shrapci' Alıntı:
Hocam zaten servisten zor zar bilgi aldim cok fazla konusmadilar sizler sayenizde öğreniyoruz. Bakalim sonuç ne olacak sizleri tekrar bilgilendirecegim. Hocam klima isitmasini nasil diyorsunuz dereceyi yere koydum taban su anda 24 .1 derece
Azizim kötü değil kesinikle, malınızı da kötülemek değil amacım lütfen yanlış anlaşılmasın lakin şu an benim zemin ısım 22.2, Sehpa üstündeki derecem 24.1 derece, klimam 23 dereceye setlenmiş halde hemde on/off ARÇELİK klima.
Şu sebeple yazdım bunu, Günümüz koşullarında sistemi inverter olan HER MARKA HER KLİMA size bu sonuçları verir zaten zira teknolojisi bu yönde dizayn edilmiştir. Sorun şu ki ME MHI DAIKIN vs tarzı klimalara daha yüksek bedel ödenmesinin sebebi, kısmen daha az yaksın, Çok daha yüksek KONFOR sunsun ve uzun ömürlü olmasının istenmesidir.
Birinci seçenekte itirazım yok, tabi ki kısmen daha tasarruflu cihazlar, lakin bu tasarrufun bedelini satın alım maliyetleri yüksek olduğu için peşin peşin tahsil ettiklerinden dolayı ben tercih etmiyorum
Daha çok KONFOR sunmasını bekliyoruz ki bu KONFOR dan kasıt öncelikli olarak SES, daha sonra kumanda işlevleri ve filtre özellikleri vs gibi beklentiler oluyor ki şahsi olarak bunlara zerre kadar önem vermem zira size çok güzewl avrupai isimler ile kıçıkırık bir karbon filtreyi 200TL fark ile satmış oluyorlar ki aynı karbon filtreyi ben 15 TL ye alabiliyorum zaten
Uzun ömür konusunda asla itirazım yok, daha kaliteli malzeme ile yapılan üretim neticesi daha uzun ömürlü oluyorlar lakin ben satın aldığım teknolojinin TEKNOLOJİK ÖMRÜ nedeniyle bunu tercih etmiyor ve ucuz ürünleri alıp 5-6-7 yıl kullanıp atmayı veya halen çalışıyorsa satp değiştirmeyi tercih ediyorum.
44 yaşındayım ve hayatım boyunca bu strateji ile yaşadım hiç de zararını görmedim. Evde iki klimam var, Geçen ay elektrik faturam 102 TL geldi ki çay kahve makinesi fön makinesi HER GÜN çamaşır bulaşık bizde eksik olmaz. Karı koca titizlik var evde biraz, Bulaşık makinesi sürekli hijyen 70 derecede çalışır gerisini siz düşünün artık :kıskıs:
Yani ucuz değil de kaliteli klima alsaydım bu fatura 102 değil de 90TL olacaktı azizim ne değişecekti ki başka? Ayda 12TL az elektrik yaksın diye gidip yüksek bedellere klima almayı düşünmedim hiç.
Bakınız asla ama asla eleştiri değil bu yazım, Klimanızı iyi günlerde güzel güzel kullanmanızı can_ı gönülden diliyorum Allah şahittir. lakin ben beklentilerimi yüksek tutmam hiç bir üründen, ve böylece de hayal kırıklığına uğramam. Eğer sizin evinizdeki klima LG BEKO VESTEL ARÇELİK vs olsaydı bu ses için ''Abi normaldir yaaa zaten kaçliralık mal'' der geçerdiniz,
Sorun şu ki bahsi geçen klimalarda bu ses yok, fakat siz rahat etmek için daha yüksek bedeller ödemenize rağmen bu derte sahip oldunuz. GREE MİDEA AUX vs üretimi klimalara bakın bu ses yoktur, Bu markaların hiç birisi de tüketicilerine ''Piyasada satılan sprey kullanmışsınız, klimanızın yatay kanat çeneside bu yüzden kırılmış'' demezler, lakin size paylaştığım linklerde bunun söylenmiş olduğunu bu markada görüyorsunuz.
İşte bu nedenle ben inanın kasmam hiç bir şeyi, olduğu kadar, olacağı kadar der bırakırım kişisel hayatımda, Lakin forum için yaptığım incelemelerde kılı kırk yararım o ayrı konu.
Özetlemek gerekirse azizim, ısıtma verileriniz güzel, lakin lütfen yanlış anlamayınız da bırakın o kadarını yapsın bari
:
Tekrar tekrar afınıza sığınarak yazdım tüm bunları