Hocam daha önce 4-5 defa çağırdığım uyducuyu çağırdım,yani tanıdık diyebilirim elinde 1 tane aletle geldi o şekilde kontrol etti ayarlamayı,şöyle söyleyeyim binada tek çanak anten var ve bunu 3 daire olarak kullanıyoruz.Diğer dairelerde şuan için sıkıntı yok bundan 2-3 gün önce onlarda da bazı kanallar gitmiş ama bugün ayarlatınca geldi.Şuan sadece bizde bu 2 kanal iç içe geçme durumu var.Tgrt frekans bilgileri güncel mi frekans bilgileri güncelse sinyal yok diyorsa iyi ayar yapılmamış.
Yarısı başka kanal Tv kaynaklı olacağını sanmıyorum ayar yapan arkadaş bir yerde hata yanlış yapmış.
Çağırdığınız uyducunun yanında iyice kontrol etseydiniz 3 daire kullanıyoruz derken merkezi sistem mi ?
Diğer dairelerde sorun var mı ? ayar yapan arkadaşı yeniden çağırın onun yanında kontrol edin iyice .
çoklu lnb mi merkezi sistem mi sinyal ne ile dağıtılıyor herkesten uyducu olmaz baştan savma iş yapıyorlar.
Uyducu bana çanak yamulmuş,1 sene daha sizi götürür dedi,yani tamam çokta sağlam değilmiş ama sorun neden sadece bizde kanal karışma sorunu var?Diğer daireler dağlam
Ya merkeze gidip daha lüks bir uyducu çağıracağım bakalım o ne diyecek boşa da lnb değiştirmek istemiyorum yada televizyon için servis çağıracağım.Yarın bir servisle konuşacağım duruma göre karar vereceğim.
Başka televizyonlarda bu sorun var mı diye araştırdım bazıları televizyonundan şikayetçi olmuş bu 2 kanal karışması durumu için,servis çağırmış vermiş servise düzelmiş 1 ay sonra yine aynısı olmuş vs.Şu televizyon işi nedne bu kadar karışık?Bilgisayar,telefon olsa 10 dakika da çözülür.
Son düzenleme: