Önemli Lcd ve led televizyonlarda görüntü , ses , sinyal sorunları ve çözümleri

B Çevrimdışı

Bayberty

Yeni Üye
2 Tem 2022
49
selam,
hı-level 49hl500 her açılışta ekranın sol tarafı tamamen karanlık olmasa da biraz sönük-soluk oluyor, bir süre sonra normale dönüyor, bu durum neyin habercisi olabilir ?..

B Çevrimdışı

Bayberty

Yeni Üye
2 Tem 2022
49
çıplak gözle bariz belli oluyor ancak az önce bir kaç fotoğraf çektim sanırım pencereden yansıyan ışık nedeniyle hiç bir şey anlaşılmıyor ...
ilk açılışta sol kısım soluk oluyor, hatta bilgi barının da sol tarafı diğer taraftan soluk ama tamamen karanlık değil, birkaç dakika sonra kendiliğinden düzeliyor ...
alt çerçeve aralığında boşluk var oradan baktım ledler yanıyor ...

B Çevrimdışı

Bayberty

Yeni Üye
2 Tem 2022
49
Görsel alırsak dhaa net fikir verebiliriz.
O tarafta ledler mi yanmıyor dikkat ettiniz mi
dün akşam dikkat ettim bu durum daha çok görüntü ayarlarından "sinema" modundayken oluyor, sinema moduna aldıktan bir süre sonra sol tarafın ışığı azalıyor, diğer modlardan birine (dinamik, doğal, oyun) geçtikten bir süre sonra düzeliyor ... :alala

Son düzenleme:
F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
dün akşam dikkat ettim bu durum daha çok görüntü ayarlarından "sinema" modundayken oluyor, sinema moduna aldıktan bir süre sonra sol tarafın ışığı azalıyor, diğer modlardan birine (dinamik, doğal, oyun) geçtikten bir süre sonra düzeliyor ... :alala
Ledlerin bir kısmı çalışmıyor yada kesiyor

S Çevrimdışı

srtksk

Yeni Üye
2 Nis 2022
11
41
Merhaba
nexon 39nx600 tv de sabahları ilk açılışta 10 15 saniye içinde ekran komple gidiyor fenerle kontrol ettiğimde altta görüntü var ledler sönüyor tv yi yaklaşık 20 kere kapatıp açtıktan sonra herşey normale dönüyor yani ısınınca düzeliyor.
Çok nadir durumlarda sabahları ilk açılışta ekranın sol tarafı karanlık oluyor görüntü var ama ışık çok az gibi bu durumda tv kapanma yapmıyor 1 saat filan açık bırakıp ısınmasını bekliyorum sonra tekrar açıp kapayınca ekran düzeliyor kapanma sorunu da olmuyor

Bu sorun neden olur bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim Tv tamircisine gittim kafadan bütün ledler değişecek + besleme kartı değişecek dedi 1700 masraf dedi yaptırmadım
elimde ekranı kırık seg 23sbh510 var bunun beslemeyi taksam olur mu ki söktüm baktım boyutları farklı ama :) anakartı bozarım diye takmadım, ledleri hiç uymadı onu direk eledim

F Çevrimdışı

Fatih Furkan

Yeni Üye
28 Ağu 2022
8
26
Merhaba toshiba 58ua2063dt model tvde arka ışığı kısmaya başlayınca coil whine tarzı white noise gibi bir ses geliyor anakart kısmından. Arka ışık 100 açıkken böyle bir ses gelmiyor bu durum normal mi ? Servis çalışanı vestel bayine gidip deneyebilirsin çoğunda bu durum var dedi. Değerli görüşlerinizi alabilir miyim bu durum hakkında . aynı bu videodaki gibi :(

By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
14,803
Merhaba toshiba 58ua2063dt model tvde arka ışığı kısmaya başlayınca coil whine tarzı white noise gibi bir ses geliyor anakart kısmından. Arka ışık 100 açıkken böyle bir ses gelmiyor bu durum normal mi ? Servis çalışanı vestel bayine gidip deneyebilirsin çoğunda bu durum var dedi. Değerli görüşlerinizi alabilir miyim bu durum hakkında . aynı bu videodaki gibi :(

Sesi duyulabileceğimiz bir şekilde siz video ekleyin.

F Çevrimdışı

Fatih Furkan

Yeni Üye
28 Ağu 2022
8
26
Sesi duyulabileceğimiz bir şekilde siz video ekleyin.
umarım ses duyulabiliyordur full arka ışıkta hiç ses gelmiyor ama bir ayar düşsün hemen ses gelmeye başlıyor. Yüzüklerin efendisi dizisi izlerken sahnelerde micro dimmingden mi dolby den mi bilemediğim şekilde otomatik arka ışık değiştiği için rahatsız etti. not: 20. saniyeden itibaren ses anlaşıyor gibi geldi bana, şimdiden teşekkür ederim. Yeni not: Sıfır arka ışıkta biraz video açtım çalıştırdım ses kesildi acaba sıcaklıkla alakalı bir durum mu anlayamadım.

Son düzenleme:
By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
14,803
umarım ses duyulabiliyordur full arka ışıkta hiç ses gelmiyor ama bir ayar düşsün hemen ses gelmeye başlıyor. Yüzüklerin efendisi dizisi izlerken sahnelerde micro dimmingden mi dolby den mi bilemediğim şekilde otomatik arka ışık değiştiği için rahatsız etti. not: 20. saniyeden itibaren ses anlaşıyor gibi geldi bana, şimdiden teşekkür ederim. Yeni not: Sıfır arka ışıkta biraz video açtım çalıştırdım ses kesildi acaba sıcaklıkla alakalı bir durum mu anlayamadım.
Yarın izleyebilirim.

By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
14,803
Besleme kartında led drive devresinde küçük trafo görünümlü bobin olacak hatırladığım kadarıyla karttaki pozisyon nosu L3 kömür ile bobin sargısı arası hızlı yapıştırıcı ile yapıştırılırsa ses kalmaz.

F Çevrimdışı

Fatih Furkan

Yeni Üye
28 Ağu 2022
8
26
Besleme kartında led drive devresinde küçük trafo görünümlü bobin olacak hatırladığım kadarıyla karttaki pozisyon nosu L3 kömür ile bobin sargısı arası hızlı yapıştırıcı ile yapıştırılırsa ses kalmaz.
Teşekkür ederim hocam, televizyonu yeni aldım daha servis çağırıp durumu bildireceğim ilgilendiğiniz için teşekkürler.

yeni güncelleme: tv servise gitti maalesef ses sorunu cözülmedi. Üst modelle ( 55ql5d63) degişim yapıldı bir haftaya elime gececek umarım sorun cıkmaz.

Son düzenleme:
omersumer Çevrimdışı

omersumer

Yeni Üye
28 Kas 2021
15
48
Herkese merhabalar
Vestel 50U9600 tv, 16 aylık.
Ekran bu şekilde döngüye giriyor. Döngü sonunda görüntü düzeliyor.
Sizce arıza nerededir

E2FF9F37-BA55-40AB-8A8F-67816974181D.jpg
09DB009D-F6FC-41D2-BA58-3D919D901D09.jpg
8FE2F409-7405-401B-ACFE-6FE17FBFB7B4.jpg

Herkese merhabalar
Vestel 50U9600 tv, 16 aylık.
Ekran bu şekilde döngüye giriyor. Döngü sonunda görüntü düzeliyor.
Sizce arıza nerededir

E2FF9F37-BA55-40AB-8A8F-67816974181D.jpg
09DB009D-F6FC-41D2-BA58-3D919D901D09.jpg
8FE2F409-7405-401B-ACFE-6FE17FBFB7B4.jpg
Bu arada seste sorun yok. Uydu yayını, Youtube vs fark etmiyor

Geri
Üst Alt