MB130 v4-v5 Yeni Yazılım

hangisinde memnun kaldınız ?

• 5.7.28.0

• 5.7.20.0

• 5.28.7.0

• 5.28.7.4

• 5.34.1.4

• 5.35.2.0

• 5.35.4.0

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
F Çevrimdışı

firok33715

Aktif Üye
19 Şub 2020
231
Yeni yazılımı bende kurdum ve bu sefer gayet hızlı yüklendi ve tv kendiliğinden açıldı. 5.7.20.0 dan geçişte baya sürmüştü işlem nedense :)

M Çevrimdışı

Muratcil

Aktif Üye
24 Ocak 2018
66
Bugun yazılımı sorunsuz bir sekilde yukledım.gozlemledigim tek fark keskinlik artışı olmuş.tv 49ud8200 modelidir.herkese hayırlı aksamlar

S Çevrimdışı

serhattin

Yeni Üye
26 Ara 2019
19
44
43ud8470 için son 5.34 olan sürümü yükledim. Renk olarak biraz daha iyi geldi sdr ve hdr olarak renkler biraz daha iyi

C Çevrimdışı

chaos knight

Aktif Üye
26 Şub 2019
141
Yüklenir tabi ki. Garanti dışı kalmaz.

5.7.20'den geçtiğim için, 5.28.x.x yazılımında olduğu gibi keskinlikte ve detaylarda bariz bir artış var. Ama 5.28.x.x yazılımından geliyorsanız çok fark hissetmeyebilirsiniz. Bunun dışında çok da detaylı inceleme fırsatım olmadı. Biraz kullandıktan sonra bi'şeyler söylemek daha sağlıklı olur.
Merhaba, ben de ses seçeneklerinde herhangi bir değişiklik var mı merak ediyorum. 5.28.7.4 te ses ayarlarındaki efektlerin hiç birisi çalışmıyordu. Ne dolby digital ayarlarındaki film, haber gibi seçenekler ne de dolby kapatılıp açılan dts tru surround çalışıyordu. Bendeki oled tv yi soundbar ile kullanıyorum. Soundbar hdmi ile bağlı ve arc üzerinden kullanıyorum. Daha önceki Toshiba da dts tru surround açılınca çok fark ediyordu. Ancak bahsettiğim sürümde hiç bir fark yok. Ses efektlerinde herhangi bir farklılık var mı acaba? Birde dolby vision parlak modda film modu kapanmıyor. Bunu da deneyebilirseniz çok sevinirim. Teşekkür ederim.

EXcomZkko Çevrimdışı

EXcomZkko 

Süper Üye
13 Nis 2018
1,109
Merhaba, ben de ses seçeneklerinde herhangi bir değişiklik var mı merak ediyorum. 5.28.7.4 te ses ayarlarındaki efektlerin hiç birisi çalışmıyordu. Ne dolby digital ayarlarındaki film, haber gibi seçenekler ne de dolby kapatılıp açılan dts tru surround çalışıyordu. Bendeki oled tv yi soundbar ile kullanıyorum. Soundbar hdmi ile bağlı ve arc üzerinden kullanıyorum. Daha önceki Toshiba da dts tru surround açılınca çok fark ediyordu. Ancak bahsettiğim sürümde hiç bir fark yok. Ses efektlerinde herhangi bir farklılık var mı acaba? Birde dolby vision parlak modda film modu kapanmıyor. Bunu da deneyebilirseniz çok sevinirim. Teşekkür ederim.

Merhaba, bahsettiğiniz ses efektlerinin çalışmaması sorunu 5.7.28'de vardı, ama 5.28.7.4'te (veya bir öncekinde, net hatırlayamadım) çözülmüştü. Doğal olarak bunda da hepsi düzgün şekilde çalışıyor.

Dolby Vision Parlak modunda MEMC kapanmama sorununa bakmam mümkün değil. Anakartım MB130S olduğu için o özellik komple olarak yok. Ama şunu da söyleyeyim, MB130E'lerde MEMC fonksiyonunu profil dosyalarından modlayıp komple kapatsak bile; DV Parlak moduna geçince aynı şekilde açılıyor (Bunu Fransa'dan yazan bir arkadaşla detaylı olarak denedik) O bakımdan bunun bilerek yapılmış bir tercih olduğunu ve core update ile kapanmasının zor olduğunu düşünüyorum. Yine de bir deneyin derim.

C Çevrimdışı

chaos knight

Aktif Üye
26 Şub 2019
141
Merhaba, bahsettiğiniz ses efektlerinin çalışmaması sorunu 5.7.28'de vardı, ama 5.28.7.4'te (veya bir öncekinde, net hatırlayamadım) çözülmüştü. Doğal olarak bunda da hepsi düzgün şekilde çalışıyor.

Dolby Vision Parlak modunda MEMC kapanmama sorununa bakmam mümkün değil. Anakartım MB130S olduğu için o özellik komple olarak yok. Ama şunu da söyleyeyim, MB130E'lerde MEMC fonksiyonunu profil dosyalarından modlayıp komple kapatsak bile; DV Parlak moduna geçince aynı şekilde açılıyor (Bunu Fransa'dan yazan bir arkadaşla detaylı olarak denedik) O bakımdan bunun bilerek yapılmış bir tercih olduğunu ve core update ile kapanmasının zor olduğunu düşünüyorum. Yine de bir deneyin derim.
Herhalde Hanto nickli arkadaş Fransız olan. Bu forumu ona ben tavsiye etmiştim. Kendisinde Toshiba Oled var. Son yazılımı ben göndermiştim kendisine. Aynı dertten ikimizde muzdaribiz. Siz TV'nin hoparlörünü mü kullanıyorsunuz? Yoksa harici ses sistemi var mı arc üzerinden kullandığınız?

EXcomZkko Çevrimdışı

EXcomZkko 

Süper Üye
13 Nis 2018
1,109
Herhalde Hanto nickli arkadaş Fransız olan. Bu forumu ona ben tavsiye etmiştim. Kendisinde Toshiba Oled var. Son yazılımı ben göndermiştim kendisine. Aynı dertten ikimizde muzdaribiz. Siz TV'nin hoparlörünü mü kullanıyorsunuz? Yoksa harici ses sistemi var mı arc üzerinden kullandığınız?

Evet, o arkadaştı. TV hoparlörünü kullanıyorum.

C Çevrimdışı

chaos knight

Aktif Üye
26 Şub 2019
141
yokoono yokoono EXcomZkko EXcomZkko F fikoloji
Do you know if it's posible to turn off all HDR (HDR, DV...) on the TV ?
Thanks you all
Hi Hanto, i hope you are OK. I think you did not solve the problem. If you have money to spend on Apple TV 4K, ı advice you to buy it. Because Apple tv 4K has an option to send signal to tv whatever you want. For example, if you want to use your tv only on SDR mode, just arrange apple tv 4k to send SDR signal to your tv. When you do this, Netflix or amazon prime app on apple tv just send SDR signal , even if content is HDR or Dolby Vision. That is why i purchased APPLE TV 4K. I hope this solution can fit you.

Geri
Üst Alt