Q
Quadriceps
Yeni Üye
- 15 Tem 2023
- 10
- 34
Merhabalar herkese, forumda yeni bir üyeyim. YouTube'dan keşfetmiş oldum. Sizlere naçizane bir sorunumu anlatmak istiyorum. Bundan 4-5 ay önce Vatan Comp.'tan uzun araştırmalarım sonucunda LG marka QNED866QA model 55" bir MiniLed TV aldım. TV 1-2 gün sonra kuruldu. Kurulum akşamı bir film izleyelim dedik. İzlerken bazı aydınlanmalar dikkatimi çekti. Yani bu bahsettiğim olgu baştan beri var olan bir durum. Sorunun spesifik ismini bilmediğim için tanımlayamıyorum ama bir özet geçeceğim ve resimler paylaşacağım sizinle. Cihazın ekranı gayet tatmin ediciydi, siyahlarda elbette bir OLED deneyimi yaşamayı beklemiyorduk fakat bu kadar aydınlanmanın olacağını da düşünmüyorduk açıkçası. Çok üzüldük. Siyah ya da karanlık/koyu bir ekran geldiğinde fare imleci gibi mobil bir imge hareket ederken bunu takiben çevresinde bir beyaz alan oluşmaktaydı. Bu beyaz alan bir LEDden diğer LEDe geçildiğini gösterir gibiydi. Yani şunu söylemek istiyorum. İmge sağa hareket ederken çevresini kapsayan aydınlanma da LEDler arası geçiş yapıyordu ve biz bunu görüyorduk. Hatta öyle ki ekranın ortalarında bu zaten farkedilir derecede iken köşelerde daha da fazla aydınlığa sebep oluyordu. Durum koyu temalı filmler izlerken işkence haline geliyor.
Bir süredir araştırıyorum, bu durumla ilgili hiç bir şey bulamadım maalesef. Tekrar alışveriş merkezine gidip aldığım televizyonun bir alt serisindeki ekranları test ettim, bu durum kesinlikle yok. Bu sorun nedir acaba ve nasıl çözülür? Yardımcı olursanız çok memnun olacağım.
Bir süredir araştırıyorum, bu durumla ilgili hiç bir şey bulamadım maalesef. Tekrar alışveriş merkezine gidip aldığım televizyonun bir alt serisindeki ekranları test ettim, bu durum kesinlikle yok. Bu sorun nedir acaba ve nasıl çözülür? Yardımcı olursanız çok memnun olacağım.