Mevzular (Siyaset)

selodonanım Çevrimdışı

selodonanım 

Aktif Üye
4 Ara 2017
248
Kılıçdaroğlu bile kendi özkardeşiyle siyasetten ötürü küs. Ammavelakin insan, küs giden kardeşini toprağa verdiğinde ne acılar yaşar. O vakit dünyevi işlere lanet yağdırır. Ama iş işten geçmiş olur.
Bu memlekette vakti zamanında sağ-sol çatışmasında, nice insanlar kardeş katili oldu.

Anlaşılan batı yakasında değişen birşey olmamış.

Domestos Çevrimdışı

Domestos 

Süper Üye
3 Tem 2018
4,206
51
Kılıçdaroğlu bile kendi özkardeşiyle siyasetten ötürü küs. Ammavelakin insan, küs giden kardeşini toprağa verdiğinde ne acılar yaşar. O vakit dünyevi işlere lanet yağdırır. Ama iş işten geçmiş olur.
Bu memlekette vakti zamanında sağ-sol çatışmasında, nice insanlar kardeş katili oldu.

Anlaşılan batı yakasında değişen birşey olmamış.
Kılışdar küs de, karşı taraftakiler can ciğer kuzu sarması mı? :hihi

Söylemiştim ama siyaset 2 kardeşi bile birbirine kırdırır. Şu 3 günlük dünyada birbirinizi üzmeyin.
Ben kimseyi kıracak şeyler yapmıyorum çok şükür, çünkü kişilerle işim yok, kimseye de kırılmıyorum çünkü kendimi biliyorum... :bye

Yani, herkesin evinin önünü süpürmesi gibi bir şey. Evinin önünü süpüremeyenlerin, başkasına pis dediği bir sistem adam olmaz.

B Çevrimdışı

baran5454 

Süper Üye
14 Kas 2019
559
Uzun zamandır konuları takip ediyorum. Siyasi konulara çok fazla girmediğim için yorum yapmadan sadece oy kullanmıştım ama son olaylardan sonra açıklama yapma gereği duydum.En azından tavrımız belli olsun :)

Sadece siyaset değil her konu için benim bakış açım söyledir;

Elimden geldiği, vaktimin yettiği, ilgimin olduğu kadar mesajları okumaya çalışıyorum. Kimine cevap veriyorum, kimine vermiyorum. Bazen okuyup geçiyorum. Bazen hoşuma gidiyor beğeniyorum. Sadece siyasi değil her türlü tartışmanın bir sonuca vardığını görmemekle birlikte, herkesin özgürce her türlü fikrini sevgi ve saygı çerçevesinde beyan etmesinin gerekli olduğunu düşünüyorum. Sırf anlaşmazlık çıkıyor diye herhangi bir konuyu yasaklamanın da anlamsız olduğunu düşünüyorum. Ona bakarsak burada tv tavsiyesinde bile anlaşmazlıklar çıkabiliyor. Sonuçta anlaşmak da zorunda değiliz. Hepimizin bir bakış açısı, bir dünya görüşü, bir bilgi ve kültür seviyesi var. Gerekli tedbir ve önlemler alındığı sürece her şey konuşulmalı, her şey tartışılmalı. Sadece siyaset değil tüm konularda aynı önlem mekanizmasının işletilmesi gerekir, hemde hiç taviz vermeden.

Örnek vermek gerekirse benim komplo teorisinden ve sadece söylemden ibaret kanıt olmayan ya da kanıtları kendine göre eğip büken kişilerin açıklamalarını kabul etmiyorum. Ama vaktim olursa okuyorum ya da izliyorum. Bunu yaparken de hangi kanal, hangi grup olduğunun hiç bir önemi yok. Eğer gerek görürsem ya da bir işe yaracağını bilirsem yorumda bulunurum. Sonuçta paylaşanla ya da üretenle aynı düşüncede olmak zorunda değilim. Aynı fikirde değilim diye ona veya onun değer verdiği görüşe, gruba ya da kanala hakaret etme ya da saygısızlık etme hakkım yok. Ancak bir görüş başka bir görüşle çürütülür. Çürütüldüğünü de paylaşanın kabul etmesi gerekmez. Benim düşüncemi ister beğensin ister beğenmesin. Tartışmalara da böyle bakıyorum. İki taraf anlaşamasa da ben alacağımı alıyorum gerisi boş.

Şuna da her zaman saygım var sonuçta bu forumu kuran, yöneten ve yoğun emek harcayan bir ekip var. Bu ekip karar alarak; ''bu tür tartışmalar bizim istediğimiz yere gelmemize, asıl amacımıza ulaşmamıza engel oluyor'' derlerse o zaman ona saygı duyarım.

A Çevrimdışı

Alperentoy

Süper Üye
12 Nis 2019
647
Devlet : Toprak bütünlüğüne bağlı olarak siyasal bakımdan örgütlenmiş millet veya milletler topluluğunun oluşturduğu tüzel varlık.
Siyaset: Devlet işlerini düzenleme ve yürütme sanatıyla ilgili özel görüş veya anlayış.
Politika : Devletin etkinliklerini amaç, yöntem ve içerik olarak düzenleme ve gerçekleştirme esaslarının bütünü, siyaset, siyasa:
"Vergi yükünün adaletli ve dengeli dağılımı maliye politikasının sosyal amacıdır." - Anayasa
- Devlet hepimizin üzerinde, tartışmamız olmaz zaten, hiç forumda görmedim de, varsa da bizim onunla tartışacak halimiz olmaz.
- Siyaset ise zaten kanunlarla belirlenmiş belirli süreyle seçilmiş kişilerin yasal hakkı, kanunların dışına çıkmadığı sürece bir sonraki seçime kadar beğensek de beğenmesek de yerinde kalacak anlayış-uygulamalar- uygulayıcı kişiler.
- Politika siyaset erkinin uygulamaları, yani seçilmeden önce nasıl bir yol izleyeceğinin seçim meydanlarında, basında, yayında, duyurdukları, yapacakları ve uyğulama yada yaptıkları.

Bence siyseti zaten mesleği olanlar profesyonel yapıyorlar birbirlerine karşı, yetmiyor seçmenlerine karşı da yapıyorlar. Bizim burada yapabileceğimiz belli, ya katılırız aralarında olur destek, katkı veririz, yada seçimden seçime gider seçimimizi yaparız, yapıyoruz da çoğunluk olarak.

Politika ise her vatandaşın katkı koyması, eleştirmesi, karşı koyması gereken doğol bir durum zaten. Bu politikalar konuşulurken zaten her vatandaşı sonuçlarıyla ilgilendiriyor, elbette konuşulacak, politikalar her zaman herkesin yararına olmayabilir, hatta birkesimi ilgilendirmeyebilir. Böyle bir durumun herkesin beğenmesini beklemek yada herkes aynı yerde konumlanmış gibi benzer tepkiyi vermesini beklemek akla ziyan olur. Bu forumda sürekli politikalar konuşuluyor ama siyasetçinin konumuna göre zorlama denebilecek yorumlar sıkça yapılıyor. Ama konuşulması insanların birbirine sosyal mesafeyi sıkılaştırması süper güzel üstelik fiziki mesafelerin çok fazla olmasına rağmen, dünyada uygulanmaya çalışılan politikaya rağmen. "Sosyal mesafeyi koruyalım demek yanlış tanım. İnsanı yalnızlaştırıcı etki edecek bir söz, fiziki mesafeye dikkat edelim demek daha doğru gibi duruyor benim zihnimde."

Politikaların üzerinde konuştuğumuzda da zaten en alt seviyede siyasetçiler olmuş olunur denebilir. Evet olunur. Adı üstünde forumun adı "Tavsiye" konular zaten bir global politikaların uygulanmasında sunduğu ürünler üzerine yoğunlaşmış durumda. Ne yani, ekonomik global ölçeğe kadar konuşulabilinecek, ama şu yazıyı yazdığım anda harcadığım enerji fiyatı politikasını konuşmak yasak mı olacak forumda? Bence sınırları belirleyin, konular, ahlaki, edebi v.b. alanlar gibi.

Bence haytta herkes birey olarak kendine sunduğu saygının +1 ini kendisi dışındakilere duymaya gayret etmelidir. Düşünmekten başka, düşünce üretmekten başka hiçbir şeyi insan tek başına yapamaz. Ağaçların üretmediği (oksijen) hava olmasa nefes bile alamayız. İnsan için eskilerin çok güzel bir düsturudur şu söz "Komşu komşunun külüne muhtaçtır."

Son düzenleme:
selodonanım Çevrimdışı

selodonanım 

Aktif Üye
4 Ara 2017
248
Kılışdar küs de, karşı taraftakiler can ciğer kuzu sarması mı? :hihi

Ben kimseyi kıracak şeyler yapmıyorum çok şükür, çünkü kişilerle işim yok, kimseye de kırılmıyorum çünkü kendimi biliyorum... :bye

Yani, herkesin evinin önünü süpürmesi gibi bir şey. Evinin önünü süpüremeyenlerin, başkasına pis dediği bir sistem adam olmaz.
Hiç kusura bakma ama siyaset sözkonusu olduğu zaman hoşgörü hiçbir zaman olmaz. Sadece diğer siteler için demiyorum. Bu site için de geçerli.

Gördüğünüz gibi daha şimdiden 1 fire verdi site. Bu daha da artacaktır. O zaman da iş işten geçmiş olacak. Herkes birbirine dargın olacak. Bunu öngörebiliyorsun değil mi?

A partisi C partisi hepsi kendi menfaatlerini düşünüyor. Devletin malı deniz yemeyen keriz felsefesi hepsinde var. Hiçbiri masum değil. Şu parti böyle yapmaz diyenin aklını karışlarım.
Yukarıda filler tepişiyor. Olan karıncalara oluyor.

Son düzenleme:
albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,497
Virüsü yiyenin kimyası şaştı böyle olundu:kiskis

Yakında bunlara da güleceğiz hep birlikte inşaallah,öncelikle şu malum illeti atlatmamız lazım!

Bir diğer konu da,biz tartışma ortamlarını da karıştırıyoruz,söz konusu "siyaset" olunca birileri mutlak
hakim diğerleri de(karşıtları)mahkum oluveriyor!

Sonra aklı evvel birileri de çıkıyor;"saygı duyacaksın" diyor! ne demek saygı duymak,alt tarafı
tahammül edilecektir,o kadar işte,saygı duymak çok ayrı bir şey dir,en fazla yapılacak olan da
tahammül göstermek dir ki buna da bir şekil de mecbursun!

Bize gelirsek,seçilmiş olan ki kesinlikle bir halkın seçtiği adamlar değil,parti liderinin adayı olup
sonra senin önüne getirip,sana zoraki Noterlik yaptırılan adamlardır,biz bunu seçiyoruz sadece
sonrada "saygı" duyacakmışım,ülen yürüyün gidin işinize,yukarıda birisi yazmış maddeleri ama
bilmediği bir şey var;bunların hepsi de "kağıt üstündedir" bizde! aslında doğrusu budur ama
kesinlikle bize uymuyor,TR böyle bir ülke değildir,sakın ha böyle sloganvari tanımlara inanmayın!

Sadece "Devlet söz konusu olursa" gerisi teferruat dır lafı da doğrudur,bu da 83 milyon için böyle
değildir! burası böyle bir ülke değildir ne bugün ne de geçmişte,Tarihi iyi okuyun ve bilin!
etnik/dini/siyasi v.s diye devam edersen gerçek Türkiye devleti sevdalılarını bulursunuz,o da kaç milyondur
Allah bilir,aslında çoğumuzda bunları biliriz! Atatürk de bunlarla kazandı,bugün yine böyle bir şey
olursa yine bunlarla kazanılacaktır,evvel-Allah zaten bu devlet de bunların yüzü-hürmetine ayakta
kalıyor

"Siyaseti tartışmasını bilmiyoruz" ve evet doğrudur,peki neden böyle?? yaw senin ülkende Demokrasimi
var da siyaset olacak! hele onu bir öğrenelim o zaman tartışırız,millet demokrasi var diye biliyor,yoktur
maalesef,sadece iki maddeye bakarak bir ülkede demokrasi varmı yokmu anlaşılır

1-Siyasi partiler kanunu;küllüm yalnış!
2-Seçim kanunları;küllüm yine yalnış

sonra demokratik-laik ülke deniyor ki küllüm buda yalnış bir deyim!

bir ülke düşünün;tepede birisi olsun;sonra da birisi alay etsin(bir şekilde buna alay deniliyor bizim ülkede!)
sonra alay edilen Dava açsın ve tazminat kazansın! şimdi kalk Demokrasi&Adalet var de!

sonra Batı ile herkes alay eder,yeri geldimi örnek gösterir! v.s v.s iyi de bunların hangisi Dava konusu oluyor???
olsa bile hepsi aynen red ediliyor!

ha bana Demokrasi uymaz diyorsanız ki bana da uymuyor o zaman,biz nasılsa alışmışız her işimiz Karakol da
bitmeye:kiskis

Forumlar da aynen böyle,buraları ne özel ne de çok değişik yerler filan değildir,biz böyleyiz

bazen diyorum keşke AKP li olsaydım yaw,öyle yazacak şeyler bulurdum ki,yaz yaz bitiremezdim anasını satayım:haha

selodonanım Çevrimdışı

selodonanım 

Aktif Üye
4 Ara 2017
248
Dediğin gibi en basit örnek milletvekili adayı seçimi. Parti diyor ki bizim belirlediğimiz adaya oy vereceksiniz. Biz de oy kullanabildiğimiz için buna makyajlı demokrasi denir. :haha

metinmert Çevrimdışı

metinmert

Aktif Üye
13 Mar 2019
243
metinmert metinmert

Selamlar. Hükümetin geçmişten beri en büyük hatası, cumhuriyet tarihinde olmadığı kadar büyük bir bölünmeye neden olmasıdır.
Hükümet iyi bir şey yapmıyor mu?
Mutlaka ki yapıyordur ancak bu ülkeye ve ülke vatandaşlarının tamamına değil.

Sizin iki evladınız olsun, bu evlatlara 20 sene boyunca ayrı bir tutum sergileyin.

Sizin düşündüğünüz gibi düşünen evladınıza yağdırın, mevki makam verin, tüm salam sucuk (ihaleler) ona yedirin, bu evde demokrasi var diye her yerde söyleyin ama evde sadece sizin dediğiniz olsun, diğer evladınızı sırf DÜŞÜNCELERİNİ söylediği için kömürlüğe kapatın ve ona sürekli olarak SEN TERÖRİSTSİN de çünkü o seni eleştirdi. Aç bırak, diğerine verdiğini ona verme, sadece bayram günleri (seçimlerde) bir evlâdın daha olduğunu hatırla ve ŞOV yapmak için konu komşu görsün diye saçını okşa seviyormuş gibi yap.

Şimdi size karşı iki bakış açısı vardır.
Bir taraf sizin için der ki "ölürüm ben senin yoluna" e ölür tabi çünkü sen evin reisi olmazsan bu arpalık kesilir zaten alıştığı düzen bozulduğu için açlıktan ölür o nedenle ona bakarsan sen her şeyi çok iyi yapıyorsundur.

Diğer tarafa sorsan sen diktatörün önde gidenisindir zira 20 sene boyunca bu tarafa baskı zulüm ve açlık dışında bir şey sunmamışsındır.

Şimdi bu iki evlat bir gün aynı anda hasta olduğunda sen sırf doktora haber verdin diye bu hastalık sürecini iyi yönetmiş mi oluyorsun bu durumda, hayır yani sen haber vermesen konu komşu verirdi zaten :alala

Şimdi burada sırf eleştiri olsun diye de yazmak istemiyorum ama, hükümetin derdi işi gücü şov.

Nezle olan vatandaşı İsveçten KAMERALAR ve iyi bir senaryo eşliğinde, parasını vatandaşın ödediği devlete ait uçak ile gelip alan hükümet madem süreci çok iyi yönetiyor da İrandaki 300 tır şoförü kardeşimiz neden halen sefalet çekiyor orada?

Ne Oldu mesela irandan iyi PR çıkmaz diye mi düşündüler sizce? :alala

Bu size yukarıda anlattığım o basit senaryonun bu gün yaşanan gerçek hali.

Yani bu hükumet 20 sene önce nasıl ki 1 sana, 3 bana, yok sana politikası güdüyordu ise, bu gün de aynı politika devam ediyor.

1 yandaşa, 3 bana, yok diğerlerine.

Arkadaş ben istemezmiyim şuraya "Helal olsun vallahi kapı gibi hükümetimiz var çok şükür, bizim sırtımız yere gelmez" demeyi ?

Evet tamam kabul, sırtı yere değmeyenler var ama bu ülkenin yaklaşık %40 lık kesiminin iki omuzu da yerde ne yazık ki.
Ve ben o %40lık kesimin içerisindeyim.
Bu olayın sadece maddi kısmı.

Bu işin bir de manevi tarafı var.

ATATÜRK düşmanlığı
Din sömürüsü
Yasakçı zihniyet
Kısıtlanan özgürlükler ve daha saymak istesek neler neler..
Adem Abi, İsveç'ten şovla hasta getirmeyi zaten eleştirdiğim için onu geçiyorum.
Öncelikle şunu söylemem gerekiyor ki kendimi tam ifade edemediğimi görüyorum. Hükümet süreci iyi götürüyor genel bir ifade olduğu için bu böyle oldu. Yoksa bu süreçte yapılan büyük hatalar olduğu görüşüne ben de katılıyorum. O zaman kastım ne şu: Mesela dünyadaki vaka ölüm oranlarını karşılaştırmalı incelediniz mi? Göreceksiniz ki ülkemiz bir kaç ülke arasında bu konuda. Bizden gelişmişlik olarak üst ligdeki pek çok ülkeye büyük fark atmışız. Aynı şekilde kişi başına düşen yoğun bakım yatak sayımızın yüksek olması, vaka tespiti ve tedavide başarılı olduğumuz için hastanelerimiz şu ana kadar yetersiz kalmadı hiç. İspanya, İtalya, İngiltere'nin hasta seçtikleri, yaşlıları gözden çıkardıkları bir süreci biz bariz çok daha iyi atlattık. Bu büyük bir başarıdır. Mesajlarımı atlamadan okursanız bu başarının sadece hükümete ait olmadığını da söyledim zaten. Bunlara ilave olarak farklı dinamikler de söz konusu olabilir. Mesela yaş ortalmamız Avrupa'ya göre daha düşük tedavideki başarıda bu da bir etken olabilir. Bunlar çoğaltılabilir fakat bu başarı da kesinlikle hükümetin sağlık konusunda yaptığı büyük yatırım ve değişimler de bir etken. Ben hataları görürken bu başarıyı da görüyorum.
Son olarak yaşanan adaletsizlikler ve özgürlük kısıtlamarına ve ülkenin bir kısmına farklı muamele yapılması konusuna gelmek istiyorum. Kesinlikle çok büyük halsızlıklar yapılıyor. Saymakla bitmez. Evet insanların kendilerini ifade etmelerine bile tahammül edilmiyor doğru. Mesela yıllardır tanıdığım Ahmet Taşgetiren ki Erdoğan'ı gençliğinden beri tanıyan destekleyen bir isim, on iki eylülde bile daha özgürdüm diyorsa kim özgür olabilir başka. Bu konudaki düşüncelerinize katılıyorum.
Katılmadığım konu ise bu eleştirdiğiniz durumun tarihte hiç yaşanmadığı. Yaşandı daha kötüleri de yaşandı. Askerin emriyle çok daha beterleri yaşandı. Zaten bu insanlar gökten zembille inmedi. Ama yanlış olan görüşlerini temsil ettiklerini iddia ettikleri insanlara yapılan haksızlıkları şimdi kendileri başkalarına yapıyorlar. Bir intikam ve rövanş döngüsüne girdik malesef.

Domestos Çevrimdışı

Domestos 

Süper Üye
3 Tem 2018
4,206
51
Hiç kusura bakma ama siyaset sözkonusu olduğu zaman hoşgörü hiçbir zaman olmaz. Sadece diğer siteler için demiyorum. Bu site için de geçerli.

Gördüğünüz gibi daha şimdiden 1 fire verdi site. Bu daha da artacaktır. O zaman da iş işten geçmiş olacak. Herkes birbirine dargın olacak. Bunu öngörebiliyorsun değil mi?

A partisi C partisi hepsi kendi menfaatlerini düşünüyor. Devletin malı deniz yemeyen keriz felsefesi hepsinde var. Hiçbiri masum değil. Şu parti böyle yapmaz diyenin aklını karışlarım.
Yukarıda filler tepişiyor. Olan karıncalara oluyor.
Yukarıda ne yazdım?
Herkes evinin önünü süpürmeli dedim... Şartlar oluşmadan bir şeyleri yapmaya soyunmak mümkün değildir.

Bilgi, kültür, eğitim, ahlak, saygı, empati, meziyet, iman yoksa zaten insanca yaşam da olmaz, tartışma da...

?

selodonanım Çevrimdışı

selodonanım 

Aktif Üye
4 Ara 2017
248
Yukarıda ne yazdım?
Herkes evinin önünü süpürmeli dedim... Şartlar oluşmadan bir şeyleri yapmaya soyunmak mümkün değildir.

Bilgi, kültür, eğitim, ahlak, saygı, empati, meziyet, iman yoksa zaten insanca yaşam da olmaz, tartışma da...

?
Türkiye'de bahsettiğin şartlar hiç olmayacağı için siyaset konuşmak anlamsız dedim en başından beri. Dediğim yere geldiniz :ok

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,497
yapılanları "başarı" diye göklere çıkarmak ancak bir AKP linin görüşleri olur,zaten yukarıda birisi yazmış
kısaca hep aynı minval üzerine,bunları geçin bir kalem

diğer konu ise,sankim başarılar varmış da bunu da bunlar becermiş de v.s v.s yaw işleri bu işleri
yapaya zaten mecburlar!! o zaman adama sormazlarmı yaw siz ne için sözüm ona seçildiniz de
iş başına geldiniz diye?? elleri mahkum yapacaklar,bunun nesi başarı yaw,kaldıki bazı işler rutin olur
bazı işler beceriyle olur ki bunlar da bu çok az! ve en önemlisi işleri bu olduğu için yapmaya mecburlar

hala bazı insanlar bunları anlamayıp,bunları adeta uçuruyor,tıpkı AKP nin her zaman memleketi uçurduğu gibi

başarı filan yok kardeşim,elin parasıyla gerdeği girilmiştir! bu kadar basit işte,herifler yarın gidecekler,sen
o zaman seyreyle çıkan manzarayı!!! kimseye de hesap filan sorulmaz bu memleket de,adam ceketini alıp
çekip gidecek,bu ne yaw onu yaptılar başarı bunu becerdiler yine başarı,sallayın geçin bu AKP söylemlerini

bu arada en son istifa olayı dahil sonra corona musibeti süreçleri buradan bile işleri şova dönüştürmeleri
hala yok İngiltere de şöyle olmuş biz onları sollamışız yok İtalya da bu olmuş onları da sollamışız
v.s v.s palavralar birilerinin "dediği" sadece! yukarıda arkadaşın sürekli "hükümet yanlısı" başarı yazılarını
okudukça,gülüyorum yaw:haha1

gercekrambo Çevrimdışı

gercekrambo 

Süper Üye
2 Şub 2020
1,778
akp'nin iktidarı, batı'nın "ulus devlet" alerjisini iyi kullanmalarıyla oldu. hatırlayın ilk geldiklerinde "Türk diye bir ırk yok" vb. minvalinde açıklamalar yapan türevleri bile vardı. din ve vicdan özgürlüğünü, ulus devlet yerine koyacaklarını sanan batı, fena halde çuvalladı.an itibarı ile din-ulus vb. devlet yapısı (olur mu demeyin, devlet işleyişine hamaset, dini duygular vb.katılırsa her şey olur, iyi bir şey olmaz ama) ile ekonomik çöküntü halini birlikte yaşatıyorlar bize. daha düne kadar "Türk diye bir ırk yok" diyenlerin sırtını sıvazlayanlardan, şimdi milliyetçi dersler :yeah alıyoruz, yerseniz börek de var.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

bu arada, din ve vicdan özgürlüğü nedir, diye uzun uzun yazmak lazım. ben şunu bilirim, yaşamım boyunca kimsenin namaz kılmasının engellendiğini görmedim, duymadım. tabi dış hatlar terminalini önünde ve caddenin ortasında kısmı hariç. neden, ibadet için camilerin, mescitlerin var olmasına rağmen, amaç şov olunca ortalık acayip oluyor. :bye

Geri
Üst Alt