Mevzular (Siyaset)

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,497
boşverin bu lafları beyler,bir an önce seçim olsun da şu herifler bir güzel gitsinler,sürekli değişik şeyler
üzerinden gündem yaratılıp dolar şu kadar benzin şu kadara gelinmemesi için böyle hikayeden laflar ile
hükümete de fazlaca bulaşılmadan gidiliyor! medya sağolsun!

Adem hoca sen bunları Cübbeli ye sorsana yaw en güzel cevaplar onda :haha1
bunları soransan "neci" olduğunu da şak diye söyler hazret,başka kanallarda var bunların hepsi "alim" insanlar
yaw bunlar felaket aşmışlar biz çok ciddi cahil kalmışız

benzine zam geliyormuş.... kapatın böyle başlıkları filan!
döviz şu kadar olmuş...bu başlık bizi bozar yaw zinhar kapatılmalı!

zam mam filan kapatılırsa böyle başlıklar al sana siyaset yasağı olur,kimse bunlara saracak bir şey bulamaz
ve kırgınlıklar filan da olmaz,zaten memleket güllük-gülistanlık,tam gülistanlık olur forum:hoba1

birileri de benim laflarımı beğenmeyip yok alay ediliyor yok maytap geçiliyor yok ciddiyet den uzak gibisinden
laflar ediliyor,ülen küfür etmediğime şükredin:kas

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
boşverin bu lafları beyler,bir an önce seçim olsun da şu herifler bir güzel gitsinler,sürekli değişik şeyler
üzerinden gündem yaratılıp dolar şu kadar benzin şu kadara gelinmemesi için böyle hikayeden laflar ile
hükümete de fazlaca bulaşılmadan gidiliyor! medya sağolsun!

Adem hoca sen bunları Cübbeli ye sorsana yaw en güzel cevaplar onda :haha1
bunları soransan "neci" olduğunu da şak diye söyler hazret,başka kanallarda var bunların hepsi "alim" insanlar
yaw bunlar felaket aşmışlar biz çok ciddi cahil kalmışız

benzine zam geliyormuş.... kapatın böyle başlıkları filan!
döviz şu kadar olmuş...bu başlık bizi bozar yaw zinhar kapatılmalı!

zam mam filan kapatılırsa böyle başlıklar al sana siyaset yasağı olur,kimse bunlara saracak bir şey bulamaz
ve kırgınlıklar filan da olmaz,zaten memleket güllük-gülistanlık,tam gülistanlık olur forum:hoba1

birileri de benim laflarımı beğenmeyip yok alay ediliyor yok maytap geçiliyor yok ciddiyet den uzak gibisinden
laflar ediliyor,ülen küfür etmediğime şükredin:kas
Abi sen bu modunda kal lütfen, diğeri çok agresif :kop

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,497
İlk önce seçmen kendisini düzeltecek ki, siyaset ona göre şekillensin. Körü körüne takım tutar gibi, parti tuttuğunuz sürece bu ülke herzaman geri kalacak.

Siyasette balık baştan değil kuyruktan kokar.

valla ben Fenerliyim 6 yaşından beri ve de mezara kadar böyle gider aynen:haha

körü körüne Fener yaw

ama siyasi parti dedinmi orada duracaksın ve körü körüne dedinmi ahan da bugünkü uçurulan Türkiye olursun:hayir
körü körüne parti zinhar olmaz,Futbol Takımı olur ama:kiskis

Domestos Çevrimdışı

Domestos 

Süper Üye
3 Tem 2018
4,206
51
Maalesef siz tek taraflı bakıyorsunuz. Benim gibi çift taraflı bakabilirseniz olabilir. :hihi

Herkes beni A partili diye sanıyor. Fakat yorumlarımdaki ince ayrıntıları görenler öyle olmadığımı çok iyi biliyor. Benim tüm partilere karşı alerjim var. Çünkü onlar FİL. Bizler KARINCA.

Görüyorsunuz partiler kendi menfaatleri olduğunda, kendi seçmeninin bile tepkisini çekecek uygulamalar ve koalisyonlara yanaşıyor. :oku
Sen haklısın!!

selodonanım Çevrimdışı

selodonanım 

Aktif Üye
4 Ara 2017
248
90lardan beri birçok kriz gördüm 30 seneyi aşkın. Çeşit çeşit partiler başa geldi ama hiçbiri ülkenin derdine derman olamadı. 50-60-70-80li yıllarda da değişen birşey olmadı. Ben ümidi kestim. Tek ümit AB'ye girip, ortak para birimine geçmek. Bu olursa hükümetler kendi kafasına göre para basamaz, kontrol altında olurlar.

Esasında hiçbir hükümet AB'ye girmek istemedi. Nedeni de devletin malı deniz olmasından dolayı :hihi

gercekrambo Çevrimdışı

gercekrambo 

Süper Üye
2 Şub 2020
1,778
sanıyorum eleştiriyi kabullenmeme sorunu olduğu halde dayanamadım, yazacağım: akp'den önce, bu kadar alenen afedersiniz, keriz yerine konulmuyorduk. gizli saklı yapılıyordu, dümen yapılacaksa. ama 20 yıla yaklaşan iktidarları öyle bir kibir yükledi ki akp'ye, sakınmaya gerek bile duymuyorlar. en basit örneği şu son yıllarda ballı devlet ihalelerini alan şirketler. ama bunu yazsak, vatan haini, din düşmanı oluyoz aniden ... :bye

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
sanıyorum eleştiriyi kabullenmeme sorunu olduğu halde dayanamadım, yazacağım: akp'den önce, bu kadar alenen afedersiniz, keriz yerine konulmuyorduk. gizli saklı yapılıyordu, dümen yapılacaksa. ama 20 yıla yaklaşan iktidarları öyle bir kibir yükledi ki akp'ye, sakınmaya gerek bile duymuyorlar. en basit örneği şu son yıllarda ballı devlet ihalelerini alan şirketler. ama bunu yazsak, vatan haini, din düşmanı oluyoz aniden ... :bye

Ehliyetsiz araba dahi kullanamadığınız halde, gerekli diploması olmadan Cumhurbaşkanı olunan ülkemizden mi bahsediyorsun :kiskis

gercekrambo Çevrimdışı

gercekrambo 

Süper Üye
2 Şub 2020
1,778
Ehliyetsiz araba dahi kullanamadığınız halde, gerekli diploması olmadan Cumhurbaşkanı olunan ülkemizden mi bahsediyorsun :kiskis
hocam bu mevzuların başlangıcı, tonton'un "anayasayı bir kere delmekle bir şey olmaz" sözü ve bunun ardından yaptıklarıydı. böyle bir yaklaşımı gelişmiş bir ülkede yapsanız, sizi değil siyaset yapmak, meclis binasına 100 metreden fazla yaklaştırmazlar.

selodonanım Çevrimdışı

selodonanım 

Aktif Üye
4 Ara 2017
248
Herşeyin bir sonu var. Yıkılmaz denen nice partilerin seçim barajına takılıp boğulduklarını gördük.

Sorun gitmeleri değil, yerine gelenlerde farklı olmadı. Ümitsizliğin sebebi bu.
Bilmediğimiz bir tarihte elbette bu kısır döngü sona erip düzlüğe çıkacağız. Ama o zamanı şu 3 günlük dünyada görebileceğiz mi?

gercekrambo Çevrimdışı

gercekrambo 

Süper Üye
2 Şub 2020
1,778
Herşeyin bir sonu var. Yıkılmaz denen nice partilerin seçim barajına takılıp boğulduklarını gördük.

Sorun gitmeleri değil, yerine gelenlerde farklı olmadı. Ümitsizliğin sebebi bu.
Bilmediğimiz bir tarihte elbette bu kısır döngü sona erip düzlüğe çıkacağız. Ama o zamanı şu 3 günlük dünyada görebileceğiz mi?
yerine kimse gelmedi henüz. 2002 den beri ülkenin tepesine musallat olan parti tek başına iktidar. iyi bir şey olunca "ak parti yapar" kötü bir şey olunca "cehape zihniyeti" sözün özü chp iktidar olsun da, senin dediğini yapacaklar mı görelim.
not: akp asgari ücreti arttırmak niyetinde değildi, bayramlarda emekliye ikramiye verme niyetinde de değildi. bu olumlu işleri chp'den sebep yapmak zorunda kaldı örneğin. bir de "sol iktidarlar şöyle, sol iktidarlar böyle " yazıp çizenler var. sol ülkemizde hiç bir zaman iktidar olamadı. ne chp soldur, ne dsp. bu nedenle böyle saçmalıklar uyduranları akla ve mantığa davet etmek istiyorum. :cay

A Çevrimdışı

Alperentoy

Süper Üye
12 Nis 2019
647
Daha mahallesindekileri, hadi azıcık genişleteyim, yaşadığı şehirde hangi kökten insanlar yaşar, kültürü, değer yargıları nelerdir, tanımayan bilmeyen bizlerin yapacağı yorumlar ne kadar geneli kapsayabilir? Biraz ileri gideyim dünyadaki coğrafyada yerini dilmediğimiz ülkelerin değer yargıları, öncelikleri nelerdir bilmeyen bizler. Biraz daha ileride hepimizin (dünyada) evine giren petrol türevi ürünleri üreten glabal şirketlerin amacları, politikalarını bilmeyen bizler. Daha yukarıda isimlerini dahi bilmediğimiz yeryüzünde yaşayan bizlere göre bututların üzerinde yaşayan bu şirketlerin sahipleri aileleri ve bunların amaçları ve ulaşmak için uyguladıkları politikaların farkında olamayan bizler.

Ama o kadar çok egolarımız varki yada o kadar küçük dünyamız varki, asla dışına çıkmak istemiyor, asla o dünyamıza beğenmediğimiz kimseyi almak istemiyoruz. Hayatın içinde para nedir? desem daha parayı tarif edemeyen (tam ve gerçek anlamını) insanlar paradan ahkam kesiyor. Kelimelerin anlamlarını karıştırılıp demogoji yapmaktan vazgeçilmiyor. Aslında insanlar konuşarak kendilerini ve seviyelerini anlatır. Ama anlatabildiği sadece ve sadece anlattığının anladığı kadardır.
Saygı duymam tahammul ederim diyen anca tahammulu hakediyorum demiş olur ki başlangıçta daha kaybetmiş olur, sonradan söyleyeceği sözlerin dinlenmesini engelleyeceğinden haklılığını bile yitirmiş olur.

Hz. Ali (R.A.) Derki,
Söyleyinceye kadar siz ona hükmedersiniz, söyledikten sonra o size hükmeder.

Not :Para olmayan (hayali) oluşturulmuş değerdir. Karşılığı olmayan birşeydir shirbazları ne derse o olur. İnsanlara olmayan para kredi adı altında bolca dağıtılıp borçlandırılır, faiz adı altında emeği elinden alınır. Bu döngü hayatı boyunca devam ettirilir üstelik algı yönetim ile. Bak falanca bunu almış çek krediyi sen de al, bak yeni modeli çıkmış çek krediyi değiştir sende al.... Ya bu paranın (global olan) sahibi kim. Kim bu sihirbazlar. Bu elimizdeki parayı versek bize karşılığında ne verebilecekler hayali olmayan. İşte konuşmaya çalıştığımız politikalara bile direkt etkisi çok büyük bu kavram...
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Şimdi ben hayatımda hiç bıyık bırakmadım, sakal da buna keza öyle. Hayatımda hiç bir siyasi partinin kapısından içeri girmedim. Boru paça kot pantalon ve penye tshırt ve mevsime göre uzun veya kısa kollu gömlek giyerim. Kırmızı - Yeşil - Siyah - kahverengi vs spor ayakkabılarım vardır, kafama eserse bira içerim, arada bir kadeh rakı içerim ki muhtemelen senede 3-5 dir bu ama geçen seneye kadar hiç aksatmadan cumalarıma gider, orucumu tutardım, birçok kişinin bildiği üzere halen kuran okurum ama İncil de okurum. Mesela ben şimdi neci oluyorum?
Hocam bence (arfcı) arafta demir atmış gibi duruyorsun. Fazla takılma orada hayatta pause tuşu yoktur.

Not: Mesaj değiştirme barajı nedeniyle ayrı yazmış oldum.

Son düzenleme:
selodonanım Çevrimdışı

selodonanım 

Aktif Üye
4 Ara 2017
248
yerine kimse gelmedi henüz. 2002 den beri ülkenin tepesine musallat olan parti tek başına iktidar. iyi bir şey olunca "ak parti yapar" kötü bir şey olunca "cehape zihniyeti" sözün özü chp iktidar olsun da, senin dediğini yapacaklar mı görelim.
not: akp asgari ücreti arttırmak niyetinde değildi, bayramlarda emekliye ikramiye verme niyetinde de değildi. bu olumlu işleri chp'den sebep yapmak zorunda kaldı örneğin. bir de "sol iktidarlar şöyle, sol iktidarlar böyle " yazıp çizenler var. sol ülkemizde hiç bir zaman iktidar olamadı. ne chp soldur, ne dsp. bu nedenle böyle saçmalıklar uyduranları akla ve mantığa davet etmek istiyorum. :cay
Sen son 20 yıldan bahsediyorsun. Ben 70 yıldır değişen birşey olmadı diyorum. :kiskis

gercekrambo Çevrimdışı

gercekrambo 

Süper Üye
2 Şub 2020
1,778
Sen son 20 yıldan bahsediyorsun. Ben 70 yıldır değişen birşey olmadı diyorum. :kiskis
neye göre, kime göre? niye 70 yıl? neyse, madem 70 yılı nirengi noktası seçmişsiniz, ona göre yazayım: 70 yıldır ülkemizi sağ iktidarlar yönetmiştir. aşırı sağ, orta yolcu sağ, demokratik olmaya çalışan sağ, dinci sağ ve akp. akp apayrı bir sosyolojik olay. milli görüş gömleği falan diye geldiler, karun gibi oldular. :bye

Geri
Üst Alt