Tüm forum üyelerine selamlar.
Antalya’da oturuyorum.
Ben de 26.07.2021 tarihinde Antalya Özdallar klimadan 18000 btu Wi-Fi Li olan inverter klimadan satın aldım. 18.000 btu tercih etmemin sebebi salonun kapısını açık bırakarak koridorun sonundaki yatak odasını da serinletebilmek. Serinletebilmek diyorum çünkü dairede doğalgaz ve kalorifer sistemi var ve kışın klima ile ısınma işlemi olmayacak. Yalnızca soğutmada kullanacağız.
Antalya Özdallar klimaya gittim Ali beyi göremedim ancak Sultan hanım sağolsunlar ellerinden geldiğince baya yardımcı oldular. Hemen ertesi gün yani 27.07.2021 tarihinde de servis gelerek montaj için hazırlıklara başladık. Taleplerimizi karşılıklı değerlendirdik ve yapılabilirliklerini konuşarak ve en iyi şekilde nasıl konumlanacağını belirleyerek kuruluma başlandık. Servis elemanları temiz ve düzenli çalıştılar, dikkatimi çeken bir özellikleri bir malzeme ile işleri bitince hemen onu toparlamaları oldu. Ev savaş alanına dönmedi yani. Boru geçişlerinde duvarımı patlatmadılar. Gerektiği kadar kanal açıldı ve kalan ufak boşluklar da iş bitiminde güzelce alçıyla kapatıldı. Hatta bir önceki evde oturan kişinin açtırdığı ve bu montajda kullanamadığımız deliği bile kendi işleri olmamasına rağmen kapattılar. İç ünite boru bağlantıları yapıldıktan sonra diğer işler yapılırken takribi 30dk (tam hatırlamıyorum) vakum yapıldı. Tüm vidalar contalar vs yerli yerine takıldı (bunu yazmamın nedeni birçok kullanıcıda okuduğum başka markaların kurulumundaki bu contalar eksik, şu vidalar yok sorun olur mu yorumlarıydı). Kısacası güzel bir işçilik ile montaj tamamlandı. Montaj için gelen arkadaşlardan ustasından çırağına artık ne deniyorsa isimlerine 3 arkadaş da konunun hakiniydi, konuya yabancı değillerdi. Her biri de işinin ehli her şeyden önemlisi de özgüveni yerinde, ne yapacaklarını iyi bilen kişilerdi, en çömezleri olduğunu düşündüğüm arkadaş bile ne yaptığını bilir bir olgunlukta işlerini tamamladılar. Şatış ve kurulum aşamalarında hiçbir sıkıntı yaşamadım.
Klimamı 4 gündür kullanıyorum. Salondan bahsettiğim koridordan (kroki de ekleyeceğim) yatak odasına, diğer tüm kapılar kapalıyken, soğutma işlemi başarılı ancak normalde klimayı 27-28 derecelerde %20-40 fanda çalıştırıyorken, bu bahsettiğim yatak odasını serinletme işleminde dereceyi bir tık daha indirip fanı da bir tık daha açıyoruz. Hatta fanı otomatiğe aldığımızda o kendisi çok güzel ayarlıyor. Wi-Fi ile cihaza bağlanıyoruz. Çok hızlı anında algılıyor. Bir iki kere de eve gelirken denedim, olmazsa olmaz birley değil ancak inanılmaz bir kolaylık. Evin içinde bile kumandayı kullanmıyoruz neredeyse, yatak odası salona uzak olduğu için de o bölgeden telefonlar (salona gelmeden) istediğimiz ayarı yapıyoruz.
ben klimamı alırken bu Wi-Fi aparatını (USB bellek gibi bir şey) ücretsiz olarak verdiler, satın alma sırasında Sultan hanımın söylediği, bu aparatlar daha önceden toplu olarak gelmiş ve cihazlar ile hediye edilmek üzere dağıtılmış, ellerinde cihaz kalmamış yeni gelenler de ücretliymiş, bana Adem beyin selamı ile geldiğiniz için size de Wi-Fi yi ücretsiz olarak vereceğim ancak sanırım ücretsiz olarak vereceğimiz son kişi siz olacaksınız dediler.
aklımdakiler bu kadar. Sormak istediğiniz başka şeyler olursa da seve seve yanıtlarım.
Herkese hayırlı günler diliyorum.
Gürbüz Yağız.