Selamün aleyküm.
Merhaba arkadaşlar.
Sony marka televizyonumun panel değişimini İstanbul'dan yaptırdım. Sevkiyatta sorun yaşamamak adına, gidiş ve dönüş otobüs aracılığıyla oldu. Tv'nin orijinal kutusu mevcut olmadığı için, başka marka bir tv'nin kutusu ile gönderim sağladım. Tv'nin etrafına köpük koydum zarar görmemesi için.
Tv önce başka bir şehre otobüsle ulaştı, o şehirden bana minibüs aracılığıyla geldi.
Paneli değişen tv dün elime ulaştı. Tv'yi açtığımda şöyle bir ekranla karşılaştım.
Taşınma esnasında kutu içindeki köpük acaba panele baskı mı yapmış olabilir, bilmiyorum. Fikrinize, tecrübenize danışıyorum:
Bu görüntü canımı sıktı tabi. :(
Yarım saat kadar bekledikten sonra görüntü şu hale döndü:
Tv'yi bu halde iken sabaha kadar açık bıraktım. Sabah 7 gibi baktığımda son durum şöyleydi:
Henüz paneli değiştiren firma ile görüşmedim. Öncesinde, sizin fikrinizi almak, ona göre tamirciyle konuşmak istedim.
Tv'nin kumandası yanımda olmadığından ve çanak antene bağlı olmadığı için siyah ekran haricinde başka bir kanalda vs gözlem yapamadım.
Şimdi, bu sorunun sebebi ne olabilir sizce?
Tekrar İstanbul'a göndermek külfetli ve stresli olacak. Bulunduğum ilde küçük bir müdahale ile çözüm üretilebilecek bir sorun ise, iyi bir tamirciye bakabilirim. Yoksa, ikna edebilirsem, mecburen İstanbul'a göndereceğim tekrar. :(
Ekleme:
Tv kumandasını temin edip youtube üzerinden 4k videolar izledim. Renkli sahnelerde belli olmuyor bu pembemsi ekran. Ama siyah ekranda pembe renk, beyaz ekranda ise hafif grimsi bir renk kendini belli ediyor.
By_Trol
teraspy
slowfood
Sota