Daha yeni nişanlıyım ,belki 3-4 haftalık veya en fazla 1 aylık
Bizim hanım (o zaman nişanlım),iş yerini aradı ve "alattin ,akşam yemeğine bize gel ,falan filan yemeği yaptım" dedi .Aha ,amma sevindim "tamam" dedim ,o akşam bizim eve gittim, sonra trene binip Basmane'de indim ,yavaş yavaş bizimkilere gidiyorum,camiinin oradan yukarı çıktım ,yürürken kulağıma müzik sesi geldi
,durdum dinledim,oradaki bir esnafa sordum "nereden geliyor bu müzik sesi" dedim ,soldaki binayı gösterdi "burada dönertaş düğün salonu var" dedi,gittim baktım kapıda iki kişi var ,beni sokmadılar içeri önce ,meğer roman düğünü imiş
O= onlar
B=ben
O- kimdensin ,kız mı oğlan mı
B-müziği kim çalıyor bakacaktım
O- abe,kemal abidir,sen kimlerdensin
güldüm ,
B-kemal abi arap kemal mi?
O-Nerden tanırsın kemali?
B-sen git ,havacı alo geldi de ona
Kişi içeri gitti,geldi ve ...
O- alo ,kemal abi gelsin dedi
B= tamam
Salona girdim ,kemal abi klavyede ,cıstak cıstak çalıyorlar,beni gördü kafasını salladı "hoşgeldin" anlamında, bende kalbime vurdum" hoşbulduk" anlamında.Neyse ,ara verdiler .
Kemal abi -ulan alo ,ne işin var burada
B -nişanlım yemeğe çağırdı kemal abi
K-oooo,bende geleyim be yav
B-olmaz
K-alo ,tıngırtacakmısın biraz (çal diyor kibarca)
B-tıngırtadayım abi ,çok değil ama
K-bak bir de sööle ama haa (şarkı söylememi istiyor)
B-potpori yaparım kemal abi,
K-yap ulan,ben de demleneyim ( kafayı çekiyor
)
Ben geçtim ,klavyede ben,kanundan tutun kemana kadar ,hepsine repartuvarımı verdim baştan ,şunu şunu potpori olarak çalıp söylerim diye.Bir başladık o başlayış
Uzadıkça uzadı ,9/8 den tutun 4/4 kadar
,saatı unuttum ,bir ara tren düdüğü duydum ,saatı sordum ,"saat 22 " dediler iyimi,anaaa,yemeğe gelmiştim ,unuttum yemeği falan,bıraktım klavyeyi ,kemal abinin elini öptüm(acaip sarhoştu ama yine de çaldı) ,hoşçakal dedim .Bana "aslanım dansöz lazım olursa benim adımı ver " dedi ,sarhoş kafa ile
Ertesi gün işe gittim,sabah saat 09 da telefon gelmiş,asker koşa koşa geldi "usta telefonun var ,koş" dedi, koştum ,nişanlım "neden gelmedin" diye sorguya çekti,tüm olayın hepsini anlattım , çok kızdı bana "benden önemli mi " dedi ," hayır ama beni bağladı" dedim
Halen bunu bana sorar "ben yemeğe çağırdım,ama sen gelmedin" diye
Dansöz ,evet Karşıyaka'da her hafta salona dansöz gelirdi ,bir gün ona(takma adı "sevda" idi ,gerçek ismi "gül" ) , "gül sen nerede oturuyorsun" dedim ,bana "sana ne,sana hesap mı vereceğim" dedi ,ona "arap kemali tanıyormusun" dedim ,"tanıyom ,sen nerden tanıyon" dedi, anlattım kemal abiyi, bana " aaa,geçen kırmızının düğünde çalan sen miydin " dedi (dönertaşı söylüyor) ,evet dedim ,tanımadın mı kız beni yoksa dedim pişmiş kelle gibi sırıtarak ,( eee,klavye çalıp şarkı söyledim ya o gece o kadar, tanıması lazım bana göre )
"tanıdım len şimdi,ama illede roman olsunu yanlış söööledin" dedi
,bende "hepiniz oynadınız maşallah ,kimse uyarmadı beni" dedim ,bana "aslanım teneke çalsan oynarızz biz" dedi
Bu "sevda" yı da sonra yazarım,ama kemal abiyi asla unutamam,nur içinde yatsın ,toprağı bol olsun, adam gibi adamdı.