Mevzular (Siyaset)

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,497
Bir gün herkes Fenerli olacak!
yaw bunu diyen kimdi:kiskis

bu heriflerin akıllarına öyle şeyler gelirki,şeytan bile yolunu şaşırır yaw

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
hocam birincisi, sağ partilerin memleketi getirdikleri hal ayan beyan ortadayken, sağ partileri başarılı bulmak akılla izah edilemez. ikincisi, abd ve benzerlerinin ülkemizi o zamanki demir perdeye karşı kalkan olarak kullanma niyetleri ve eylemleri nedeniyle ülkemiz 1940-50 lerden itibaren sömürge tipi yönetilmektedir maalesef. cia falan kol gezer, kontrgerilla falan kol gezer. faili meçhul cinayetler alışılmış hale gelmiştir. tam sömürge, muz cumhuriyeti halleri. böyle bir anti-demokratik ortamda solun iktidara gelebilmesi ağzıyla kuş tutabilme yeteneğine bağlıdır. "asgari ücreti arttıracaklarmışşş, cehape zihniyetiiii" nidaları meydanlarda asgari ücretliler tarafından yuhalanmıştır. daha ne anlatayım. kendisine bu kadar düşman bir halk yoktur. kendi yararını hiç bir zaman düşünmemiştir ülkemzi vatandaşları. halka hizmet etmesi amacıyla var olan "devlet" kutsal kabul edilmiştir . tam komedi de vatandaşı olduğumuzdan trajedi oluyor.

1969 yılında ve o yıllarda sürekli çıkan sağ sol olaylarında sağ görüşlü hükumetin Amerikan yanlısı politikalarına karşı çıkan ve TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE yi savunan sol görüşlü gençlik, o dönemde de yine ne yazık ki polis ile anlaşamazdı zira genelde şöyle bir mantık vardır halk üzerinde (Temmuzdan sonra bu görüş değişti bana göre o ayrı konu) Polis hükumetin, Asker ise DEVLETİN gücüdür. O nedenledir ki o dönem yine bu günlerde olduğu gibi hep terörist ilan edilen sol görüşlü gençlik Üniversitelerde çıkan olaylarda polise Fruko Gazoz diye bağırırken, Asker geldiğinde ise ''Ordu Gençlik el ele, Amerika HERGELE'' sloganları atarlardı.

Bu ülkede sağı solu ortası hangi görüşten ve hangi dönemden olursa olsun hiç bir hükumet masum değildir.

Ülkesinin TAM BAĞIMSIZ olmasını isteyen gençleri asan zihniyet hangi zihniyet olursa olsun, o zihniyete lanet olsun.

73 Doğumlu olmam nedeniyle elbette ki bunlar gerek Asker olan babamın anlattıkları ve gerekse okuduklarımdan aklımda kalanlardır. Ancak 79-80 li yıllardan ise aklımda olan ve bu gün halen gözümün önünde canlanan o karşıt görüşlülerin sokaktaki çatışmaları ve aralarında kalmama ramak kalmış olmam, Silahla vurulan gençlerden birisi ile aramda 7-8 metre mesafe olması ise ayrı bir acı hatıradır benim için.

Şiddet içeren ve insan haklarının ihlal edildiği Hiç bir dönemin, darbeler dahil olmak üzere savunulacak tarafı olmasa da, çok kez yazdığım üzere tarihi mutlaka dönemin koşulları ile yargılamak/değerlendirmek gerekiyor.

Sanırım bu sohbet konusunda bir kardeşimiz 80 ihtilalinde neler çekildiğini yazmıştı, evet haklıydı tabi ki yazdıklarında lakin sorgulanması gereken asıl temel kavramlar farklı değilmiydi?

Darbeye neden olanların hiç mi suçu yoktu? 60 ların sonlarına doğru başlayıp 80 de ihtilal ile son bulan bir durum demek, ülkede 10 yıl ortalaması ile çatışmaların durmadığı bir dönem demektir. 10 yıl veya yakın veya fazla sürede bunu sona erdiremeyen siyasi iktidarın bunda hiç mi günahı yoktu? Amerikan güdümüne girerek darbeye zemin hazırlayan dönemim iktidarının hiç mi suçu yoktu?

Bu gün Amerikaya karşı çıkan görüşte olan arkadaşların aynı zamanda Deniz Gezmiş gibi gerçek vatan sevdalılarına terörist gözü ile bakması anormal bir durum değil mi ve aslında yıllardır ülkemizde oynanan BÖL PARÇALA YÖNET taktiklerinin farklı senaryolar ile bugün bile halen uygulandığı görülemiyor mu?

SAĞ SOL
ALEVİ SÜNNİ
TÜRK KÜRT
DİNCİ CUMHURİYETÇİ

Kavramlar farklı olsa da temel amacın hep aynı olduğu görülmüyor mu? Amerikanın bu oyununa günün iktidarı ülkeyi ortadan ikiye bölecek söylemlerin ardını arkasını kesmemekle destek olmuyor mu?

Şimdi iktidar yanlısı dostlar diyecek ki ''İşte reisi o yüzden seviyoruz çünkü amarigaya kafa tutuyor, israilin ağzının payını veriyor, yaşasın uzun adam''

Peki abi, ne diyeyim :)

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
şimdi bizi kurtaracak olan şu; Petrol fışkıracak ve Gaz da fışkıracak,geri çok kolay
ayrıca hükümetlere filan da ihtiyaç yok,Muhtar bile olsa ben razıyım:haha
şimdiki tipler gibi adamlar olacağına hiç olmasın yaw
Petrol fışkırsa ne olacak Can abim?

Bu zeka ile hükumet petrol fışkıran 300 milyon değerinde kuyuyu yandaş müteahhite işlesin diye 3 milyona satacak, 80 milyon varil kapasiteli kuyu için 130 milyon varillik gelir garantisi verecek, Petrol alana 5 lira iken petrol almayana vergi olarak 3 lira ödeme çıkacak, olan yine bize olacak.

Aman abi sus lütfen petrol metrol çıkmasın :kop

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,497
o zaman basacağız bunların mıçına tekmeyi yaw
bunlar kim kardeşim,bunların artık esamesi okunmayacaktır!
bir de gerçek bir HALK ın içinde oluduğu idari yapı
onun için Muhtar dedim:hoba1
herifler bir ara "cumhur" filan diye laflar ettiler,ülen nerede cumhur???

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Kandırıldık, yanlış yaptık versiyon 3.977.978

itiraf.png

gercekrambo Çevrimdışı

gercekrambo 

Süper Üye
2 Şub 2020
1,778
Adem kardeşim, (benden küçükmüşsün, ne yapayım :bye ) 12 eylül darbesinin asıl ve en önemli sebebi çoğalan sendikalaşma,işçi, emekçilerin örgütlülüğüydü. yoksa sağ-sol kavgası diye bir şey zaten yok. sol özgürlük ve eşitlik istiyor, buna karşı olanlar abd gizli servislerini liderliğinde sola karşı cephe kuruyorlardı. gerek "din elden gidiyor gerekse de "gominiztler bizi kesecek" uydurmasyonlarıyla özel kamplarda yetiştirilen tosun (!) lar ortalığı karıştırıyorlardı. konuya ilgi duyan varsa , 80 öncesi işçi grevlerine karşı neler yapıldığını araştırabilir. sağ hareket diye öne sürülen gençlerin , fabrika kapılarında grev yapan işçilere neler yaptıklarını hatırlayan bilir.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
"gominiztler bizi kesecek" uydurmasyonlarıyla özel kamplarda yetiştirilen tosun (!) lar ortalığı karıştırıyorlardı.
Bu gün de ''Su faturalarını pkk lılar kesecek'' diyorlar. Demek ki değişen bir şey olmamış.

Bu arada, forumda ''Abi'' diyeceklerimin çoğalması kadar beni mutlu eden bir şey olmaz abicim.

Mutluluktur benim adıma :ok

teraspy teraspy emmiiiii, nerelerdesin ses ver ara sıra, bak yarın arayacağım yoksa. :rant

Abi diyince aklıma geldin bizi Alo abi :kiskis

Sanırım A Alperentoy da benden büyük :alala

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Diyanet işleri başkanlığı, sizce aşağıdaki açıklamaya destek çıkar mı dostlar?
(Cumhuriyet TV resmi hesabından kopyala yapıştır yapılmıştır)

Akit Tv’de yayınlanan “İNANAN GENÇ” programında konuşan Dünya Hafızlık Eğitim Derneği Başkanı Mesut Özdemir: Bir insan, gerçekten hanımını çok özlemiş dayanamamış iftara kadar beklemiş orucunu hanımıyla da açabilir.

Muhtemelen işgüzar birisi soru sormuştur da oradan çıkmıştır bu konu yoksa bu sarıklı cübbeli abilerin uçkurdan başka düşündükleri şeyler de vardır elbette diye avutuyorum kendimi.

İftar soframızda bir tek kadın eksikti o da oldu çok şükür. Yapmayın Allah aşkına yahu. Çıkın şu güzel dinin içinden defolun gidin artık..

''Sakız oruç bozar mı hocam'' dan, ''İftarı karımla açsam olur mu hocam'' lara geldik.

Domestos Çevrimdışı

Domestos 

Süper Üye
3 Tem 2018
4,206
51

Akit Tv’de yayınlanan “İNANAN GENÇ” programında konuşan Dünya Hafızlık Eğitim Derneği Başkanı Mesut Özdemir: Bir insan, gerçekten hanımını çok özlemiş dayanamamış iftara kadar beklemiş orucunu hanımıyla da açabilir.

Muhtemelen işgüzar birisi soru sormuştur da oradan çıkmıştır bu konu yoksa bu sarıklı cübbeli abilerin uçkurdan başka düşündükleri şeyler de vardır elbette diye avutuyorum kendimi.

İftar soframızda bir tek kadın eksikti o da oldu çok şükür. Yapmayın Allah aşkına yahu. Çıkın şu güzel dinin içinden defolun gidin artık..

''Sakız oruç bozar mı hocam'' dan, ''İftarı karımla açsam olur mu hocam'' lara geldik.
Şeytan; bunlarla uğraşmayı bırakmıştır herhalde... Çünkü, onun bile aklına gelmeyecek işlerle uğraşıyor gafiller.

İyi ki, bunlarla aynı dine mensup değilim...

B Çevrimdışı

baran5454 

Süper Üye
14 Kas 2019
559

Yok hocam dediğin gibi gelmemiş maalesef :) Sigarayla oruç açılır mı sorusuna daha açıklayıcı örnek olsun diye bunu vermiş. :haha

Geri
Üst Alt