Önemli Lcd ve led televizyonlarda görüntü , ses , sinyal sorunları ve çözümleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan By_Trol
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
merhaba, vestel 42pf8175 tv de çalıştıktan yaklaşık 15dk kadar sonra sağ alt köşe yoğunluklu olmakla birlikte ekranda kararma oluyor, tv ye aç kapa yapınca sorun düzeliyor ama arızanın tekrarlama süresi bu sefer 1-2dk ya düşüyor. led barları değiştirmeyi düşünüyorum ama led arızası olsa sorun daimi olmaz mı? daha önce benzer sorunla karşılaşan ustalarımız var mı?

Ekleme: Sorun hafif sıvı teması sonrası oluştu.

113A621C-7978-418E-83DC-ED586E3C2C36.jpg
367CCFAA-BC16-4682-B034-7FBC728A17C6.jpg

Son düzenleme:
led barı değiştirince sorun düzeldi, aynı model tv de benzer sorunla karşılaşan olursa , youtube daki çoğu led bar değişim videolarının aksine tv nin sağ köşesinde dikey konumlu tek bir led bar var sadece onu değiştiriyoruz, Merter Elektronik ten satın aldım birebir uyumlu yalnız orjinalinde çift taraflı bant yok, soğutucu gövdeye direk vidalanıyor, led barın boardı ince olduğu için sökmekle uğraşmadım kırılabilir diye, o çift taraflı bantı koymasalar daha iyi olur, ısı paylaşımını azaltıyor, işlemi yapmadan önce de bol miktarda Adem Helvacı videosu izledim, kendisine teşekkür edeyim burdan da değerli paylaşımları için.

led barı değiştirince sorun düzeldi, aynı model tv de benzer sorunla karşılaşan olursa , youtube daki çoğu led bar değişim videolarının aksine tv nin sağ köşesinde dikey konumlu tek bir led bar var sadece onu değiştiriyoruz, Merter Elektronik ten satın aldım birebir uyumlu yalnız orjinalinde çift taraflı bant yok, soğutucu gövdeye direk vidalanıyor, led barın boardı ince olduğu için sökmekle uğraşmadım kırılabilir diye, o çift taraflı bantı koymasalar daha iyi olur, ısı paylaşımını azaltıyor, işlemi yapmadan önce de bol miktarda Adem Helvacı videosu izledim, kendisine teşekkür edeyim burdan da değerli paylaşımları için.
elinize koluna sağlık.

merhaba arkadaslar 50R754U regal marka tv acılmıyor

ad9c50c3-512b-43b8-a934-c0afd2a12835.jpg
5d07e431-d929-46de-9c48-9ba85818d259.jpg
ne yapmam lazım ?

eternal25, By_Trol yardımcı olabilirmisin?

Son düzenleme:
tesekkur ederim kendi kendine birden oldu düşme carpma darbe kesinlikle yok ama neden olur acaba ?
Çarpma ve darbe arızası değil sıvı teması olabilir tv arka kapak etiket resmini buraya ekler misiniz.

ses var görüntü hiç yok ışık tutunca görüntü çıkıyor led bar değişimi yeterlimi

Merhabalar bende LG 40MB27HM-P model tv var ekranın ortasında beyaz bir daire oluştu bu ne arızası olabilir?

110b65fcbf5a1b50fa.jpg
22d1ac7a427ea2d0cf.jpg

Geri
Üst Alt