Mevzular (Siyaset)

Aragorn Çevrimdışı

Aragorn 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,892
48
Ba'de harabül basra... Adam kaç tahinde gelmiş bakınız. İş ayyuka çıktıktan sonra bu dediğiniz. Tarifeli uçaklar dolu geldi hep en çok vakanın görüldüğü New York'tan forumda da yazmıştım bunu.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Evet dediğim tarihlerde gelenler karantinaya alınmadı. Amerika'dan gelen Zülfü Livaneli mesela... Üstelik testi pozitif çıktığı halde saklıyor. On dört gün kuralına uymadan ülkede fink atıyor.
Mesajınızda tarih vermediğinizi farketmenizi umarım, sonuçta umreden gelenler de, başka yerlerden gelenler de devletimiz tarafından karantinaya tabi tutuldu ya da tutulmadı, bizi batırırsa bu ayrımlar batıracak, keşke bahsettiğiniz hatalar yapılmasa daha erken müdahale edilse daha az can kaybımız olsaydı, ben gene de özellikle sağlık çalışanlarımızın insan üstü gayreti yüzünden İtalya ve İspanya ve Abd gibi olmadığımızı düşünüyorum ve son olarak sürecin başında sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin daha doğru olabileceğini söylüyorum, dünyada bizim dışımızda tek bir ülke yok hafta sonları karantina uygulayıp hafta içi tıkış tepiş servislerde işe gidip gelen, 1.3 milyar nüfuslu Hindistan bile genel karantina ilan etti. Bir an önce bu beladan kurtulmak dileğiyle hepimize sağlıklı günler dilerim.

metinmert Çevrimdışı

metinmert

Aktif Üye
13 Mar 2019
243
"ülkemiz salgın konusunu iyi götürdü" . şaka mısınız arkadaş?
Evet iyi götürüyor. Şu ana kadar hiç yoğun bakım kapasitesi üzerine çıkılmadı. Hastalar hiç bir güvencesi olmasa bile ücretsiz tedavi ediliyor ve hastaneler yeterli. Bunda milletimizin de sağ duyusu etkili. Mesela çok acil olmadıkça hastaneye gitmiyorlar. Tedavisi yarım kalanlar bile evinde sabırla bekliyor. Anadolu'daki çoğu hastane aile sağlık merkezleri bile boş normal zaman yoğunluğunun yarısı bile yok. İtalya İspanya hasta seçti solunum cihazı için. Bunun bir sürü örneği var. İşsiz kalan vatandaş isyan etmiyor vs. Ben demiyorum ki bu başarı sadece iktidarındır. Ama elbette sağlığa yapılan yatırımlar tıp geçmişimiz vs pek çok etken de var. Ama kesin olan bir şey varsa o da koca koca devletlerin çuvalladığı bu süreçte evet biz pek çoğuna göre başarılıyız.
AK Partili değilim oy vermedim vermem de. Siz kendi kafanızdan bir şablona oturtmuşunuz beni yersiz ve alaycı bir üslupla ona göre cevap veriyorsunuz.

Domestos Çevrimdışı

Domestos 

Süper Üye
3 Tem 2018
4,206
51
Genel ve kalıcı olarak sokağa çıkma yasağı ilan edemezler... Ülke tüketim ekonomisi ile ayakta duruyor. 3 liralık akaryakıttan 3 lira, 80 liralık arabadan 120 lira 10 kuruşluk elektrikten 5 kuruş vergi, har(a)ç vs alacak ki, rahat içinde israf yapsınlar. Haramzadelere yeni ve ballı ihale verebilsinler.

* * *

Milletin sağlığı hiçe sayılarak avm leri açalım, bayramda fink atalım, yazın tatil yapalım derdinde şerolar... :sopa1

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,497
bu arada partimi de yazayım;MHP:ok:ok:ok
ama ince bir ayrıntı var ve AKP birlikte olan partinin başkan zihniyeti de değildir!

hala o iyidir bu iyidir v.s demek,resmen AKP nin tarafı olmak demektir! bu işte ve daha önceki tüm illet
virüs v.s benzeri işler de bizim hükümetlerimiz maalesef iyi değillerdi,ancak burada tek fark özellikle
bu son illet çok fena vurmaktadır! gereken tedbirlerde de geç kalınmıştır,hadi bunu da geçtim adamları
şimdi adeta hala ve de ısrarla ayakta alkışlama da bir o kadar vahim durumdur:hayir

ayrıca hükümetler ne iş yaparlar ki! yaw bütün bunları tabiki onlar yapacaktır asli işleri budur çünkü!
sankim ulufe dağıtır misali veya bunlardan başka adamlar yokmuş gibi davranmak veya yaparsa
bunlar yapar v.s demek de bir o kadar saçma şeydir,işleri budur ve "yapmak zorundalar"

ilk çuvallama Umre den dönenler de oldu,çünkü adamlar S.Arabistan ile ciddi bir işbirliğine gitmedikleri gibi
sormak bile akıllarına gelmemiştir! ilk oradan geldiği gibi gün gibi aşikar ve Mekke de ilk önlemler
alındığı vakit bizimkiler "yok-bize gelmez" havasında idiler,bu arada bu illet de aslında ordan değil özellikle
Çin ve o çevre ülkeler Müslümanları ile,S.Arabistana gelmiştir ve dolayısıyla bizimkilere oradan geçip
buraya gelmiştir! adamları S.Arabistan kanallarını bile izlemedikleri aşikar!

diğer yandan bazı sivri zekalıların yok Amerikadan gelmiş/geliyor lafı da daha komik bir tanımlama olmuş(ilk
günler den bahsediyorum!!) ne karşıt medya ne yandaş medya ne de hükümet işin başın da her bir şey de çuvalladılar!
şimdi kimse kimseye bok atmasın,herkes suçludur! baş suçlu da Hükümetin ta kendisidir ve bir diğer komiklik ise
hala adamları savunanlar vardır!

atlarımız ne demiştir; "bir illet bin nasihattan evladır" ama bizim hazretler bir değil on illet yeseler hala aynı!

gercekrambo Çevrimdışı

gercekrambo 

Süper Üye
2 Şub 2020
1,778
Evet iyi götürüyor. Şu ana kadar hiç yoğun bakım kapasitesi üzerine çıkılmadı. Hastalar hiç bir güvencesi olmasa bile ücretsiz tedavi ediliyor ve hastaneler yeterli. Bunda milletimizin de sağ duyusu etkili. Mesela çok acil olmadıkça hastaneye gitmiyorlar. Tedavisi yarım kalanlar bile evinde sabırla bekliyor. Anadolu'daki çoğu hastane aile sağlık merkezleri bile boş normal zaman yoğunluğunun yarısı bile yok. İtalya İspanya hasta seçti solunum cihazı için. Bunun bir sürü örneği var. İşsiz kalan vatandaş isyan etmiyor vs. Ben demiyorum ki bu başarı sadece iktidarındır. Ama elbette sağlığa yapılan yatırımlar tıp geçmişimiz vs pek çok etken de var. Ama kesin olan bir şey varsa o da koca koca devletlerin çuvalladığı bu süreçte evet biz pek çoğuna göre başarılıyız.
AK Partili değilim oy vermedim vermem de. Siz kendi kafanızdan bir şablona oturtmuşunuz beni yersiz ve alaycı bir üslupla ona göre cevap veriyorsunuz.
"AK Partili değilim oy vermedim vermem de. " :bye

metinmert Çevrimdışı

metinmert

Aktif Üye
13 Mar 2019
243
"AK Partili değilim oy vermedim vermem de. " :bye
Kişi kendinden bilir işi.

Kimseye kendimi ispatlama gibi bir derdim yok. Fakat düşüncelerim akıl ve niyet okuma alışkanlığına sahip olanlar tarafından çarpıtılmasın diye siyasi duruşumu açıklamak istiyorum. Sözlerime inanıp inanmamak sizin bileceğiniz iş.
İlk ve son oyumu lisedeyken doksanlı yılların sonuna doğru dünyayı değiştireceğimi sanarak on iki yıl yaşadığım İstanbul'da kullandım. O günden bu güne kadar da bir seçim hariç oy kullanmadım. Bundan sonra da kullanmayacağım. Fakat kendimce siyasilerin doğru yanlış yönlerini tartışırım. Her ne kadar vatan millet din devlet kurtarmaya tövbeliysem de dayanamayıp yine konuştuğum oluyor.
Sağlık konusunda iktidarı evet övdüm. Bunun beni AK Partili yaptığını söyleyenler için buyurun başka alanlardaki görüşlerim: Eğitim konusunda ülke tarihinin en büyük çuvallamaları yaşandı yaşanmaya devam ediyor. Dış politikada çok büyük yanlışlar yapıldı. Eski mücahitler müteahhit oldu. Yolsuzluklar yapıldı yapılıyor. Ekonominin başına geçen damat, liyakatsiz insanların nasıl iş başına getirildiğinin adeta zirvesi oldu. Çoğaltmak mümkün.
Neden oy kullanmadığım konusunda açıklama yapmayacağım zira anlatsam da herkes anlamaz. Gereksiz uzar tartışma.

Son düzenleme:
Domestos Çevrimdışı

Domestos 

Süper Üye
3 Tem 2018
4,206
51
Kişi kendinden bilir işi.

Kimseye kendimi ispatlama gibi bir derdim yok. Fakat düşüncelerim akıl ve niyet okuma alışkanlığına sahip olanlar tarafından çarpıtılmasın diye siyasi duruşumu açıklamak istiyorum. Sözlerime inanıp inanmamak sizin bileceğiniz iş.
İlk ve son oyumu lisedeyken doksanlı yılların sonuna doğru dünyayı değiştireceğimi sanarak on iki yıl yaşadığım İstanbul'da kullandım. O günden bu güne kadar da bir seçim hariç oy kullanmadım. Bundan sonra da kullanmayacağım. Fakat kendimce siyasilerin doğru yanlış yönlerini tartışırım. Her ne kadar vatan millet din devlet kurtarmaya tövbeliysem de dayanamayıp yine konuştuğum oluyor.
Sağlık konusunda iktidarı evet övdüm. Bunun beni AK Partili yaptığını söyleyenler için buyurun başka alanlardaki görüşlerim: Eğitim konusunda ülke tarihinin en büyük çuvallamaları yaşandı yaşanmaya devam ediyor. Dış politikada çok büyük yanlışlar yapıldı. Eski mücahitler müteahhit oldu. Yolsuzluklar yapıldı yapılıyor. Ekonominin başına geçen damat, liyakatsiz insanların nasıl iş başına getirildiğinin adeta zirvesi oldu. Çoğaltmak mümkün.
Neden oy kullanmadığım konusunda açıklama yapmayacağım zira anlatsam da herkes anlamaz. Gereksiz uzar tartışma.
sizin gibi düşünenlere aşağıdaki soruyu soruyorum hep... :hmm
Sevdiğin arkadaşın senden borç para istiyor, kıramıyorsun veriyorsun, ya kumar oynuyor ya pavyonda yiyor parayı, senin ailen bir şey istiyor ama arkadaşına verdiğin borç para yüzünden alamıyorsun. Aldığı borcu da ödemiyor...

Ayda bir iki ayda bir böyle devam ediyor ve senin aile düzenin bozuldu bozulacak, bu arkadaşına borç vermeye devam eder misin?

metinmert Çevrimdışı

metinmert

Aktif Üye
13 Mar 2019
243
sizin gibi düşünenlere aşağıdaki soruyu soruyorum hep... :hmm
Soruya cevabım hayır. Fakat soruyla düşüncelerim arasında bağ kuramadım.

Kastınız şuysa birilerine oy kazandırmak ya da kaybettirmek umurumda değil. Zira zaten oy gözümde değersiz bir şey kime giderse gitsin. Hatta bazen diyorum madem değersiz kullansam da olur. Çünkü farkı yok. Mesela ben oy verseydim de sonuç değişmeyecekti.
Bana diyorlar ki herkes senin gibi düşünürse şöyle olur böyle olur. Kimseye bunu empoze etmiyorum. Kaldı ki seçime katılım ormanlarımız çok yüksek. Yüzde seksenin altına düşmüyor. Avrupa yüzde elliyi yakalasa yüksek sayıyor.

Son düzenleme:
Domestos Çevrimdışı

Domestos 

Süper Üye
3 Tem 2018
4,206
51
Soruya cevabım hayır. Fakat soruyla düşüncelerim arasında bağ kuramadım.
Benim de cevabım hayır oluyor normal olarak, fakat bu soruya hayır dedikleri halde bambaşka argümanlar ortaya koyanlar da az değil...

* * *

Aradaki bağ şu, sağlık konusunda hep övdüm dediğiniz için o soruyu sordum...

Bu iktidar ne yaparsa yapsın benim için çoktan bitmiştir savunulacak bir yanı olsa bile örnekteki arkadaşa neden borç verilmezse bu hacı abilere de yağmurlu havada su yok...

Nazarımda, 2011 yılında kredileri bitmiştir.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
metinmert metinmert

Selamlar. Hükümetin geçmişten beri en büyük hatası, cumhuriyet tarihinde olmadığı kadar büyük bir bölünmeye neden olmasıdır.
Hükümet iyi bir şey yapmıyor mu?
Mutlaka ki yapıyordur ancak bu ülkeye ve ülke vatandaşlarının tamamına değil.

Sizin iki evladınız olsun, bu evlatlara 20 sene boyunca ayrı bir tutum sergileyin.

Sizin düşündüğünüz gibi düşünen evladınıza yağdırın, mevki makam verin, tüm salam sucuk (ihaleler) ona yedirin, bu evde demokrasi var diye her yerde söyleyin ama evde sadece sizin dediğiniz olsun, diğer evladınızı sırf DÜŞÜNCELERİNİ söylediği için kömürlüğe kapatın ve ona sürekli olarak SEN TERÖRİSTSİN de çünkü o seni eleştirdi. Aç bırak, diğerine verdiğini ona verme, sadece bayram günleri (seçimlerde) bir evlâdın daha olduğunu hatırla ve ŞOV yapmak için konu komşu görsün diye saçını okşa seviyormuş gibi yap.

Şimdi size karşı iki bakış açısı vardır.
Bir taraf sizin için der ki "ölürüm ben senin yoluna" e ölür tabi çünkü sen evin reisi olmazsan bu arpalık kesilir zaten alıştığı düzen bozulduğu için açlıktan ölür o nedenle ona bakarsan sen her şeyi çok iyi yapıyorsundur.

Diğer tarafa sorsan sen diktatörün önde gidenisindir zira 20 sene boyunca bu tarafa baskı zulüm ve açlık dışında bir şey sunmamışsındır.

Şimdi bu iki evlat bir gün aynı anda hasta olduğunda sen sırf doktora haber verdin diye bu hastalık sürecini iyi yönetmiş mi oluyorsun bu durumda, hayır yani sen haber vermesen konu komşu verirdi zaten :alala

Şimdi burada sırf eleştiri olsun diye de yazmak istemiyorum ama, hükümetin derdi işi gücü şov.

Nezle olan vatandaşı İsveçten KAMERALAR ve iyi bir senaryo eşliğinde, parasını vatandaşın ödediği devlete ait uçak ile gelip alan hükümet madem süreci çok iyi yönetiyor da İrandaki 300 tır şoförü kardeşimiz neden halen sefalet çekiyor orada?

Ne Oldu mesela irandan iyi PR çıkmaz diye mi düşündüler sizce? :alala

Bu size yukarıda anlattığım o basit senaryonun bu gün yaşanan gerçek hali.

Yani bu hükumet 20 sene önce nasıl ki 1 sana, 3 bana, yok sana politikası güdüyordu ise, bu gün de aynı politika devam ediyor.

1 yandaşa, 3 bana, yok diğerlerine.

Arkadaş ben istemezmiyim şuraya "Helal olsun vallahi kapı gibi hükümetimiz var çok şükür, bizim sırtımız yere gelmez" demeyi ?

Evet tamam kabul, sırtı yere değmeyenler var ama bu ülkenin yaklaşık %40 lık kesiminin iki omuzu da yerde ne yazık ki.
Ve ben o %40lık kesimin içerisindeyim.
Bu olayın sadece maddi kısmı.

Bu işin bir de manevi tarafı var.

ATATÜRK düşmanlığı
Din sömürüsü
Yasakçı zihniyet
Kısıtlanan özgürlükler ve daha saymak istesek neler neler..

Geri
Üst Alt