T Çevrimdışı

tonat 

Aktif Üye
30 Eyl 2018
104
62
Merhaba arkadaşlar,
Şimdi biliyorsunuz ben izmirdeki eve midea 18000 aldım. Ses sorunu felan derken aliminyum boru bakır olan ile değişti ses bi nebze kayboldu.
Akabinde klima soğutma yapmayınca iç ünite ile bakır boru bağlantı bölgesinde gaz kaçağı olduğu tespit edildi. Burası da yeniden yapıldı, servis başka bir ekip kaçağı tekrar kontrol etsin diye dekoratif sargıları bile kapatmadan gitti.
Hali hazırda servisten işlemleri tamamlaması için randevu almaya çalışıyorum.
Burada şunu anlamaya çalışıyorum. Kaçan bu gazın yerine yenisi nasıl doldurulmuş olabilir. Malum klima kapasitelerine uygun şekilde belli gramajda gaz basılması lazım.
1-Sistemdeki gazın tamamı boşaltılmadan ilave basılan bir gaz ile bu gramaj tamam denebilir mi?
2- Giden servise sorduğumda sisteme azot gazı verilip tekrar sızdırmazlık yapılacak dendi. Bu ne derece doğru. O zaman sistem içerisinde R32 ile azot gazı karışık mı kalacak ?
3- Tek başına Azot gazı sistemden çekilebilinir mi, o zaman kalan R321 gazın yine gramaj konusu gündeme gelecek.
4- Azot ve r32 gaz yeniden komple boşaltılıp, sıfırdan olması gereken miktar kadar R32 gaz basılırsa tabiki yeniden vakumlama yapılması gerecek mi ?
5- Vakum yapılmadan kurulan bir sistemde dış ünite değişir diyoruz. Bu çalışmalarda dış ünitenin değişimini gerektirecek bir durum söz konusu mudur?
Teşekkür ederim.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Merhaba arkadaşlar,
Şimdi biliyorsunuz ben izmirdeki eve midea 18000 aldım. Ses sorunu felan derken aliminyum boru bakır olan ile değişti ses bi nebze kayboldu.
Akabinde klima soğutma yapmayınca iç ünite ile bakır boru bağlantı bölgesinde gaz kaçağı olduğu tespit edildi. Burası da yeniden yapıldı, servis başka bir ekip kaçağı tekrar kontrol etsin diye dekoratif sargıları bile kapatmadan gitti.
Hali hazırda servisten işlemleri tamamlaması için randevu almaya çalışıyorum.
Burada şunu anlamaya çalışıyorum. Kaçan bu gazın yerine yenisi nasıl doldurulmuş olabilir. Malum klima kapasitelerine uygun şekilde belli gramajda gaz basılması lazım.
1-Sistemdeki gazın tamamı boşaltılmadan ilave basılan bir gaz ile bu gramaj tamam denebilir mi?
2- Giden servise sorduğumda sisteme azot gazı verilip tekrar sızdırmazlık yapılacak dendi. Bu ne derece doğru. O zaman sistem içerisinde R32 ile azot gazı karışık mı kalacak ?
3- Tek başına Azot gazı sistemden çekilebilinir mi, o zaman kalan R321 gazın yine gramaj konusu gündeme gelecek.
4- Azot ve r32 gaz yeniden komple boşaltılıp, sıfırdan olması gereken miktar kadar R32 gaz basılırsa tabiki yeniden vakumlama yapılması gerecek mi ?
5- Vakum yapılmadan kurulan bir sistemde dış ünite değişir diyoruz. Bu çalışmalarda dış ünitenin değişimini gerektirecek bir durum söz konusu mudur?
Teşekkür ederim.
Sistemdeki gaz boşaltılır
Azot ile Sistem temizlenir (Kurutulur) kaçak kontrolü yapılır.
Sağlam bir vakum yapılır
Ürün etiketinde belirtilen gramajda (Mesela 821 gram) gaz şarjı yapılır (Dijital terazi veya akış okumalı manometre ile)

A Çevrimdışı

Aykut Aydemir

Yeni Üye
17 Tem 2021
4
38
Çok sevindim sizin adınıza inanın.

Ürün atılması bir yana (ki o benim sorunum değil biliyorsunuz) bu kadar insanın memnuniyet içerikli hep burada olması ayrı güzellik ve mutluluk.

Allah utandırmasın, bu gün bir başka FG EUROPE yetkilisi ile yaptığım görüşmede (Sağ olsun hemen her gün bir başka yetkili arayıp tüketici adına yapabilecekleri bir şey var mı diye soruyorlar) yedek parça konusunu konuştum dostlar olası bir arıza durumunda da yıllarca herhangi bir sorun teşkil etmeyecek durumdalar.

Hatta bu markanın eski temsilcisinin sattığı modellerin dahi, sırf ürünün markasına leke gelmesin diye yedek parçalarını stoklamışlar.

Daha ne detaylar var bildiğim lakin reklama girer her şeyi anlatırsam, sadece içiniz rahat etsin istedim. :ok

Montaj öncesi sırası sonrası mutlaka detayları görselleri bekliyoruz :ok

Adem Helvacı Adem Helvacı Bey ve Erinç Erinç Bey merhabalar tekrar.
Klimam yaklaşık 15 gün önce kuruldu.Tatilde olduğumdan sizlere dönüş yapamadım.Satış,servis ve montajdan çok çok memnun kaldım.
Klima için boşuna tereddüt etmişim.12000 BTU 28 m2 odamı istediğim dereceye çok kısa süre içinde getiriyor hatta diğer odalar ve holde faydalanıyor klimadan :) prize takılan wattmetrelerden aldım ve Adem Helvacı Adem Helvacı abimin videolarında izlememe rağmen klimanın tükettiği enerji karşısında yine şok oldum.
Her şey için forumdaki herkese teşekkür ederim.Başta Adem Helvacı Adem Helvacı ve Erinç Erinç Beylere.
Kullandıkça deneyimlerimi daha detaylı paylaşırım.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

A Aykut Aydemir , bende Mustafakemalpaşa'da ikamet ediyorum. Bayram öncesi 18.000 BTU'luk midea prima taktırdım ve memnunum. Benim daire en üstte olduğu için 18.000 tercih ettim ve kapılar açık diğer iki oda ile hol bile rahatlıkla istediğim seviyede soğuyor. Siz tek oda için kullanacaksanız eğer 12.000 BTU yeterli gelecektir. Servis olayına gelince özel çağırırsanız yol masrafını katacaklarını belirteyim ama garanti kapsamında olan servislik olaylarında ücret ödeyeceğinizi sanmam. Yinede Bursa Eren İklimlendirme firmasından Halil Beyi (görüşmek isterseniz tel numarasını özelden verebilirim) arayarak bu durumu teyit ettirmeniz en doğrusu olacaktır.
G GökselSaraçoğlu merhaba,
Mesajınızı geç gördüm.
Klimam takıldı kullanmaya başladım ve çok memnunum destek için teşekkür ederim.Sizde iyi günlerinizde kullanın.

Son düzenleme:
I Çevrimdışı

I_paTRon_I

Yeni Üye
16 Ağu 2021
5
31
bugün kardeşimin evine 3 adet klima montajı yapıldı. 1 adet 9 1 adet 12 1 adet 18 ( duvardaki açıklar sıvacı geleceği için açık bıraktırdım. vakum yapıldı iş bitince evide süpürdüler. ev de boya yapılacağını söyleyince koli bandı ile klimaları koruyucu örtü ile kapattılar. kısmetse kendi evimede 1 2 haftaya taktıracağım 3 adet daha. Midea Klima.
IMG20210819154043.jpg
IMG20210819183423.jpg
IMG20210819183439.jpg
IMG20210819183454.jpg

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
prize takılan wattmetrelerden aldım ve .avatar--xss { width: 21px; height: 21px; line-height: 21px !important; margin-right: 2px; } Adem Helvacı [IMG alt="Adem Helvacı"]https://tavsiyeforumu.com/data/avatars/s/0/363.jpg?1620197541[/IMG] @Adem Helvacı abimin videolarında izlememe rağmen klimanın tükettiği enerji karşısında yine şok oldum.
Bakın bu gerçekten çok önemli.
Kim ne derse desin mutlaka kendi testlerinizi de yapmalısınız bu nedenle gönülden kutluyorum sizi :ok

Klimanızı güzel günlerde kullanmanızı diliyorum ?

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
bugün kardeşimin evine 3 adet klima montajı yapıldı. 1 adet 9 1 adet 12 1 adet 18 ( duvardaki açıklar sıvacı geleceği için açık bıraktırdım. vakum yapıldı iş bitince evide süpürdüler. ev de boya yapılacağını söyleyince koli bandı ile klimaları koruyucu örtü ile kapattılar. kısmetse kendi evimede 1 2 haftaya taktıracağım 3 adet daha. Midea Klima.
IMG20210819154043.jpg
IMG20210819183423.jpg
IMG20210819183439.jpg
IMG20210819183454.jpg
Merhaba; Kırım için ek bir ücret ödediniz mi acaba?

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Hımm,hadi kontrol kalemi sanal elektriği de gösterir ama "çarptı" yazdığın için(öyle yazayım) özellikle merak ettim sevgili Emin,ya toprak bağlı değil veya adı var kendi yok gibi olmuş toprak hattının .
Bunu da kaydet not defterine (toprak hattı) bence ,geldiklerinde bildir :)
Tepki yok toprakta kontrol kaleminde, klimanin kini soruyosan ona çekilen hatta toprak yokmus zaten ucu bosta bir elektrikci cagirip hallettirecegim
Hımm,fark edilmesi iyi olmuş,yoksa Allah korusun ... :ok

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Hayır abi keşif için geldiklerinde de tarif etmiştim bu şekilde olursa sevinirim diye. Ozamanda yapılabilir denmişti ücret talep edilmedi.
Özellikle sordum bunu, kimsenin yanlış anlamasını istemem lakin servisler bu işi ücretsiz yapmaz. Ankastre işçiliğine girer bu malum.

1-2 istisna kusurlu hareket dışında Midea servislerinden çok güzel dönüşler alıyoruz gerçekten çok mutlu oluyorum.

İşte bizler dostlar hep birlikte şunu ispat edeceğiz.

SERVİS HİZMETİNİ İYİ VEREN, MÜŞTERİYİ KAPAR

Geri
Üst Alt