Maksat muhabbet olsun ...

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
PCLinuxOS hepsini tanır,bizim lenovoda sıkıntısız tanıdı ama bazen wifi de tanımada sıkıntı çıkartıyor (realtek) ,hangi masa üstünü indirdin ,kde mi :)
Benim için her zaman KDE. Ben diğerlerine bir türlü alışamadım. Biraz daha becerebilsem terminalden devam edeceğim ama o kısmına henüz hazır değilim. :)

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
İlk önce eski Toshiba öğretmen Laptop' u var bir tane. Onda deneyeceğim. Hatta üşenmesem bir de p4 makina var. Onu da çıkarıp onda da bir deneme yapayım.

Ben de alışamadım kullanıcı olduğum halde,hele gnomeye hiç alışamadım :)
Zamanında UNIX' i Novell' i nasıl kullanıyormuşum diyorum. :haha Ama onlarda bu kadar multimedia ağırlıklı iş yapmıyorduk.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
İlk önce eski Toshiba öğretmen Laptop' u var bir tane. Onda deneyeceğim. Hatta üşenmesem bir de p4 makina var. Onu da çıkarıp onda da bir deneme yapayım.
Onda olur da 64 nasıl olacak :) Bende de vardı öğretmen laptopu, 32 oluyordu sadece,sanki çalındığında, emin değilim ama üzerinde Puppy Linux vardı,çünkü en hafifi oydu toshiba için ,zaten köyde foruma girme ve gazeteleri okumak için kullanıyordum çalmışlardı onu da.

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Onda olur da 64 nasıl olacak :) Bende de vardı öğretmen laptopu, 32 oluyordu sadece,sanki çalındığında, emin değilim ama üzerinde Puppy Linux vardı,çünkü en hafifi oydu toshiba için ,zaten köyde foruma girme ve gazeteleri okumak için kullanıyordum çalmışlardı onu da.
Öğretmen laptopunda olur Sayın Emmi. İşlemcisini değiştirdim. Ram maksimum 4 GB destekliyordu, onu da yükselttim. Hatta işlemci kontrolcüsü NEC entegre arızalıydı. Onu da değiştirdim. Şu anda 64 bit w7 var. Ama P4 sistem için varsa legacy 32 bit bulmam lazım 64 bit olmaz.

😞😞😞

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Öğretmen laptopunda olur Sayın Emmi. İşlemcisini değiştirdim. Ram maksimum 4 GB destekliyordu, onu da yükselttim. Hatta işlemci kontrolcüsü NEC entegre arızalıydı. Onu da değiştirdim. Şu anda 64 bit w7 var. Ama P4 sistem için varsa legacy 32 bit bulmam lazım 64 bit olmaz.

😞😞😞
Ciğerini söktüm desene mübarek :kiskis , ben orijinal hali ile duruyor sanmıştım o zaman olur tabii :ok

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Ciğerini söktüm desene mübarek :kiskis , ben orijinal hali ile duruyor sanmıştım o zaman olur tabii :ok
Yalnız istisnasız ciğerini söktüm. :) Hatta ilk aldığımda açılır gibi yapıp ekrana görüntü gelmiyordu, ne olur ne olur derken arızayı buldum. İşlemci kontrolcü entegresini değiştirdim. Pat açıldı. İşlemciyi de T8400 yapmıştım sanırım. Bir bakayım.

Pardon T7500' müş. 2.2 Ghz. Core 2 Duo. Hatta klinik fotolarında sağ tarafta köpek portresinin altındaki çerçeve de ekranı. Sehpa üzerinde duran canavar kendisi. :haha

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Yalnız istisnasız ciğerini söktüm. :) Hatta ilk aldığımda açılır gibi yapıp ekrana görüntü gelmiyordu, ne olur ne olur derken arızayı buldum. İşlemci kontrolcü entegresini değiştirdim. Pat açıldı. İşlemciyi de T8400 yapmıştım sanırım. Bir bakayım.
Bana yeğenim almıştı, öğretmendir kendisi ,"daykom istermisin alayım mı" demişti ,ben de al görko dedim o zaman ve almıştı ,inan hemen wini silip linux kurmuştum, o zmanlar 32 pclos vardı ,uzun süre kullandım,64 geçince ortada kaldı,ben de lenovo aldım g50-70 ,hatalı adaptörden IO çhip patladı,kenarda duruyor yaptıracağım ama yine 2.ci el 50-70 aldım, son aldığımın hikayesi de var,anlatmıştım burada :)

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Bana yeğenim almıştı, öğretmendir kendisi ,"daykom istermisin alayım mı" demişti ,ben de al görko dedim o zaman ve almıştı ,inan hemen wini silip linux kurmuştum, o zmanlar 32 pclos vardı ,uzun süre kullandım,64 geçince ortada kaldı,ben de lenovo aldım g50-70 ,hatalı adaptörden IO çhip patladı,kenarda duruyor yaptıracağım ama yine 2.ci el 50-70 aldım, son aldığımın hikayesi de var,anlatmıştım burada :)
IO çipi biraz uğraştırır ama, yapan vardır mutlaka. Bazen 7 yıllık, 5 yıllık bilgisayar dedikleri zaman gülümsüyorum. :haha

En son bu makinaların hepsinde android masaüstü versiyonlarını denedim. Ya performansları yeterli gelmedi, ya da bazı ayarlar kaydolmadı, her açılışta yeniden ayarlamam gerekti. Ayrıca kod yaz v.s. deyince vazgeçmiştim.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
IO çipi biraz uğraştırır ama, yapan vardır mutlaka. Bazen 7 yıllık, 5 yıllık bilgisayar dedikleri zaman gülümsüyorum. :haha

En son bu makinaların hepsinde android masaüstü versiyonlarını denedim. Ya performansları yeterli gelmedi, ya da bazı ayarlar kaydolmadı, her açılışta yeniden ayarlamam gerekti. Ayrıca kod yaz v.s. deyince vazgeçmiştim.
Evet IO uğraştırır biliyorum ,bir-iki yere söyledim "kesin değişim yapar programlarım abi" dedi 2 yer.Elim varıp götüremedim, tabii biraz da maddi olarak olamadı ama yaptıracağım mutlaka.Şimdi kullandığımda android yüklü,eskiden testleri yapıyordum orada ama şimdi AVD ile yapıyorum,süper oluyor ,en azından sistemden çık sisteme gir olmuyor,konsoldan başlatıyorum masa üzerinde yetiyor ama ssd de yer kalmadı dvd yerine de 1tb lık hdd takılı ,aslında oynuyorum desem daha doğru olur :kiskis

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
P_20230526_020312_p.jpg
P_20230526_020621_1_p.jpg

Gayet güzel açıldı. Ama çözünürlük için dosya düzenlemem gerekiyor. 1360x768 görmedi. Bu arada monitörüm nasıl? :haha

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Süper , bana hiç yabancı gelmedi bu masa üzeri görüntüsü :kiskis Foto net değil çözemedim ama sanki kırık bir monitör mü o yoksa panel mi :alala
Telefonun kılıfı kamerayı biraz kapatıyor. O yüzden çekim çok iyi olmadı. Notebook Paneli. Farklı bir notebooktan çıkardım. Mod Anakart ile DVI ile VGA çıkışı aldım. Arkasındaki de MDF Lam. :haha

P_20230526_021744_1_p.jpg
P_20230526_021749_1_p.jpg

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Telefonun kılıfı kamerayı biraz kapatıyor. O yüzden çekim çok iyi olmadı. Notebook Paneli. Farklı bir notebooktan çıkardım. Mod Anakart ile DVI ile VGA çıkışı aldım. Arkasındaki de MDF Lam. :haha

P_20230526_021744_1_p.jpg
P_20230526_021749_1_p.jpg
Duvarda asılı fotoğraf gibi olmuş :hihi , Ben de bir tane çin malı lcd var 32'',kasası bazı yerlerden kırık,köydeyken bir oduncuya gittim ,ölçüleri verip odunları aldım ve " bana bunlardan ağaç çerçeve yapar mısın" diye tarif ettim,adam şaşırdı " ne yapacaksın bu çerçeveyi" dedi, ben de "içine tv paneli koyacağım,ağaç çerçeveli tv olacak,plastik çerçeve yerine" dediğimde bana "git abicim ,öyle şey mi olur,dalga mı geçiyorsun benimle" dedi iyi mi :haha1 Halbuki süper olacaktı ,panel giriş yerini yapabilseydim kendim yapacaktım ama olmadı,ben de odunları kesip sobada yakmıştım :)

Geri
Üst Alt