Maalesef sonunda covid bizide yakaladı.

Aragorn Çevrimdışı

Aragorn 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,892
47
hocam kesin şeyler yazmamak lazım. para alışverişi yaptığınız kişi pozitifse, elleriyle dokunduğu parayı size verdiğinde risk altına girersiniz. benimki bir misal ama olmaz olmaz dememek gerek.
Covid 19 virüsü canlı organizmaya tutunduğu zaman aktif olabiliyor kolay kolay paradan, poşetten falan geçme ihtimali yok ya da çok çok düşük gene de temkinli olmak kötü değildir.

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Covid 19 virüsü canlı organizmaya tutunduğu zaman aktif olabiliyor kolay kolay paradan, poşetten falan geçme ihtimali yok ya da çok çok düşük gene de temkinli olmak kötü değildir.
Bu biraz da bulaştığı miktara bağlı.
Konu sahibine geçmiş olsun diliyorum. sanko86 sanko86

Moralinizi yüksek tutun, evi de mutlaka havalandırın.
Bağışıklık düşürecek şeylerden uzak durun.

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
geçmiş olsun ben hala etkilerini bazen hissediyorum atlatmak bazen çözüm değil, bende bulamadım nerden kaptığımı, ofisteki herkes sağlamdı, kolu komşu sağlam, alışveriş yaptığım bakkal sağlam. Ama ben covid olmuştum. Bunları düşünerekte kendinizi yormayın. Dinlenin ve moralinizi yüksek tutun.
benim rapor 10 gündü, 1 hafta da ben çalışmadım, üstüne 3 ay geçmesine rağmen ara ara tıkanma eklem ve bel ağrısı yaşıyorum. Gerçi şimdi 7 güne düşü rapor.
Allah sen ve ailene şifa versin.

akrep2018 Çevrimdışı

akrep2018 

Süper Üye
16 Eyl 2018
1,276
63
Sn.@Sanko86 öncelikle geçmiş olsun,acil şifalar temenni ederim.Ben de covide yakalanmış ve şiddetli şekilde geçirmiş biri olarak yazıyorum.Moralinizi yüksek tutun,bağışıklığı artıracak gıdalar tüketin.Varsa doğal bal,turşu,c vitamini yüksek sebze ve meyveler tüketmeye bakın.Hastalık geçene kadar yakınlarınıza bulaştırmamak için mümkün oldukça çok iyi havalandırılan herkesten ayrı odada yaşayın,hijyene önem verin.Tekrar geçmiş olsun.

sanko86 Çevrimdışı

sanko86 

Süper Üye
28 Ocak 2020
1,377
38
Farkına varıncaya kadar tüm evdeki bireylere bulaştı.Hanım, çocuklar benden kolay geçiriyor çok şükür.Onun dışında aile büyükleriyle zaten görüşmüyordum onlara bir şey olması riskine karşılık. Ben hangi gün nasıl kaptım halen muamma. Fakat son zamanlarda iş gereği dış görüşmeler yaptım.Maske olması bir şey ifade etmedi demek ki.

Aman dikkat edin.Öyle grip mrip hikaye.Ağrılar fena yapıyor. Önlem almayanlar çok yoksa kolay kolay bir şey olmayacak ama.

İyi dilekleriniz ve önerileriniz için çok teşekkür ederim.

Kekik ve zeytin yaprağı çayı sanki işe yarıyor gibi. Bugün daha stabil çok şükür.

gercekrambo Çevrimdışı

gercekrambo 

Süper Üye
2 Şub 2020
1,778
damlacık yolu ile bulaştığı için yazdım hocam. damlacığın örnekteki para üstünde ne kadar kaldığına bağlı diye biliyorum. sadece insan teması ile bulaşıyor olsa pandemi bu kadar yayılmazdı diye de tahmin yürütüyorum. ?

Domestos Çevrimdışı

Domestos 

Süper Üye
3 Tem 2018
4,206
51
Bu konuda vardığım nokta; para, hava, temas gibi şeylerle bulaştığı ve bağışıklık sistemi zayıf olanları seviyeye göre etkilediği ve ölüme götürdüğüdür... Hiç farkında olmadan nezle grip gibi atlatanların varlığı da az değil.

Aynı evin içinde üç kişiye bulaşıp iki kişiye bulaşmaması, bulaştığı kişilerden birinin ölmesi diğer ikisinin sağ kalması, başka bir örnekte 70 yaşındaki, kalp, şeker, tansiyon, kemik erimesi gibi kronik rahatsızlıkları olan birini sağ bırakmasının bende başka izahı yoktur.

Allah'ım tüm hastalarımıza şifalar versin inşallah.

TKartaL Çevrimdışı

TKartaL 

Süper Üye
5 Şub 2018
2,481
45
hocam kesin şeyler yazmamak lazım. para alışverişi yaptığınız kişi pozitifse, elleriyle dokunduğu parayı size verdiğinde risk altına girersiniz. benimki bir misal ama olmaz olmaz dememek gerek.
Ben pandemi zamanında shell benzin istasyonunda çalıştım. Bir para alışverişi yaptım anlatamam. Geçse orda bana geçerdi. Sanmıyorum ?

akrep2018 Çevrimdışı

akrep2018 

Süper Üye
16 Eyl 2018
1,276
63
Bu konuda uzmanlar rakamları tam hatırlamıyorum ama virüsün kağıtta şu kadar saat,metalde şu kadar,bezde şu kadar,camda şu kadar v.s. saat yaşayabildiği hakkında açıklamaları vardı.

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
Bu konuda uzmanlar rakamları tam hatırlamıyorum ama virüsün kağıtta şu kadar saat,metalde şu kadar,bezde şu kadar,camda şu kadar v.s. saat yaşayabildiği hakkında açıklamaları vardı.
valla pek beni inandırmadı, çünkü daha ilk günden 14 gün vücutta kalma süresi deyip, 10 güne düşüp şu an ise covid isen 7 gün temaslı isen 10 gün karantina vs zırvalığı olmazdı. dünya sağlık örgütü yada bizim bilir kişilerde bi sıkıntı var ama hangisi :bilmiyom
ben vücut olarak 20. günde atlattım, ağrılarım gitti vs Bu gün aynı benim gibi geçiren sanko86 sanko86 7 gün de kendisini nasıl toparlar bilmiyorum. Tamam 3-4 günde normal grip gibi oluyor ama tamamen düşmesi günleri alabiliyor.
He bu arada bana rapor parası yatmadı kalktı mı acaba ?

Geri
Üst Alt