Mevzular (Siyaset)

Domestos Çevrimdışı

Domestos 

Süper Üye
3 Tem 2018
4,206
51
Sitede siyaset konusu olsun mu olmasın mı diye başlık açıldı. Fakat konu direk siyasete kaymış. :kiskis Adem Helvacı Adem Helvacı Bence SMS onay şartı getirin, herkes rahatça siyaset yapsın.
Ülke güllük gülistanlık ve biz durduk yere yorum yazıyoruz yani... Siyaset demiyorum çünkü herhangi bir siyasi parti veya oluşumu tasvip etmiyorum.

selodonanım Çevrimdışı

selodonanım 

Aktif Üye
4 Ara 2017
248
Ülke güllük gülistanlık ve biz durduk yere yorum yazıyoruz yani... Siyaset demiyorum çünkü herhangi bir siyasi parti veya oluşumu tasvip etmiyorum.
Siyaset konuşulmasın demiyorum ki, SMS onaylı üyeler tartışsın diyorum. Böylelikle trolleri engellemiş oluruz. Neden SMS onaylı olmasından rahatsız oldunuz anlamadım.

Domestos Çevrimdışı

Domestos 

Süper Üye
3 Tem 2018
4,206
51
Siyaset konuşulmasın demiyorum ki, SMS onaylı üyeler tartışsın diyorum. Böylelikle trolleri engellemiş oluruz. Neden SMS onaylı olmasından rahatsız oldunuz anlamadım.
Rahatsız olduğumu nereden çıkardınız? Sms onayını yapmış biri neden rahatsız olsun?

Üye trollük yapıyorsa uyarı yapılır anlamaz bu uyarıdan muhtemelen, basarsın banı.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,497
abi sen de bunları yapacak para nerede?? yani Türkçesiyle şu dur para mara yok kardeşim!
ben de para olmadığını zaten cümle alem biliyor!

"yüklenici" firmalar+finansörler+kontrol firmalar(bunlar yabancı dır-hele de dış finans kullanılacaksa)sonra gelsin
Bankacılar ki bunlar da Filmin esas oğlanlarıdır! otururlar önce kendi aralarında(Devlet hariç)sonra projelerini
koyarlar masaya,bizimkiler den birileri de imzayı çakar Reis beyden onayı aldıktan sonra(bu arada bazı tipler de
devreye girecektir ki bunlarda bu işten pay kapan görünmezler olarak:cool)

senin paran yoksa cebinde sana böyle malı böyle yapacaklardır ve tahsilatı de böyle yapacaklardır,yani ne zannediyordunuz acaba???

filim içinde filim değil,bir sürü filmler çekiliyor,senin "öz paran" yoksa!
ama paran varsa mok gibi bu defa tam tersi oluyor,herifler sana yalvara geçip amannnn bize bir iş çıkar diyorlar sen de kırdıkça kırıyorsun
fiyatlarını,ama şimdi herifler bizi kırıyorlar hatta gebertiyorlar,dövseler yine iyi yaw:sopa1

sonuca gelirsem,ben yapılan işe bakıyorum,bunlar gerekli(bana göre)kimilerine göre;yaw ne gerek var bunlara diyebilirler!

ancak şu gerçek vardır;paran yoksa ve de bir şeyler yapacaksan,o zaman tavizlerini de vereceksin

geriye şu soru kalıyor;peki bu pazarlıkların ne kadarı ülke yararına oldu-oluyor??
örneğin şu kadar araç garantisinin ne kadarı olmalıydı veya kaç sene sürecekti veya 10 sene yerine neden
20 sene garanti verildi gibi teknik/ekonomik sorular olur/olacaktır!

bilen beri gelsin bile diyemiyorum ki,yok abi yaw para mara bittik elde bir mok kalmadı sürekli taviz taviz

siz Dua edin yakında Hacizciler gelmesin kapımıza yaw:deli1
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

yaptıkları borçları kendi ceplerinden ödeseler sıkıntı yok. bizim cebe yüklenmeleri can sıkıyor.

hooop ağır olun yaw,herifler tabi ki bana-sana çıkartacaklar faturaları,diğerleri yolcu biz hancıyız
parayı hancı öder:haha
ötekisi en fazla ceketini alır gider
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

yaw beyler sizler iyimisizin acaba?

nereden çıktı şu "Siyaset" lafları valla sinir oluyorum???

ne alakası var siyasetle,yaw "Faturayı ben ödüyorum" tabi ki soracağım hem de her bir şeyi!
hoş, soruyorum ama kime,nerede abi bu asıl adamlar?? gören bilen beri gelsin ülen bu millet
öde öde bitrimedik gitti bu borçları,üstelik kimse bana bir şey sormuyor,önüme faturayı koyuyor
ve öde geç diyor

abi bu memleket de dolaylı vergi oranı %72/74 be yaw
Japonya da ise %5 ama herifler bu çok para diyorlar,yaw herifler tam sopalık,ülen bizde neredeyse hepsini
biz ödüyoruz(4/3 gibi) USA/Canada da yine böyle herifler paso küfür ediyorlar sonra Trump a ülen o zaman
gel TR de yaşa bakalım nasılmış:haha
buralarda da yaklaşık %5/6 gibi yaw bu çoktur diye ağlıyorlar,abi tam sopalık bunlar:sopa1

Son düzenleme:
Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Sitede siyaset konusu olsun mu olmasın mı diye başlık açıldı. Fakat konu direk siyasete kaymış. :kiskis Adem Helvacı Adem Helvacı Bence SMS onay şartı getirin, herkes rahatça siyaset yapsın.

Her görüşten siyasi görüş olsun ve herkes fikrini ve savunduğu değerleri yazsın istiyorum ancak trollerle uğraşmak istemiyorum o nedenle size katılmakla birlikte Sota Sota kararını verene kadar ben yorum yazmıyorum, benim de kendi kararım bu. :ok

Trol konusuna da açıklama getirmek isterim.

Bu forumda siyasi görüşü sağdan, soldan, ortadan, ortanın sağından, ortanın solundan, milliyetçi, aşırı milliyetçi, dinci, aşırı dinci, komün yanlısı, Liberal, Kapitalist düzen yanlısı, Emperyalizm savunucuları, Demokratlar herkesin görüşüne saygım var.

Bu forum düşünce devşirme mecrası değil, kimse kimseye fikrini empoze etmeye çalışamaz. Ancak fikir savunmak da bunu dayatmak olarak kabul edilmez.

Despotizm yanlıları ve Monarşizm sevdalıları bu mecradan uzak dursunlar yeter zira yukarıda saydığım görüşlere sahip olan hiç bir bireyim Despotizmi ve Monarşik sistemi kabul edeceğini düşünmüyorum.

İşte trol dediğimiz kişiler ise hiç bir siyasi görüşün aslında sevdalısı veya savunucusu değil de, Siyasal islamcıların kiraladığı kalemler olarak yazanlardır.
Siyasal islam diyorum zira bu gün hükmedenler onlar.

Yarın Cumhuriyetçiler veye Milliyetçiler iktidara geldiğinde onların verdiği kiraya göre bu mecralarda yazanlar yine troldür ve yine şeref yoksunudur gözümüzde.

Yani burada bu gün mevcut iktidarı savunan yazıları yazan herkesi trol olarak nitelendirmenin de doğru olmadığını düşünüyorum.

Yukarıda belirttiğim gibi çok yazarız ve çizeriz, Akp Mhp Chp SP İyi vs tüm kardeşlerimizle çok sohbet eder, istişare eder ve memleket meselelerini masaya yatırırız ancak ben bu koşullarda yazmayı ret ediyorum.

Ukalalık olmasın ancak sizlerin de benim de, zamanımız da klavyemiz de kıymetli. Geçmişte bu forumda ve yine DH de tecrübe ettiğimiz üzere beğenmediği görüşe hakaret etmek için iki tık ile üye olup gelip yazıp kaçan karaktersizlere ayıracak vaktim/vaktimiz yok diye düşünüyorum.

Bu nedenle bu sohbetler SMS onaylı, belli mesaj sayısı veya özel statüye sahip kişiler ile yapılmalı. Bunun dışında (Olabilir mesaj sayısı düşüktür ancak biz bu üyemizi tanıyor olabiliriz, statü veririz) kişiler ile bu polemiklere girmeyi doğru bulmuyorum zira kimse kusura bakmasın maçta dengeler de eşit değil herkesin bildiği üzere.

Domestos Çevrimdışı

Domestos 

Süper Üye
3 Tem 2018
4,206
51
Bana göre trollük "var olan bir gerçeği, var olmayan argümanlarla yokmuş gibi göstermeye çalışmaktır"

Yani, mecazen kördür, cahildir ve iftira atma potansiyeli vardır, çoğu da bu potansiyeli kullanmaktan çekinmez.

Misalen; bu ülkeye korona belasını reyiz getirdi deyip bunu ispata çalışmak gibi

Misalen; bu ülkede terör örgütünün palazlanmasını kılışdar sağlamıştır demek gibi.

Anlayana tabi. ?

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,497
ülen artık bu ikisine de(yukarıdaki 2 misal örneğinde olduğu gibi) inanalar varmıdır diye sorsam
valla ikisine de aynen inananlar çıkar:haha

halbuki ülen o kadar değil diyebilecğeimiz bir sorun için bir takım insanlar doğrudur bu örnekler der!
bu kadarmı cahiliz yoksa bu kadarmı kendimizi bilmem ne sanıyoruz??

öyle adamlar var ki başlarına taş yağsa kalkıp,Kılıçdaroğlu yağdırdı diyecekler dir!
öyle tipler var ki onlar da buna sebeb olarak Reis beyi işaret edeceklerdir!

yaw şu SMS onayını ben yapamadım gitti:kiskis

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
ülen artık bu ikisine de(yukarıdaki 2 misal örneğinde olduğu gibi) inanalar varmıdır diye sorsam
valla ikisine de aynen inananlar çıkar:haha

halbuki ülen o kadar değil diyebilecğeimiz bir sorun için bir takım insanlar doğrudur bu örnekler der!
bu kadarmı cahiliz yoksa bu kadarmı kendimizi bilmem ne sanıyoruz??

öyle adamlar var ki başlarına taş yağsa kalkıp,Kılıçdaroğlu yağdırdı diyecekler dir!
öyle tipler var ki onlar da buna sebeb olarak Reis beyi işaret edeceklerdir!

yaw şu SMS onayını ben yapamadım gitti:kiskis
Abi bildiğim kadarı ile ben de onaysımızm :kop

Diğer konuda ise kesinlikle varlar abi bunu iktidar partisine gönül vermiş arkadaşlar da inkâr etmeyecektir sanırım :)

Geri
Üst Alt