selodonanım
Aktif Üye
- 4 Ara 2017
- 248
Söylemiştim ama siyaset 2 kardeşi bile birbirine kırdırır. Şu 3 günlük dünyada birbirinizi üzmeyin.
Çok şükür içimizde ayrı görüşlere sahip olsa da birbirini kırmayacak insanlar var artık. Saygı çerçevesinde görüş bildiriyoruz sadeceSöylemiştim ama siyaset 2 kardeşi bile birbirine kırdırır. Şu 3 günlük dünyada birbirinizi üzmeyin.
Kılışdar küs de, karşı taraftakiler can ciğer kuzu sarması mı?Kılıçdaroğlu bile kendi özkardeşiyle siyasetten ötürü küs. Ammavelakin insan, küs giden kardeşini toprağa verdiğinde ne acılar yaşar. O vakit dünyevi işlere lanet yağdırır. Ama iş işten geçmiş olur.
Bu memlekette vakti zamanında sağ-sol çatışmasında, nice insanlar kardeş katili oldu.
Anlaşılan batı yakasında değişen birşey olmamış.
Ben kimseyi kıracak şeyler yapmıyorum çok şükür, çünkü kişilerle işim yok, kimseye de kırılmıyorum çünkü kendimi biliyorum...Söylemiştim ama siyaset 2 kardeşi bile birbirine kırdırır. Şu 3 günlük dünyada birbirinizi üzmeyin.
Hiç kusura bakma ama siyaset sözkonusu olduğu zaman hoşgörü hiçbir zaman olmaz. Sadece diğer siteler için demiyorum. Bu site için de geçerli.Kılışdar küs de, karşı taraftakiler can ciğer kuzu sarması mı?
Ben kimseyi kıracak şeyler yapmıyorum çok şükür, çünkü kişilerle işim yok, kimseye de kırılmıyorum çünkü kendimi biliyorum...
Yani, herkesin evinin önünü süpürmesi gibi bir şey. Evinin önünü süpüremeyenlerin, başkasına pis dediği bir sistem adam olmaz.
Adem Abi, İsveç'ten şovla hasta getirmeyi zaten eleştirdiğim için onu geçiyorum.metinmert
Selamlar. Hükümetin geçmişten beri en büyük hatası, cumhuriyet tarihinde olmadığı kadar büyük bir bölünmeye neden olmasıdır.
Hükümet iyi bir şey yapmıyor mu?
Mutlaka ki yapıyordur ancak bu ülkeye ve ülke vatandaşlarının tamamına değil.
Sizin iki evladınız olsun, bu evlatlara 20 sene boyunca ayrı bir tutum sergileyin.
Sizin düşündüğünüz gibi düşünen evladınıza yağdırın, mevki makam verin, tüm salam sucuk (ihaleler) ona yedirin, bu evde demokrasi var diye her yerde söyleyin ama evde sadece sizin dediğiniz olsun, diğer evladınızı sırf DÜŞÜNCELERİNİ söylediği için kömürlüğe kapatın ve ona sürekli olarak SEN TERÖRİSTSİN de çünkü o seni eleştirdi. Aç bırak, diğerine verdiğini ona verme, sadece bayram günleri (seçimlerde) bir evlâdın daha olduğunu hatırla ve ŞOV yapmak için konu komşu görsün diye saçını okşa seviyormuş gibi yap.
Şimdi size karşı iki bakış açısı vardır.
Bir taraf sizin için der ki "ölürüm ben senin yoluna" e ölür tabi çünkü sen evin reisi olmazsan bu arpalık kesilir zaten alıştığı düzen bozulduğu için açlıktan ölür o nedenle ona bakarsan sen her şeyi çok iyi yapıyorsundur.
Diğer tarafa sorsan sen diktatörün önde gidenisindir zira 20 sene boyunca bu tarafa baskı zulüm ve açlık dışında bir şey sunmamışsındır.
Şimdi bu iki evlat bir gün aynı anda hasta olduğunda sen sırf doktora haber verdin diye bu hastalık sürecini iyi yönetmiş mi oluyorsun bu durumda, hayır yani sen haber vermesen konu komşu verirdi zaten
Şimdi burada sırf eleştiri olsun diye de yazmak istemiyorum ama, hükümetin derdi işi gücü şov.
Nezle olan vatandaşı İsveçten KAMERALAR ve iyi bir senaryo eşliğinde, parasını vatandaşın ödediği devlete ait uçak ile gelip alan hükümet madem süreci çok iyi yönetiyor da İrandaki 300 tır şoförü kardeşimiz neden halen sefalet çekiyor orada?
Ne Oldu mesela irandan iyi PR çıkmaz diye mi düşündüler sizce?
Bu size yukarıda anlattığım o basit senaryonun bu gün yaşanan gerçek hali.
Yani bu hükumet 20 sene önce nasıl ki 1 sana, 3 bana, yok sana politikası güdüyordu ise, bu gün de aynı politika devam ediyor.
1 yandaşa, 3 bana, yok diğerlerine.
Arkadaş ben istemezmiyim şuraya "Helal olsun vallahi kapı gibi hükümetimiz var çok şükür, bizim sırtımız yere gelmez" demeyi ?
Evet tamam kabul, sırtı yere değmeyenler var ama bu ülkenin yaklaşık %40 lık kesiminin iki omuzu da yerde ne yazık ki.
Ve ben o %40lık kesimin içerisindeyim.
Bu olayın sadece maddi kısmı.
Bu işin bir de manevi tarafı var.
ATATÜRK düşmanlığı
Din sömürüsü
Yasakçı zihniyet
Kısıtlanan özgürlükler ve daha saymak istesek neler neler..
Yukarıda ne yazdım?Hiç kusura bakma ama siyaset sözkonusu olduğu zaman hoşgörü hiçbir zaman olmaz. Sadece diğer siteler için demiyorum. Bu site için de geçerli.
Gördüğünüz gibi daha şimdiden 1 fire verdi site. Bu daha da artacaktır. O zaman da iş işten geçmiş olacak. Herkes birbirine dargın olacak. Bunu öngörebiliyorsun değil mi?
A partisi C partisi hepsi kendi menfaatlerini düşünüyor. Devletin malı deniz yemeyen keriz felsefesi hepsinde var. Hiçbiri masum değil. Şu parti böyle yapmaz diyenin aklını karışlarım.
Yukarıda filler tepişiyor. Olan karıncalara oluyor.
Türkiye'de bahsettiğin şartlar hiç olmayacağı için siyaset konuşmak anlamsız dedim en başından beri. Dediğim yere geldinizYukarıda ne yazdım?
Herkes evinin önünü süpürmeli dedim... Şartlar oluşmadan bir şeyleri yapmaya soyunmak mümkün değildir.
Bilgi, kültür, eğitim, ahlak, saygı, empati, meziyet, iman yoksa zaten insanca yaşam da olmaz, tartışma da...
?