130m2 ev mutfak banyo tuvalet kapali salondan gittigi tum odalara kadar surekli 25 de setli gunduz cok iyi ancak aksamlari dis ortam 25 inde altina dusunce ev bogucu oluyor gibi degilde terletiyor klima 23 - 22 istiyor bu seferde sabah hanimdan firca yiyorum

T Çevrimdışı

tonat 

Aktif Üye
30 Eyl 2018
104
62
Hayirli geceler cümleten simdi gecenin bu saatinde tek derdim bu degil ama aklima takildi iki gündur oku et yok en iyisi sorayim dedim.
Ayarlar resimdeki gibi

Simdi düşmüyorum bu sicaklikta insanoglu rahat yatar ama yatilmiyor nem yuzde 80 diyor. Nem alma modunda 25 yapsam bu sefer sarfiyat ucacak dis unitenin sesinden anladim bunu :) sogutmada çıt yok devreye girdiginde de dusuk devirde. E bunu 23 yapsam sabaha donuyoruz...
Ne onerirsiniz? Bu arada klimayi benchteste tabi tutuyorum 130m2 ev mutfak banyo tuvalet kapali salondan gittigi tum odalara kadar surekli 25 de setli gunduz cok iyi ancak aksamlari dis ortam 25 inde altina dusunce ev bogucu oluyor gibi degilde terletiyor klima 23 - 22 istiyor bu seferde sabah hanimdan firca yiyorum
Çok takılmayın. O elektrik parası ödenecek :) :)

Ömer Çolak Çevrimdışı

Ömer Çolak 

Süper Üye
17 Tem 2021
1,051
29
Ayarlar resimdeki gibi

Benim midea üretimi airfelde buna özel ayar var resmen. Ayar dediğim de sleep modu. Muhtemelen sizde de vardır.

Ben açınca 23 e setlediysem 1 saat sonra 24 ve ondan 1 saat sonra da 25 oluyor. Fan hızını düşük tutuyor. Toplam 8 saat sonra da fan hızını normale alıyor.

Sizinki aynı mı çalışıyor bilmiyorum ama onu bir deneyin bence.

E Çevrimdışı

EminYILDIRIM

Aktif Üye
17 Ağu 2021
50
35
Benim midea üretimi airfelde buna özel ayar var resmen. Ayar dediğim de sleep modu. Muhtemelen sizde de vardır.

Ben açınca 23 e setlediysem 1 saat sonra 24 ve ondan 1 saat sonra da 25 oluyor. Fan hızını düşük tutuyor. Toplam 8 saat sonra da fan hızını normale alıyor.

Sizinki aynı mı çalışıyor bilmiyorum ama onu bir deneyin bence.
Midea da standart bir ayari gectim ozel ozel ayarda var ama evi 23 22 21 lere setlemek istemiyorum bu sicakliklar bildiğin insani usutuyor :) ama kapatincada ev 25 derece terletiyor nemden... Nem almada fan hizi dusuk oda sirkulasyon icin yetersiz kaliyor gibi dedigim gibi komple ev icin calisiyor makine ve evin salonu buzhane iken uyku odalari ferahliyor
Bahsettigim uyku modu da asagidaki resimde istedigim gibi setleyebiliyorum...
Screenshot_20210823-213147519.jpg

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Çok takılmayın. O elektrik parası ödenecek :) :)
Dry modda mi calistirmaliyim sizce yani? Ev buzhane olmadan nemi alıp iceriyide 21-22 lere dusurmeden ferahlatmak icin

Erinç Çevrimdışı

Erinç

Aktif Üye
25 Kas 2020
262
39
Midea da standart bir ayari gectim ozel ozel ayarda var ama evi 23 22 21 lere setlemek istemiyorum bu sicakliklar bildiğin insani usutuyor :) ama kapatincada ev 25 derece terletiyor nemden... Nem almada fan hizi dusuk oda sirkulasyon icin yetersiz kaliyor gibi dedigim gibi komple ev icin calisiyor makine ve evin salonu buzhane iken uyku odalari ferahliyor
Bahsettigim uyku modu da asagidaki resimde istedigim gibi setleyebiliyorum...
Screenshot_20210823-213147519.jpg

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Dry modda mi calistirmaliyim sizce yani? Ev buzhane olmadan nemi alıp iceriyide 21-22 lere dusurmeden ferahlatmak icin
Emin bey ben lafa girmeyecektim zira teknikte benden daha iyi insanlar var burda. Ama hem pandemi hem diğer virüslerin zamanı yaklaşmışken sağlığınız için bir uyarı yapmak istedim, Antalya finike koşullarında çok nadir 25 te kullanıyoruz. Daha aşağısı sağlığınızı tehdit eder. İnsan aşırı sıcakta buz hane soğuğu istiyor haklısınız. Ancak anlayabildiğim kadarıyla evi iklimlendirmeniz yani bir süre sabit sıcaklıkta (bana kalırsa maks 26 -27 ) kullanmanız kişisel sağlığınız için daha doğru olcak. Benim uyuduğum oda da sizin aldığınızın 9 btu olanı var, tamam oda çokta büyük değil ama gece 28 e setli iken buz gibi oluyor. Hatta bir gece misafir vardı uyku modunu kullanmayı başaramayıp üşümüşlerdi. Bunu sadece insani bir uyarı olarak yazdım, yaşadığımız dönemde bu koşulları da düşünmemiz lazım. Saygılarımla

E Çevrimdışı

EminYILDIRIM

Aktif Üye
17 Ağu 2021
50
35
Emin bey ben lafa girmeyecektim zira teknikte benden daha iyi insanlar var burda. Ama hem pandemi hem diğer virüslerin zamanı yaklaşmışken sağlığınız için bir uyarı yapmak istedim, Antalya finike koşullarında çok nadir 25 te kullanıyoruz. Daha aşağısı sağlığınızı tehdit eder. İnsan aşırı sıcakta buz hane soğuğu istiyor haklısınız. Ancak anlayabildiğim kadarıyla evi iklimlendirmeniz yani bir süre sabit sıcaklıkta (bana kalırsa maks 26 -27 ) kullanmanız kişisel sağlığınız için daha doğru olcak. Benim uyuduğum oda da sizin aldığınızın 9 btu olanı var, tamam oda çokta büyük değil ama gece 28 e setli iken buz gibi oluyor. Hatta bir gece misafir vardı uyku modunu kullanmayı başaramayıp üşümüşlerdi. Bunu sadece insani bir uyarı olarak yazdım, yaşadığımız dönemde bu koşulları da düşünmemiz lazım. Saygılarımla
Ama ben dis ortam sicakliginida attim yani İstanbul kartalda hava zaten gece 24 23 derece antalya gibi degil ben suan 27 yapsam klima belki oglen 3 gibi anca calisir oda bir saat :) nemi rahatsiz ediyor nemi uzaklastirmak icin de nem alma modunda ufleme hizi dusuk sirkulasyon az oluyor o yuzden sogutma modunda 21 yapip full fan hizinda kullanıyorum diger odalara tesir ettirebilmek icin gayette is goruyor ama salon morg gibi tabi :) yalitim cok guzel birsey 130 metrrkare evi 1tonluk klima(12000 btu) ile guzel uyunur hale getirebiliyor makine sarfiyatida elektrik sayacindan takip etmeye calisiyorum bana gunluk 10kw gibi tuketimi oluyor ama bu kabul edilebilir benim icin

İ Çevrimdışı

İrfan_

Yeni Üye
12 Tem 2021
6
33
2021-08-1800.41.267835901129978067704.jpg

Abi ben topraklama var yok yaptilarmi bilmiyorum ama en. Nihayetinde eski klima sokuldu 10 kusur senelik general electric klima 2 kisi zor kaldirdilar. Arkadaslar iyi niyetle tesisati baglamis olsalar dahi isler yolunda gitmeyince kabak onlara patlar
Mesela resimde attigim aparati 150tl ucret odeyerek taktirdim arkadaslara ki bu para etmez sirf duvarda izolasyon bir yara daha almasin diye ( delik aralari tutmuyordu eski klima ile) deseler ki abi al calisiyor ufleme isisi bu varmi sikayetin. Birde elektrikci cagir kontrol et deseler onada okeyim ama tatli uyku egrisini merak ederken elektrige carpildim :) yani klimada bir sikinti olmasa bile artik havadan nem kaparim turboda 17 de setli 1 saatte ev esyalari dahil 600watt yakıyor tamam tuketimde cimri olsunda bukadar da degil :p yak deyince yaksin.
Bu klimalarda vites modu adı altında çalışma modu var dış ünite motorunun hızını sabitleyebiliyorsunuz. %25, %50, %75, %100 gibi. %100 Yapsanız bile bu inverterlerde genelde olan (EEV) Elektronik genleşme vanası tüketimin düşmesi yönünde etki eder mi bilmem. Konuştuğumuz şeye bak ya :) :) biz az yaksın diye uğraşırken şimdide turbo çalışsın nasıl sömürür onun arayışına girdik.

Erinç Çevrimdışı

Erinç

Aktif Üye
25 Kas 2020
262
39
Merhaba. Sonunda Kızıltepeye gelip klimamı görebildim.Montaj fotoğrafları aşağıda.Elektrik hattı için kablo bırakmamışlar Arçelik geçen sene babamlara vermişti. O dahil değil mi ?

Sota Sota Erinç Erinç Adem Helvacı Adem Helvacı
IMG_20210826_131836.jpg

IMG_20210826_13190532d06ecb82160baf.jpg
IMG_20210826_13185608688e9a05544790.jpg
IMG_20210826_131839806f17a87f8e5c04.jpg
Selamlar klimanızı güle güle kullanın, fotoğraflar için teşekkür ederim. Güzel bir montaj yapmışlari, memnun oldum
Şimdi sizin için araştırdım, güvenlik açısından elektrik ile ilgili işleri elektrikçi çağırarak yaptırmanız gerekiyor, devlet tarafından elektrik bağlanması yasaklanmış.
İyi günlerde kullanın, ektra birşey olursa bana her zaman dm üzerinden ulaşabilirsiniz. iyi günler

T Çevrimdışı

Tugi136 

Süper Üye
20 Nis 2020
500
30
Selamlar klimanızı güle güle kullanın, fotoğraflar için teşekkür ederim. Güzel bir montaj yapmışlari, memnun oldum
Şimdi sizin için araştırdım, güvenlik açısından elektrik ile ilgili işleri elektrikçi çağırarak yaptırmanız gerekiyor, devlet tarafından elektrik bağlanması yasaklanmış.
İyi günlerde kullanın, ektra birşey olursa bana her zaman dm üzerinden ulaşabilirsiniz. iyi günler
Size de teşekkür ederim. Çok sağolun.

H Çevrimdışı

hardcrss

Aktif Üye
26 May 2021
136
33
Merhaba. Sonunda Kızıltepeye gelip klimamı görebildim.Montaj fotoğrafları aşağıda.Elektrik hattı için kablo bırakmamışlar Arçelik geçen sene babamlara vermişti. O dahil değil mi ?

Sota Sota Erinç Erinç Adem Helvacı Adem Helvacı
IMG_20210826_131836.jpg

IMG_20210826_13190532d06ecb82160baf.jpg
IMG_20210826_13185608688e9a05544790.jpg
IMG_20210826_131839806f17a87f8e5c04.jpg
Hayırlı olsun, bu montajı Adem hocam beğenmez. Dış duvar alçılı değil, klima ayaklarında titreşimi engelleyen takoz yok, gerçi takmak isteseler de takamayacaklar gibi klima dış ünitesi tavana bitişik duruyor.

Geri
Üst Alt