YouTube oynatıyor mu dv? Oradan bakılabilirBende mb130 anakartta açtım Netflix olmadan nasıl test edebilirim
Kaça aldınız acaba? Mb 130s için olan son yazılım ve bir önceki yazılım çalışıyor bizim tvlerin anakartı mb130E olmasına rağmen Ben bir öncekini tavsiye ederim. Her ikiside soap opera effect'i kapatıyor. Ancak son yazılım öncekine göre yavaş. Ben 5.27 yi tavsiye ederim. Tv nin parlaklığı kontrast kalitesinden memnun musunuz?Teşekkürler. Evet, plazma sonrası yoluma ancak oled ile devam edebilirim diye düşündüğüm bir dönemde fiyatını hakeden bir seçim olduğunu düşünüyorum. Siz soap opera effecti kapatabildiniz sanırım değil mi? Televizyonu bozar mıyım diye cekiniyorum da.
Tabii tabii, kesinlikle eminim. Ve asla bir fark göremedim. Bundan da eminim.. Movie Sense önemli benim için. Çünkü tv smr 800 hz olduğu için, titreme ve iz olayı çok hissediliyor. Acaba Movie Sense içinde bulunan alt ayarlarda mı bir değişiklik var? 0x00000000 parametrelerinden bahsediyorum. Movie sense hakkında yardımınıza ihtiyacım var.Merhaba, DV için bildiğim kadarıyla lisans dosyaları eksik olduğu için, veya anakartlarda donanımsal bir fark olduğu için sonradan açma olayında sıkıntı yaşanıyor. Şu an için bilinen bir çözümü yok.
MB130E anakarta sahip olduğunuza emin misiniz?
Şöyle oldu, vatandan od9900 model almıştım 10 bin tl ye, servis kurdu ve olu piksel olduğunu gördük. Vestel de bunun uzerine o9900 gönderdi fabrikadan. Od9900 artik uretilmiyormuş. Ben de 10 bine 12 bin etiketi olan tv almış oldum.Kaça aldınız acaba? Mb 130s için olan son yazılım ve bir önceki yazılım çalışıyor bizim tvlerin anakartı mb130E olmasına rağmen Ben bir öncekini tavsiye ederim. Her ikiside soap opera effect'i kapatıyor. Ancak son yazılım öncekine göre yavaş. Ben 5.27 yi tavsiye ederim. Tv nin parlaklığı kontrast kalitesinden memnun musunuz?
Tabii tabii, kesinlikle eminim. Ve asla bir fark göremedim. Bundan da eminim.. Movie Sense önemli benim için. Çünkü tv smr 800 hz olduğu için, titreme ve iz olayı çok hissediliyor. Acaba Movie Sense içinde bulunan alt ayarlarda mı bir değişiklik var? 0x00000000 parametrelerinden bahsediyorum. Movie sense hakkında yardımınıza ihtiyacım var.
Bu tv servis:
Bu da movie sense açıldığı ama, çalışmadığı için kayan altyazılarda titreme boyutu:
Sizin durum biraz ilginç. MB130E anakartlı Türkiye'de satışı olan sadece OLED modeller var diye biliyorum. Onun dışında bu anakart modeline pek rastlanmıyordu?
Şimdi; bu MovieSense özelliğinin çalışabilmesi için anakartta ikinci bir görüntü işleme çipi (MFC) olması gerekiyor. Bu da MB130E ve MB130T modellerine oluyor. Sizin servis menüsünden baktığımızda anakart modeli MB130E görünmesine rağmen, MFC çipinin varlığını gösteren "MFC FW Version" kısmının karşısında "N/A", yani "yok" yazılı. Normalde burada MFC çipinin firmware sürüm kodunun görünmesi lazımdı.
Burada 2-3 farklı senaryoyla karşı karşıya olabiliriz;
1- Vestel üzerinde MFC çipi olmayan ucuz yollu bir MB130E anakart üretmiş.
2- Vestel yazılıma çipin firmware dosyasını eklemediği için çip çalışmıyor. (Böyle bir şey mümkün mü emin değilim)
3- TV'de MB130E anakart yok, oradaki bilgi hatalı.
Birinci ve üçüncü seçenek için yapılacak pek bir şey yok. İkinci seçenek için MovieSense özelliği olan bir modelin full yazılımı yüklenerek deneme yapılabilir. Kumanda, panel uyumsuzluğu gibi durumlar baya meşakkatli de olsa çözülebilir. Tabi bu firmware dosyası çipin içinde gömülü geliyorsa, yazılımın bu konuda bir etkisi yoksa yine işe yaramayacaktır.
Kşisel fikrime gelince, Vestel'in Hi-Level'a MB130E anakart koyacağını pek sanmıyorum. En kötü ihtimalle çipin olmadığı bir varyasyon vardır diye tahmin ediyorum. Ha benim böyle bir TV'm olsa uğraşırdım. ?
Bunun idrakındayım hocam, fakat bir çözüm bulmam şart. En külfetli hali ile, anakart değiştireceğim. Ama bu iş için yeterli bilgi birikimim yok. Amaç hareketli sahne performansı, fake reflesh rate ve memc...Ikisi cok farkli anakarttir ,mb230 vestelin cikardigi en yeni model anakarttir ve full yazilim sadece televizyonun seri numarassina özeldir.Ful yazilimi ayni anakarta sahip olan baska bir model tv ye yüklemek bile sorun yaratabilir.
Bunun idrakındayım hocam, fakat bir çözüm bulmam şart. En külfetli hali ile, anakart değiştireceğim. Ama bu iş için yeterli bilgi birikimim yok. Amaç hareketli sahne performansı, fake reflesh rate ve memc...
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Zira tv'yi film izlemek için aldım. Fakat hiç bir şekilde açmıyorum bile. Görüntüdeki hayaletlenmeye ve gecikme izine odaklanmaktan hiç bişey izleyemiyorum.
5.28.7.4 yazılımı bir önceki yazılım oluyor. Hızlı yazdığım için sürüm numarası hatalı olmuş. Son sürüm daha ağır maalesef. Kontrast oranı nın oled lerde genelde 85 in üstü olacak şekilde ayarlanması tavsiye ediliyor. Parlaklık değerini 50 altına düşürmeyin yoksa "black crush" denen karanlık sahnelerde detay kaybı yaşarsınız. Oled ışığı ise zevkinize ve bulunduğunuz ortamın aydınlatılmasına bağlı. Oled ışığını istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Bu değer kontrast ve parlaklık değerlerine etki etmediğinden renklerde bozulma oluşturmaz. Ancak parlaklık değeri rengin doygunluğunu değiştirir. O yüzden 50 olarak bırakılmalıdır.Şöyle oldu, vatandan od9900 model almıştım 10 bin tl ye, servis kurdu ve olu piksel olduğunu gördük. Vestel de bunun uzerine o9900 gönderdi fabrikadan. Od9900 artik uretilmiyormuş. Ben de 10 bine 12 bin etiketi olan tv almış oldum.
Konuya biraz cahilim, 5.27 dediğiniz bu konu icindeki ilk mesajda yer alan yazilim mi. Yani toolbox sürümü mü?
TV'yi karanlik ya da loş ortamda izliyorum. Konu uzmanı değilim ancak parlaklik ve kontrast bana fazlasiyla tatminkar geliyor. Kontrasti 70 parlakligi 40 li oled parkligini da 70 e yakin değerlerde tutuyorum.