Hatırlıyorum. İyi olmuş. Şimdi mümkün değil alınmazdı.Ben de satacaktım, müşterisi de çıktı ama sonradan vazgeçtim![]()

Bu arada yukarıda bahsettiğim araba Bornovadaymış. Önüne iki tane jüt halat bağlamışlar. Kaçar mı, kaçmasın diye mi?

Hatırlıyorum. İyi olmuş. Şimdi mümkün değil alınmazdı.Ben de satacaktım, müşterisi de çıktı ama sonradan vazgeçtim![]()


Hımmm, boşta ses yok, elle çevirmede ses yok.O zaman kumaştandır diyebilirim.(bizde bir keresince çin malı iğne aldığımda çağanoza(öyleydi sanırım) vuruyordu,bir türlü çözemeyince orijinal iğne aldım ,sonra aklıma geldi meğer çin malının boyu uzundu,hepsini attık iğnelerin)Evet denedim. Hatta kafayı açıp dişlilerde bir yapı değişikliği sürtme v.b. baktım. O yönden de sorun yok. İğne kafasını uzun zamandır yağlamıyorum. Ondan kaynaklanır mı?
Hiç düşünmedim. Sanırım benim iğnede çin malı. Sorduğum çok iyi oldu valla. İğne ile çağanozun maliyetini karşılaştırınca (Hatta çağanozu parayla bile bulamayabilirim.) hemen kontrol edeyim.Hımmm, boşta ses yok, elle çevirmede ses yok.O zaman kumaştandır diyebilirim.(bizde bir keresince çin malı iğne aldığımda çağanoza(öyleydi sanırım) vuruyordu,bir türlü çözemeyince orijinal iğne aldım ,sonra aklıma geldi meğer çin malının boyu uzundu,hepsini attık iğnelerin)

Ve aleyküm selam efendim. Hoşgeldiniz.Selamunaleyküm canlar
![]()
slowfood biraz makine yağı 1,2 damla yeter bence ses kesilir orjinali bozma derim bizdede bir tane var tarihi eser bodrumda yatıyor hani bir zamanlar reklamları vardıya her genç kızın rüyası zetina dikiş makinası motorsuz ayakla çevirmeliHiç düşünmedim. Sanırım benim iğnede çin malı. Sorduğum çok iyi oldu valla. İğne ile çağanozun maliyetini karşılaştırınca (Hatta çağanozu parayla bile bulamayabilirim.) hemen kontrol edeyim.
Çok teşekkür ederim.
Bu arada osmanke üstat hoşgeldin. Bir düşündün dikiş makinesi deyince. Kurcalayınca neler çıkıyor bizde.![]()

Evet Emmi ben sat demiştim sen satmamıştın evden izin çıkmamış yoksa sen satardınBen de satacaktım, müşterisi de çıktı ama sonradan vazgeçtim![]()

Daha yeni yıldırım,geçen gün biri geldi sordu düğün için motoru çalıştırırken,fiyatları bilmediğimden 320 dedim ,sonra arkadaşı aradım arabayı anlattım bana "alocum en az 365 ver,sakın 320 falan verme "dedi. Ben de o kişiye söyledim fiyatı ,o zaman bana 350 teklif etti ,vermedim.168binde dahaEvet Emmi ben sat demiştim sen satmamıştın evden izin çıkmamış yoksa sen satardın![]()
Bir de anlıyor sanırım her yerine bakmıştı ,"bunda değişen yok görünüyor" dedi,boya bile orjinal duruyor demişti.Ben anlamam arabadan ,sökerim takarım ama hiç anlamam 
Orijinalinde bir sıkıntı yok üstadım. Şimdi iğnelere baktım da kardeşim sağolsun orijinal pfaff iğnelerini kaybetmiş. Bende Singer' in uyumlu iğnelerini almıştım. Brezilya üretimiymiş. Bir de Schmetz' in universal iğneleri var. Sayın Emmi' nin dediği gibi iğne yüksekliğinden kaynaklanması muhtemel. Çocuklar şimdi uyuyor, sabaha açar kontrollerini yaparım.slowfood biraz makine yağı 1,2 damla yeter bence ses kesilir orjinali bozma derim bizdede bir tane var tarihi eser bodrumda yatıyor hani bir zamanlar reklamları vardıya her genç kızın rüyası zetina dikiş makinası motorsuz ayakla çevirmeli![]()
![]()


O koşullarda satılmaz. Hele bugün hiç satılmaz. Hem otomatik, hem sorunu derdi neyse biliniyor hiç olmazsa. Yerine alınacak olanı o ayara getirene kadar kimbilir ne kadar masraf yer.Evet Emmi ben sat demiştim sen satmamıştın evden izin çıkmamış yoksa sen satardın![]()
Biz inan tüm çin malı iğneleri attık,Çankaya'ya gidip bir sürü numaraya göre singer almıştım ,şimdi süper ,ne ses var ne de zınk diye kırılıyorOrijinalinde bir sıkıntı yok üstadım. Şimdi iğnelere baktım da kardeşim sağolsun orijinal pfaff iğnelerini kaybetmiş. Bende Singer' in uyumlu iğnelerini almıştım. Brezilya üretimiymiş. Bir de Schmetz' in universal iğneleri var. Sayın Emmi' nin dediği gibi iğne yüksekliğinden kaynaklanması muhtemel. Çocuklar şimdi uyuyor, sabaha açar kontrollerini yaparım.
Onun Omegası var bizde. O ayrı. Az daha eskisin diye bekliyorum. Hatta sıfır kayış aldım geçenlerde aktif çalışır durumda.![]()

Kullanmıyor yatıyor araç yatırım olarak yatsın diyorsunO koşullarda satılmaz. Hele bugün hiç satılmaz. Hem otomatik, hem sorunu derdi neyse biliniyor hiç olmazsa. Yerine alınacak olanı o ayara getirene kadar kimbilir ne kadar masraf yer.

Singerler iyi diyorsun yani Sayın Emmi. O zaman bendekilerin Schmetz olanları alman, Singerler Brezilya. Ben iğne yüksekliğini kontrol edip yağlayıp tekrar deneyeyim.Biz inan tüm çin malı iğneleri attık,Çankaya'ya gidip bir sürü numaraya göre singer almıştım ,şimdi süper ,ne ses var ne de zınk diye kırılıyor![]()