MB130 v4-v5 Yeni Yazılım

hangisinde memnun kaldınız ?

• 5.7.28.0

• 5.7.20.0

• 5.28.7.0

• 5.28.7.4

• 5.34.1.4

• 5.35.2.0

• 5.35.4.0

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
U Çevrimdışı

ugurguner45

Yeni Üye
29 Ağu 2019
13
47
Genel itibariyle bu versiyonu beğendim. Ayrıca bir özelliğini keşfettim. Belki bir çok kişi biliyordur ama ben keşfetmemiş olanlar için anlatayım. BLUETOOTH özelliği ile sesi kablosuz olarak kulaklığa verebiliriz. Ses bağlantısı menüsüne girip etkin duruma getirdikten sonra çevredeki Bluetooth cihazları arıyor ve bulduğuna onaylayinca bağlanıyor. Harici ses sistemlerinde Bluetooth özelliği olanlar kablosuz bağlantı yapabilirler bu sekilde.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ugurguner kardeş bende 49ud8200 var banada buğün güncelleme geldi ama yüklemedim akıllı kumanda derken neyi kasteddin acaba anlayamadım?

15892829457291085235274.jpg
burdaki favori tuşu (yıldız içindeki 1)

F Çevrimdışı

firok33715

Aktif Üye
19 Şub 2020
231
Gizlilik menüsündeki HbbTV özelliğini kapatınca tv daha akıcı ve hızlı tepki vermeye başladı. Zaten hiç kullanmıyordum o sağ alt köşede çıkan kırmızı tuşa bas zımbırtısını :)

EXcomZkko Çevrimdışı

EXcomZkko 

Süper Üye
13 Nis 2018
1,109
Burada bazı arkadaşlar 5.34 sürümlü yazılımın TV'yi ağırlaştırdığını yazmışlardı. Dün bunu Netflix'te yaşadım ve 5.28.7.4 yazılımına döndüm.

Bu yazılımla TV bariz şekilde hızlandı. Özellikle tuşa bastıktan sonra ilk tepki verme süresi çok azaldı. 5.34'lü yazılımda görüntü parlaklığı bir tık daha yüksek gibiydi, ama göz ardı edilebilir bir durum.

Hemen arkasından burada belirtildiği gibi 5.34 yazılımı online olarak geldi. Bir de oradan yüklesin deyip okey'ledim. TV yine o ağır çalışma, geç tepki verme durumuna geri döndü. Yani söylendiği gibi son yazılımda bir ağırlaştırma sıkıntısı mevcut. En son 5.28.7.4 yükleyip güncelleme özelliğini devre dışı bıraktım.
Yalnız Vestel de online göndereceği yazılımı rakip firmaya seçtirmiş herhalde. Alkışlamak istiyorum buradan.

F Çevrimdışı

firok33715

Aktif Üye
19 Şub 2020
231
Vestel'in smart center uygulamasını telefona kurup tv'yi kontrol edebiliyorum fakat aynı uygulamayı pc'de bluestacks programından yükleyip denediğimde nedense tv'yi bulmuyor uygulama. Oysaki pc de tv de aynı wifi ağına bağlı :hmm

A Çevrimdışı

Atillaklnc

Yeni Üye
16 May 2020
6
35
Merhabalar, ben de vestel 43ud8380 model tv var. Hafta ici gelen yazılımı onay vererek güncelleme yaptım. Güncellemeden sonra wireless display uygulamasi donma yapmaya başladı. Servisi aradım gelen eleman başka bir yazılım yükledi ancak donma sorunu gitmedi. Şuanda yüklü olan yazılım v.5.28.7.4. Telefon wi-fi ile bağlıyken donma sorunu çok bariz video izleyemecek kadar. Mobil ağla bağlanınca da yer yer donma oluyor ama wifideki kadar bariz değil. Aynı wi-fi telefon tv kombinasyonuyla wireless display 15 aydır sorunsuz çalışırken güncellemeden sonra bir anda hersey kötüye gitti. Servis de suçu ağ bağlantısına buluyor. Yardımcı olabilir misiniz bu konuda? Tv yi çoğunlukla wireless display için kullandığımdan su anda tv benim için çöp vaziyette. Kendi imkânlarımla ya da servisi zorlayarak daha eski bir yazılım yüklenmesini sağlasam bu sorun hallolur mu? Yardımcı olacaklara çok teşekkür ederim

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
Merhabalar, ben de vestel 43ud8380 model tv var. Hafta ici gelen yazılımı onay vererek güncelleme yaptım. Güncellemeden sonra wireless display uygulamasi donma yapmaya başladı. Servisi aradım gelen eleman başka bir yazılım yükledi ancak donma sorunu gitmedi. Şuanda yüklü olan yazılım v.5.28.7.4. Telefon wi-fi ile bağlıyken donma sorunu çok bariz video izleyemecek kadar. Mobil ağla bağlanınca da yer yer donma oluyor ama wifideki kadar bariz değil. Aynı wi-fi telefon tv kombinasyonuyla wireless display 15 aydır sorunsuz çalışırken güncellemeden sonra bir anda hersey kötüye gitti. Servis de suçu ağ bağlantısına buluyor. Yardımcı olabilir misiniz bu konuda? Tv yi çoğunlukla wireless display için kullandığımdan su anda tv benim için çöp vaziyette. Kendi imkânlarımla ya da servisi zorlayarak daha eski bir yazılım yüklenmesini sağlasam bu sorun hallolur mu? Yardımcı olacaklara çok teşekkür ederim
ilk sayfada eski versiyonlar mevcuttur, bir çok arkadaş son yazılım da yavaşlamalar olduğunu belirtmişti

A Çevrimdışı

Atillaklnc

Yeni Üye
16 May 2020
6
35
ilk sayfada eski versiyonlar mevcuttur, bir çok arkadaş son yazılım da yavaşlamalar olduğunu belirtmişti

Şu anda sondan bir önceki yazılım var tv de sanırım. Güncellemeler yapılmadan önce tv de hangi yazılım yüklüydü bunu bilme şansımız var mı acaba, yazılım geçmişi gibi. Ya da bu tvlerin fabrika çıkışında ilk yazılımı hangisiydi bunu bilebilir miyiz?

Ilk mesajınızda yazılımların qui menü için geçerli olduğunu söylemişsiniz. 43ud8380 qui menü sınıfına dahil midir? Kusura bakmayın konuya biraz yabancıyım.

Son düzenleme:
A Çevrimdışı

Atillaklnc

Yeni Üye
16 May 2020
6
35
Hocam dün eski sürüm güncellemelerden birini yüklemeye çalıştım, görüntü kayboldu mavi yeşil kırmızı beyaz ekranlar geliyor sırayla, full yazılım bunu düzeltir mı. Full yazilim talep sayfasında tv bilgilerini paylaştım.

U Çevrimdışı

ugurguner45

Yeni Üye
29 Ağu 2019
13
47
Hocam dün eski sürüm güncellemelerden birini yüklemeye çalıştım, görüntü kayboldu mavi yeşil kırmızı beyaz ekranlar geliyor sırayla, full yazılım bunu düzeltir mı. Full yazilim talep sayfasında tv bilgilerini paylaştım.
Benimde başıma gelmişti.

Geri
Üst Alt