Önemli Lcd ve led televizyonlarda görüntü , ses , sinyal sorunları ve çözümleri

osmanke Çevrimdışı

osmanke 

Süper Üye
13 Tem 2021
3,130
60
Denedim hocam hatta bir çok fonksiyon ile denedim lakin sonuç alamadım. HD si gelene dek Fb tv ölü kanal benim için artık :)
binanızda santral sistemi var ise kontrol ediniz tv,deki diseqc ayrlarınızı kontrol edin bazen tv,lerde kanallar gelir ancak tamamını taramaz buda tv,nizin diseqc ayarlarından kaynaklanmaktadır genelde türksat diseqc 1,dedir harici uydu alıcınızda ayarlı olarak geldiği için farkedemessiniz diseqc ayarınızı yaptıktan sonra tekrar aramaya gelin ama burada ince bir ayrıntı vardır tarama yada arama yapmadan önce tv,tüm kanallarını bulması için sebeke arama anahtarı vardır bunu aktiv etmelisiniz hayır veya açık konuma getirmelisin sağ veya sol tuş ile açık konumda olmassa tüm kanalları bulamayacaktır açık yaptıktan sonra arama tuşuna basarak kanalları yükleyebilirsiniz başarılar. :ok

A Çevrimdışı

atila

Yeni Üye
23 Ocak 2019
2
TCL 65C735 Tv'de öndeki sarı ledleri kapatmak mümkün mü? Çünkü standby ışığı kapatma ayarı var, bahsettiğim ledlerin yok.

A Çevrimdışı

ayhan41

Yeni Üye
14 Haz 2018
5
42
arkadaşlar benim tv ile ilgili bir sorunum var tv 17mb95m kart kullanıyor ses var görüntü yok 14y_ef11_ta2c2lv0.1 t con kart var ve degiştirdim tcon üzerindeki voltajlardan 12 volt ve panele giden voltajlar çıkmıyor t con 2 kere değiştirdim sorun hakkında bilgisi olan varmı yardımlarınızı bekliyorum

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
arkadaşlar benim tv ile ilgili bir sorunum var tv 17mb95m kart kullanıyor ses var görüntü yok 14y_ef11_ta2c2lv0.1 t con kart var ve degiştirdim tcon üzerindeki voltajlardan 12 volt ve panele giden voltajlar çıkmıyor t con 2 kere değiştirdim sorun hakkında bilgisi olan varmı yardımlarınızı bekliyorum
T-CON kartların sağlam olduğundan eminseniz (T-CON karttan LVDS ile görüntü alınır ve aktarılır, T-CON karttan neden panele ve başka bir noktaya besleme gitsin?) Power Board' u kontrol edin. Panel üzerinde belli belirsiz görüntü varsa led bar arızasını düşünün.

By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
14,797
Ana karttan 12 Volt geliyor mu?

A Çevrimdışı

ayhan41

Yeni Üye
14 Haz 2018
5
42
T-CON kartların sağlam olduğundan eminseniz (T-CON karttan LVDS ile görüntü alınır ve aktarılır, T-CON karttan neden panele ve başka bir noktaya besleme gitsin?) Power Board' u kontrol edin. Panel üzerinde belli belirsiz görüntü varsa led bar arızasını düşünün.
dönüş için teşekkürler led barlar çalışıyor ekran siyah ve görüntü yok t con kart üzerinde bulunan test noktalarında 1.5 3.3 ve ana giriş olan 12 volt var test noktası olan 12 volt yok kendi kartı dahil 3 karttada aynı sorun var ve çözemedim

By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
14,797
dönüş için teşekkürler led barlar çalışıyor ekran siyah ve görüntü yok t con kart üzerinde bulunan test noktalarında 1.5 3.3 ve ana giriş olan 12 volt var test noktası olan 12 volt yok kendi kartı dahil 3 karttada aynı sorun var ve çözemedim
Panele ve coflarına sıvı teması var mı kontrol edin varsa tcon korumaya geçer voltajı keser buna cof arızasıda dahil

Geri
Üst Alt