hocam kesin şeyler yazmamak lazım. para alışverişi yaptığınız kişi pozitifse, elleriyle dokunduğu parayı size verdiğinde risk altına girersiniz. benimki bir misal ama olmaz olmaz dememek gerek.Paradan geçmiyor bilgin olsun. Geçmiş olsun. ?
Covid 19 virüsü canlı organizmaya tutunduğu zaman aktif olabiliyor kolay kolay paradan, poşetten falan geçme ihtimali yok ya da çok çok düşük gene de temkinli olmak kötü değildir.hocam kesin şeyler yazmamak lazım. para alışverişi yaptığınız kişi pozitifse, elleriyle dokunduğu parayı size verdiğinde risk altına girersiniz. benimki bir misal ama olmaz olmaz dememek gerek.
Bu biraz da bulaştığı miktara bağlı.Covid 19 virüsü canlı organizmaya tutunduğu zaman aktif olabiliyor kolay kolay paradan, poşetten falan geçme ihtimali yok ya da çok çok düşük gene de temkinli olmak kötü değildir.
damlacık yolu ile bulaştığı için yazdım hocam. damlacığın örnekteki para üstünde ne kadar kaldığına bağlı diye biliyorum. sadece insan teması ile bulaşıyor olsa pandemi bu kadar yayılmazdı diye de tahmin yürütüyorum. ?Covid 19 virüsü canlı organizmaya tutunduğu zaman aktif olabiliyor kolay kolay paradan, poşetten falan geçme ihtimali yok ya da çok çok düşük gene de temkinli olmak kötü değildir.
Ben pandemi zamanında shell benzin istasyonunda çalıştım. Bir para alışverişi yaptım anlatamam. Geçse orda bana geçerdi. Sanmıyorum ?hocam kesin şeyler yazmamak lazım. para alışverişi yaptığınız kişi pozitifse, elleriyle dokunduğu parayı size verdiğinde risk altına girersiniz. benimki bir misal ama olmaz olmaz dememek gerek.
valla pek beni inandırmadı, çünkü daha ilk günden 14 gün vücutta kalma süresi deyip, 10 güne düşüp şu an ise covid isen 7 gün temaslı isen 10 gün karantina vs zırvalığı olmazdı. dünya sağlık örgütü yada bizim bilir kişilerde bi sıkıntı var ama hangisiBu konuda uzmanlar rakamları tam hatırlamıyorum ama virüsün kağıtta şu kadar saat,metalde şu kadar,bezde şu kadar,camda şu kadar v.s. saat yaşayabildiği hakkında açıklamaları vardı.